|
МИЛЕНИУМСКИОТ КРСТ |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
орто кај си се залатеал и забревтал бе другар? Зборуваме за 2 различни работи. Јас зборував за крстот како амајлија, ланче, споменик, а ти зборуваш за крстот како теолошка вистина. Сфаќаш?
Како теолошка вистина, се сложувам со тебе 100%. Ама како амајлија, крстот не е страв за демоните, за лошите духови, за бајачите, за магиите и 100 други бабетини деветини... Крстот како амајлија е дрво, злато, метал... Ништо повеќе... Крстот како теолошка вистина, е нашата сила, нашата надеж, нашето просветлување. Во него секој човек кој „гледа со вера“, наоѓа исцелување и спасение. Се разбира, ПРАЗНИОТ крст пак, е најубавата глетка за христијанинот... бидејќи означува дека страшните сили на смртта и Сатаната се ПОРАЗЕНИ!!! Поздрав братче.... |
|||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тој е симбол на следбениците на ХРистос, бидејќи Исус беше на Него распнат, за Спасение на човештвото... Крстот Христов е СЕ за Христијаните , тој симбол претставува победа над Злото
Не е точно , модераторе , дека само е симболично значење , НАПРОТИВ КРСТОТ Е ОД СУШТИНСКО значење за нас Православните , од КРСТОТ треперат демоните и се плашат сите оние кои не веруваат во него -ОТПАДНАТИТЕ ХРИСТИЈАНИ , затоа ние Православните (со палецот , показалецот и со средниот прст, ги спојуваме во едно , значи ИМАМЕ ТРИ ПРСТА СОЕНИ ВО ЕДНО) се осенуваме со ЧЕСНИОТ КРСТ ГОСПОДОВ и изговараме Во Името на Отецот (на челото), И Синот (на стомакот) И Светиот Дух(на рамењата , прво десно , па лево ) АМИН
Ако го немаме Крстот , го немаме ни Бога , не можеме ние да ги делиме и да си ги тумачиме реботите како нам , ни одговара , еве за пример земи прочитај го Отец Серафим Роуз , се надевам МНОГУ би ти помогнал , да можеш да разграничиш некои работи-знаеш и тиј НЕКОГАш бил Протестант
Апсолутно погрешно. ...Ако веруваш во Христос - Богочовекот , тогаш не треба да се двоумиш , и зошто Хрисос го ИЗБРА КРСТОТ за да пострада на него , па нели Тој е Бог , можеше да избере полесна СМрт , можеше да избере НЕ толку СРАМНА смрт (знаеме дека пред Христос , Крстот , беше Најсрамното нешто , на него беа распнувани сите оние , грешници на кои им беше доделена смртна казна , во тоа време) И сега што анправим Христос???? Го зеде она , Најсрамното нешто (НЕ по случајност) , туку со единствена цел , ПРЕКУ НЕГО да донесе ЖИВОТ ВЕЧЕН , се што е од бога е Благословено аџи-па така и КРСТОТ по Христа СТАНА симбол на Христијанството , симбол ОД кого ТРЕПЕРАТ демоните и сите останати НЕЧИСТИ сили Спаси ги , Господи , Твоите луѓе и благослови го Твоето наследство.Дарувај им победа над на сите наши правослвни Христијани и со КРСТОТ Свој заштити го Твоето наследство. АМИН Изменето од orto - 22.Март.2007 во 08:38 |
|||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Hristos ne umre zasto se rodi, ami se rodi za da umre
|
|||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Крстот е римски метод на егзекуција... Своевремена „електрична столица“....
Тој е симбол на следбениците на ХРистос, бидејќи Исус беше на Него распнат, за Спасение на човештвото... Неговата симболика е само теолошка, а не магична... Неговата сила не е во предметот, туку во делото извршено на Голготскиот крст... Мене Милениумскиот крст, иако ми е убав како архитектонско достигнување, не ми е убав како христијанин. Бидејќи веројатно не залажува дека ете тоа ќе не направи поблиски до Бога и ја забораваме и избегнуваме суштинската вера во Христа... Крстот не прави христијани, исто толку колку што седењето во гаража ќе не направи автомобил... |
|||||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Krstot e na site Hristijani...i katolici,pravoslavni,protestanti...tuku navistina koj reche deka e samo na pravoslavnitei ako e krstot pravoslaven nekoj neka kaze zoshto???
|
|||||
|
|||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Прекрасно , па на Македонија и треба НАЈВИСОК ОБЈЕКТ
Да , подобро НЕКОГАШ отколку НИКОГАШ
Верска нетрпеливост , поттикнува само кај неверниците и оне кои на веруваат ВО КРСТОТ , Христов -Неттпеливоста ACELERA е ЗЛО , колку е прекрасно кога сите би имале ЉУБОВ и толеранција и , зошто на нас не ни сметаат ЏАМИИТЕ и зошто кај нас не поттикнуваат НЕТРПЕЛИВОСТ?
неточно , Хрисос не учи да ги ЉУБИМЕ НЕПРИЈАТЕЛИТЕ НАШИ
Токму така гледајте го Крстот на Водно и сеќавакте се дека Христос беше РАСПНАТ на НЕГО ЗА СИТЕ НАС , за нашето спасение |
|||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
се сложувам навистина како градба е импозантен, посебно навечер
башка и јас го гледам од Водно, знам како е |
|||||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Второто јас зборев за естетски дека ми изгледа убаво |
|||||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ЛЕЛЕ абе како викаа на к-15 Исус ве гледа, а богами и слуша...
него, стварно мислите дека е величествен само затоа што пркоси на врв планина над џамии и све остало? или тоа што го симболизира е ВИСТИНИТО и нема потреба да го обесуваме не врв планина за да се обзнани? |
|||||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
помеѓу вооооооолки џамии убаво е еден величенствен крст |
|||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
neli SeXY, ami pomilo ti e da go gledas krstot otkolku dzamiite i mesecinite so zvezdite, ednostavo makedonija e pravoslavna, i takva treba da bide predcite ne ja promenile verata 5 veka, i sea mene da mi smeta krstot, ic ne mi e gajle za muslimanite ako sakat mesecini i zvezdi si ja imaat albanija i arabija...a za onie sto sakat sozivot si imaat dzamii i neka ne se pletkat demk gi bocka vo oci.
|
|||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
на православните, абе ајде ?
на ХРИСТИЈАНИТЕ што да не се повластени православните на ексклузивноста на симболот? |
|||||
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
taka e strvarno , bas prekrasen e samo da se odrzuva i e preubav.Eve jas ziveam na Vodno i bas mi e merak koga go gledam od dvor , vistinski simbol na pravoslavnite a inece za toa koga e graden pa stoo znam sto da kazam moze i ne e od verska , nacionalna strana gledano... |
|||||
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
тоа ми беше и суштината
дали со крстот ние МАРКИРАВМЕ нешто дека е наше, православни и точка? |
|||||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |