|
Стручни прашања |
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Автор | |
delvi
Нов член Регистриран: 29.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam mace od pred neko vreme od ulica..mozma da kazma deka e golemko negde okolu 7-9meseci. i go cuvam doma..ama toa ima mnogu losa navika da si krade hrana od masa od frizider...i pokraj toa sto mu davame da jade redovno,ama nadvor...kako da go odviknam da ne krade rana i da ceka koga ke mu dademe togas da jade..nekoi disciplinski merki za nego..
|
|
delvi
Нов член Регистриран: 29.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дома ми дојде едно маченце и сакам да си го припитомам дома да ми седе..ама многу е валкано ... како и со што да го искапам да биде чисто...а јса да поминам без греботинки :):)
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izlezi i igraj so nego... Ednostavno istrcaj go do premor... ke pobara da se napie voda i ke mozes da go vrzes.... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne smee da dojde vo dopir so ulicni kucinja.... sto znaci do revakcinacija t.e 3 meseci otprilika kutreto ne smee da izleguva nadvor, t.e moze, no da e vo race i da ne duska naokolu.... sepak zaradi sigurnost i preventiva e toa.... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam mala vodna zelka koja momentalno neshto ne e arna
Kako da ne gleda ubavo so ochite. i stanaa chudni nekako i ne moze da ja vidi hranata. |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
персијката е по-туфкаста и со вовлечено муце, помирна а оваа е турска ангорка или турски ван, со позашилена муцка и честопати е непредвидливо агресивна а ова на клипот е измачување Изменето од ПодВодно - 18.Јули.2010 во 00:39 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кучето дење го пуштам на слобода,а ноќе го врзувам. Но вечерва итрецот со ништо не можам да го намамам да го врзам . Ме пукна од лаење низ маало .
Како да го смотам? |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam 5 nedelno retriverce... Treba da ja primi prvata vakcina slednata nedela, no mi kazaa deka do tri meseci treba da bide vo karantin.
Ova znaci deka ne mozam ni nadvor da ja iznesuvam ( vo faza sme na ucenje na toa kade se mocha i kaka:)), ni na terasa i dvor? Nadvor imam drugo kuce, btw...? Sho mislite? |
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве еден совет доколку сте напраднати од куче(било која раса на куче)
на нас луѓето инстинктот ни кажува дека доколку не нападне нешто или некој е да бегаме, ама тоа е најлошо во случај да е напад на куче. кога ќе не нападне куче треба да се опуштиме и да стоиме исправени. тогаш кучето ќе види дека неговата доминантност попушта и ќе изгуби интерес за нас па ќе си замине. значи доколку имате куче и лае тоа по луѓето и трча по нив кога поминуваат пред дворот на куќата кажете им да не трчаат или се наведнуваат да земат некакво орудие туку да застанат, да се опуштат и да се исправат и да не обрнуваат внимание на кучето. Потоа кога ќе изгуби интерес т.е ќе се поврати кучето нека продолжат кон нивната цел. Ако ве интересира нешто повеќе за кучињата гледај те го Dog Whisperer на National Geographic во петок во термини 20 или 21 часот. |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brat izvini vaka ama ma4kata e angorska ma4ka ne e persiska. |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
persiska macka.. klasicen primerok...
|
|
|
|
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака сега... има повеќе објаснувања за овој проблем.. Во секој случај е проблем... Во најмала рака може да е маститис, во најлош можен случај да е рак на дојката... Немојте да чекате повеќе... Носете ја на ветеринар, зашто може многу брзо да се прошири и да ги зафати другите органи...
Ветеринарот најубаво ќе ви каже откако ќе ја прегледа... Ако си во Скопје, носи ја кај Наталија во Ѓорче Петров... Ако сакаш можам и контакт телефон да ти дадам... По ЛП се разбира... Она е многу стручна, и ќе види што е проблемот... |
|
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам едно прашање се надевам некој ќе помогне бидејќи јас не знам: Имам куче, поточно кучка стара 9 години. Од пред неколку месеци забележавме нешто, едната дојка и е некако зголемена многу повеќе отколку другите, како некое топче формирано, па како да е сплескано. Кучево слабо јаде некако и не лае воопшто Какво е некако без волја, а инаку беше прилично палава. Дали е од старост, не знам, а тоа ме загрижува што и на дојката, може нешто сериозно да е Да ја носам ли на ветеринар
Инаку до сега има само еднаш раѓано. Изменето од Lithium - 06.Јануари.2011 во 18:33 |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
Внеси реплика | страница <12345 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |