IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонски бендови
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонски бендови

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
Автор
Порака Обратен редослед
Katy Peace Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Katy Peace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2009 во 14:52
Originally posted by sneska_v sneska_v напиша:

1.arhangel2.parheti3.area4.foltin5.mizar6.leb i sol7.ne go znam iimeto na edna grupa gi davaat na K-15 mi se dopagat mnogu, imaat spot so eden sladoledcija, vrska nemam kako se vikaat,daj kazete ime

Mислам дека ѕборуваш за Eye Cue:
http://www.youtube.com/watch?v=Im7sbOmUuM0

...Caruso...
Кон врв
repetitor Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2009
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај repetitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 21:16
ko gi isklucime Ansanbal Biljana i slicni majstori moze da gi spomnime kako sovremenici : Anastasija !
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2009 во 23:19
А да даевте некој линк - СЕ ИЗНАЧИТАВ ГЛУПОСТИ ...

п.с. Ископајте и некоја постара група 1995-6 до 2004-5 (гаражна - има многу добри бандитрепкање)

доста со ова “новиве“ пластични глупости - “тато купи ми гитара, тато ова мама она ...“
 сакам “чкарт“ продукција, сакам гаражен звук  голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Изменето од Tetratka - 03.Ноември.2009 во 22:13
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2009 во 22:32
Originally posted by sneska_v sneska_v напиша:

1.arhangel
2.parheti
3.area
4.foltin
5.mizar
6.leb i sol
7.ne go znam iimeto na edna grupa gi davaat na K-15 mi se dopagat mnogu, imaat spot so eden sladoledcija, vrska nemam kako se vikaat,daj kazete ime
еден со цвикери пее? ако е он, тогаш се ТБ Трачери
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:02
1.arhangel
2.parheti
3.area
4.foltin
5.mizar
6.leb i sol
7.ne go znam iimeto na edna grupa gi davaat na K-15 mi se dopagat mnogu, imaat spot so eden sladoledcija, vrska nemam kako se vikaat,daj kazete ime
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2009 во 20:55
мора да ги спомнам и Чоканче, многу скулиран рокенрол, постојат на сценава некои дваесет и повеќе години
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2009 во 13:43
Т.Б Трачери, многу ме веселатбакнеж
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 18:38
Еден од поновите омилени бендови ми е Пазарна инспекција, типците се луди 
Кон врв
Марио Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Марио Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 18:13
Кон врв
Предраг Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 224
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Предраг Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 15:39
Ијаа добри биле овие монистриве...
Као не ми ги кажавте порано...
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јули.2009 во 13:22
Monistra gi slusav letovo live Bitola  sosema  interesni . Parketi ludite Bitolcani sekogas me smeat ne znam samo dali toa treba da e kvalitet na bend ama sepak veselo da e:)
Кон врв
Phantomlord Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ThrasheR

Регистриран: 11.Септември.2008
Локација: Битола
Поени: 434
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Phantomlord Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јули.2009 во 00:25
Можеме да се пофалиме со тоа дека имаме одлична сцена, но за жал немаме средства да се докажиме надвор од државата. Од моите омилени бендови на Мак сцената би биле: Hall Of Sins (дефинитивно број 1), Skullcrush, A.T.A,Serpentine Fire,Hatred,Furion,Oblivion,Deadshot (дечките младе груап се, но вложват многу труд и ако продолжат вака за година до две ќе бидат еден од најдобрите македонски бендови), Brain Parasite, SMUT, Maras, Komunalna Higiena, The Author и да не бројам бидејќи нќе нема крај :)
Кон врв
Рокси Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Рокси Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 11:29
Архангел ми се врв на македонската рок музика. Бев на моторфест кога свиреа и прекрасно си поминав.
Мизар се исто широко познати ама јас не ги слушам, не се мој piece of cake. Иначе, имам забележано кај многу луѓе дека тие што ги обожаваат Архангел не ги обожаваат баш Мизар и обратно, иако не мора ова да е правило.
Леб и сол се добропозната приказна, ама не ги слушам мн.
Паркети порано многу ги поштував, ги слушав долго пред да постанат широко-познати во Македонијава, ама од ко отидоа на евровизија веќе не се истите. Новите песни не им ги поднесувам, старите сеуште ги слушам. Им бев еднаш на свирка и имаше супер атмосфера.
Суперхикс се легенди, добар бенд, уште подобри песни. Бенд кој секогаш може да те развесели и да ти го крене расположението. Широко-обожавани се од народот.

The Author се панк бенд од Охрид, имаат добри песни и текстови што лесно можат да ја кренат публиката. Сум била на свирки, двапати кога свиреа на ТБЛ фестот, еднаш на Оди Вежбај во струга, и можеби уште некој пат само не се сеќавам.

Има добри бендови во Македонијава кои и не се толку познати, но не ги слушам толку многу за да можам да дискутирам. Има доста амбициозни деца со ненормален потенцијал... вреди да се слушнат.
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 01:51
Мизар, Фолтин........................ги има многу ама ај за сега првите два шо ми паднаа на ум и што во моментов најмноу ги слушам...
Инаку пред некое време ги слушав МОНИСТРА одличен етно бенд...дечките се млади и перспективни...
Препорака за сите оние кои ја сакат музиката на Синтезис и co...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,641 секунди.