IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Камера и видео.
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Камера и видео.

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
Автор
Порака Обратен редослед
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 17:10
OBJEKTIVI OD FOTOAPARATI MOZE LI DA KORISTI, ZATOA STO XL1 KOROIST EF LEKI
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 17:07

Aaaaaaaaaaaaa!!!Wink

Да, мислам дека се потполно идентични , уствари со XL2-ката дури и командите и дугмињата се на исто место. Мене ми личи како само да ја офарбале.LOLLOLLOL Се шалам за ова последново. Не ја знам разликата со XL1S но ако е иста и таа тогаш тоа е тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 17:01
a kolkava e goleminata na xl h1 ? kolku xl1s?
Born to be alive...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:59
ke probam. ama sega mi se menuva mislenjeto. nejkam tendzere na ramo
sakam nesto za vo raka
Smile
Born to be alive...

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:56
Јане па баш оваа на фотово XH A1. И брзо остреше и вадеше одличен квалитет и под масаLOL, уште неможам да поверувам дека имаше толку светла слика и со таков колорит, во такви тапа светлосни услови.
Предноста на G1 и XL H1 во однос на оваа е тоа што можеш да ги користиш во ТВ студио, знаеш она можеш да проверуваш што снимаат и другите. Мада незнам ова колку практично ќе ти затреба (освен ако не планираш да отвараш ТВ) и уште една предност на XL H1, во однос на другиве две, тоа што има плус два аудио канали.
Единствено што малце ме плаши е тоа што на овие поновиве рачни камери Canon додаде ултра брз авто фокус, а на оваа што тебе ти се бендисува нема.
Е сега ако си повеќе љубител на камера за на рамо (а мислам дека сиSmile), да најдеш некој што ја користи, па да пробаш.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:41
ace ti teknuva deka ovaa sto ja bendisuvas ti ja drzevme vo palas
den pred toa ja imaa doneseno i ovaa sto ja baram
ama nemav iskustvo so nea. imam odlicno iskustvo so xl1s ama so ovaa ne.
plus koja bese onaa sto ja gledavme vo palas sto ostrese brzo i vo temno?

Born to be alive...

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:29

Коки е убава е да.

Мене оваа ми е поубава  WackoSmile

Изменето од Александар_А - 29.Март.2007 во 16:31
Кон врв
KoKi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KoKi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 16:17
ubav dizajnWink

p.s. Jane, dobar sum neli?LOL
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:58

Јаааааааааааааанееееееееееееееее саааааааааааааакааааааааааааа вааааааааааквааааааааааBig%20smileBig%20smileBig%20smile

Изменето од Александар_А - 29.Март.2007 во 15:59
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:51

Јане ако не се лажам, мислам дека има само една во Македонија (колку што сум запознаен) а  баш се сомневам дека тие што ја имаат го разлистуваат и коментираат во форумов. Кога веќе спомна, дека си ја држел... а каде тоа, ако не е тајна.

Јане кој ќе ти ја купи, дај и ја да се гребам може и за мене една. Плус скромен сум само XH A1. Бајаги е поефтина, скоро упола. Embarrassed 

Може Затко да искоментира нешто (никако да го кандисам) Тој ја има XH G1 а чиповите, подесувањата и плус некои други работи се идентични (квалитетот на снимката на пример).
Во секој случај ако имаш користено некој од другите модели и си задоволен, мислам дека овој модел (а и другите нови) нема да те остави незадоволен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:40
luge mi treba milsenje i iskustvo od xl h1. sto pobrzo i poopsirno e mnogu pozelno. mi treba za vcera, ama ako go dobijam denes ke vi bidam krajno blagodaren
ja imam videno, drzeno vo raka, citano za nea , ama nemam iskustvo od prva raka.
pisete pobrzo , a ako ste dobri koga ke mi ja kupat ke vi dadam da si poigrate so nea

Изменето од jane971 - 29.Март.2007 во 15:42
Born to be alive...

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2007 во 15:35

Зоки, па FX7 е поновиот модел, но за зал мислам дека потфрли за некои работ. (многу помалце кориснички копчиња, за нијанса поостра по мое видување од претходниот модел, но многу полоша светлинска осетливост...) А мислам дека повеќето од работите кои ги наброја ги има. (помал шум, подобар објектив, фокусно тркало)

Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 20:23
Sony e proverena kompanija i ne si igra so renometo. Taa vsushnost e standard vo profesionalnata industrija, sledena od Panasonic i JVC.
DSR250 e modelot 170 staven vo pogolemo kukjiste za da se drzhi na ramo, so mozhnost za koristenje na golemi DVCAM kaseti. Kvalitetot na slikata im e ist i e dosta dobar.
Jas koristam DSR300 i mozham da recham deka taa znachitelno odskoknuva po kvalietot na slikata od 250. Se razbira toa se dolzhi na pogolemite senzori, podobrata elektronika, kako i na objektivot.

FX1 stana "de facto" standard za eftina HD kamera so prodadeni poveke od 100.000 parchinja nasekade po svetot. Najnoviot Canon ja zagrozuva nejzinata vrednost po odnos na kvalitet i cena, no taa e veke stara kako model i Sony verojatno nabrzo ke iznese nesto novo. Se nadevame deka toa ke bide kamera so pogolema svetlinska osetlivost, pomal shum i podobar objektiv na koj ke ima mehanichki blenda i fokusno trkalo.
Кон врв
ARI(c) Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2007
Локација: Greece
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ARI(c) Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2007 во 19:50

NEmam nekoe iskustvo so Canon kamerite, ali za Sonito ke kazam deka so modelite so koi imav iskustvo kako FX1 i DSR250 deka davaa soliden kvalitet. Normalno FX1 podobra slika. Baska ni ednas ne bea odneseni na majstor, a bea maltretirani po teren, dusa im vadea, posebno 250kata. Bas ke prasam nekoi od kamermanite za mislenje. Nuke

Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.