|
Малтретирање на учениците |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||
nedopirliviot
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е педагошки, а и забрането е со закон.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...niedna kazna ne e celishodna koga e mnogu radikalna...jas licno gi zamoluvam da si odberat kako ke se kaznat samite za odreden propust...dali ke mi veruvate ako vi kazam deka dosega niedno dete ne promashilo... si odbralo zasluzena kazna....iako toa mnogu retko se slucuva...
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕЕЕЕЕ, ЌЕ ИМА УБАВ СТОМАК
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа, нели е изживување тоа?
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас никогаш ама баш никогаш не би ни пишувала таква казна,... ни па би ја задала,.... што и е на женава,...
а иначе кај нас така прави физичко,... ако на пример треба да се прават 10стомачни,... а ти направиш 5,... автоматски треба да направиш уште 20..... а ај него да го видам да направи 30стомачни,...... |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
svaka akcija ima ima reakciju
|
||
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На оваа реченица се почувствував директно повикана за да ти одговорам:јас своето дете не го терам да го прави тоа, така да не се вбхројувам во таа категорија на глупави родители-а ниту пак тоа можам да го кажам за било кое дете од класот, вклучувајќи го и моето. Но него совеста не му дозволуваше да прекине. Му реков да напише само неколку ако веќе мора, а утре јас ќе појдам да разговарам-но тој не сакаше. Се јавивме и кај други “казнети“ ученици/родители кои беа во тек со извршување на казната. Значи вината ја префрлам на наставничката и затоа мојата акција ја насочив кон нејзе. |
||
|
||
lpartik
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 402 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сеќавате ли на вашите реакции за „ Малиот принц “ во основните училишта... Немам време да правам подробна анализа кој што рекол околу таа тема, но најчесто дискусијата се сведуваше дека книгата не е за возраста на децата...На форумов не има од секакви профили...има и наставници, макар тие да се викале и „овчари“. Дискусиите и начинот на разислување ги издаваат, колку и да се кријат. За себе не кријам дека сум наставник. Иако потекнувам од град со карневалска традиција, не сакам да се маскирам за да ја кажам вистината.Маските им требаат на несигурните и плашливите, на лицемерите...простете ми ,можеби вистината боли. Но колку и да е болна- таа е подобра и од најубавата маска.Со маска не можете слободно да дишете...кога тогаш - таа почнува да ве гуши. Во „ Малиот принц “, Егзипери на едно место вели, (ќе го парафразирам)- Од другиот немој да го бараш она што однапред знаеш дека нема да го исполни... или „ Царот не смее од своите поданици да бара да извршуваат наредби, што тие не се во состојба да ги извршуваат...Ако генералот им нареди на своите војници да летаат, - кој ќе биде виновен“? Уметничкото дело е повеќеслојно...слично како зелка или кромид- со секоја излупена лушпа сме поблиску до срцевината.Зарем некој очекува од едно дете на возраст од 9-10 години потполно да ја свати книгата. Можеби тоа не е во состојба како „мајсторче“ да направи темелна анализа на делото, но некои практични пораки може да разбере...и разбира. Ако некоја глупава „ учителка, сакајќи да демонстрира строгост, им нареди на своите ученици - за казна 300 пати да напишат некој збор, или реченица, сеедно...кој ќе биде виновен? Дали ученикот што не ја напишал по казна „ задачата“,дали глупавата наставничка- што дала глупава наредба, или уште поглупавите родители што послушале- и ги терале своите деца како идиоти 300 пати да повторуваат иста работа?!!!! Изменето од lpartik - 26.Март.2008 во 01:21 |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, можеби е попаметно да се организираме повеќе родители, ама ич пак не сум добар организатор, кој ќе се бафта со тоа, родителски совети и слично. Прво сам Крали Марко против Црната Арапина, па ако не оди...ќе барам помош
|
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...negde ...mislam vo principite...napishav...na sin mi mu dadoa da napishe edna recenica...edno 100 pati...ne ja napisha ...jas ne mu dozvoliv...
...znam takvi mnogu slucaevi...baraj caere...ama kako edinka teshko ke go reshish problemot...treba da se organizirate poveke roditeli... |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СИТЕ АНГЛИЧАНКИ СЕ ПРАВАТ ТАКВИ...СЕ СОЖИВЕАЛЕ НАЧИСТО СО ТОА „АНГЛИЧАНКИ“ |
||
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Маката е голема мамад, изживувањето е понижувачко. И децата имаат достоинство. Тетратки има и на пазар за 7 денари парче. А на англичанкава ќе признаеш дека и треба казна...некаква.
|
||
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...odam utre da kupam...edno 100...inflacija...moze ke zarabotam neshto...ako prodolzat anglicankite vaka da davaat domashni...brzo ke ima deficit na tetratki...
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АКО ЈАС НЕ ОДЕВ НА УЧИЛИШТЕ ДЕКОЛТЕТО НА НАСТАВНИЧКАТА НЕМАШЕ ДА ИМА СМИСЛА ВИДИ, АКО СЕ ПОДУМАМ МАЛЦЕ, МОЖЕБИ ЗА ТОА МАТЕМАТИКА СИ ОСТАНАВ ТОА ШТО СУМ И ДЕН ДЕНЕС... СЕКОГАШ КОГА МИ ВРАЌААТ ПАРИ МЕ ПОТКРАДНУВААТ КАСИЕРКИТЕ... А МОЖЕБИ И ТИЕ НОСАТ ДЕКОЛТЕ? СЕГА МЕ ЗБУНИ...ЗБУНЕЕЕЕЕЕЕТ, КАЈ СИ.... |
||
|
||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |