![]() |
|
Омилена книга од детството |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 19> |
Автор | |
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hajdi
![]() |
|
![]() |
|
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Neznam dali veke imam napisano ovde...moja najomilena kniga vo detstvoto bese..
Haklberi Fin.....a isto i Tom Soer...... dvata lika se i vo dvete knigi, megutoa sekoj e glaven lik vo svojata....sepak ovaa za Haklberi nekako poomilena mi bese... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
|
![]() |
|
XStrongAngelX ![]() Сениор ![]() ![]() секојдневна форумџика Регистриран: 15.Август.2010 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 126 |
i Robinzon Kruso
![]() |
|
Дедо мраз злато
мое љубов неверна неможам без тебе за нова година Дедо мраз злато мое жива превара сал не моташ пак не заеба |
|
![]() |
|
XStrongAngelX ![]() Сениор ![]() ![]() секојдневна форумџика Регистриран: 15.Август.2010 Локација: Argentina Статус: Офлајн Поени: 126 |
"хајди" и "петар пан" дефинитивно
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Дедо мраз злато
мое љубов неверна неможам без тебе за нова година Дедо мраз злато мое жива превара сал не моташ пак не заеба |
|
![]() |
|
BiBi_G ![]() Сениор ![]() ![]() СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
првите сеќавања од најраното детство ми се поврзани за сликовниците со Хајди... едвам чекав мајка ми да рече дека ќе оди во библиотека за да си ја земам следната сликовница што не сум ја прочитала...
конкретно од книгите , до ден денешен прва љубов ми е "Големи и мали" од Бошко Смаќоски . Никогаш нема да заборавам колку се смеев и колку уживав додека ја читав...и сега понекогаш знам да ја земам и да ја препрочитам и одново да се смеам и да уживам во неа како и првиот пат... морам да ги спомнам и "20000 милји под морето" (Жил Верн) како и "Втората смена"(Велко Неделковски)...кога и да помислам на детството- спомените ме врзуваат најмногу за овие книги ![]() |
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Пипи Долгиот Чорап
и Емил од Лjонеберjа... ги спуках од читане...мама и тате ми купиха барем уште по пет нови екземплjара и од двете книги. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Поемата "Глувчето Мице" од Ванчо Николески,доколку ја има некој во електронска форма ќе му бидам благодарен ако сака да ми ја прати по меил или да ја постира тука на форум
![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Ѕвончица ![]() Сениор ![]() ![]() Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Малиот принц. И сметам дека иако е мала и со кратка содржина, не треба да биде ставена во списокот за читање на децата од 2-3 одделение, затоа што нема да ја сфатат суштината, или ќе сфатат...но потоа ќе заборават.
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Хајди
![]() Девојчето со црвени обравчиња.... |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
nnikol ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3198 |
Robinzon Kruso,2 000 milji pod moreto,Druzinata bratsko steblo....
|
|
подобро е да ти завидуваат одколку да те сожалуваат
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
35 мај, Шеќерна приказна, Пајажината на Клементина
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
|
Schatzii ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Хајди, Робинзон Крусо, Пат околу светот за 80 дена |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
![]() |
|
Командантица ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Робинзон крусо
Девојчето со две имиња ... |
|
..Живеам за да умрам..!
|
|
![]() |
|
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Доктор Офболи
![]() |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |