|
Вештачко оплодување: ДА или НЕ? |
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Автор | |
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најважно од се’ е да се сака да се има дете...секој начин е за поздравување...доколку неможе по природен пат,зошто да не се проба и со вештачко оплодување? Многу е погрешно мислењето дека со вештачкото оплодување ризикот по плодот е поголем...апсолутно,начинот на оплодувањето нема никаква врска со понатамошниот раст и развиток на ембрионот...
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За првиот твој пост...Да јас сум страствен пушач-за жал и сум пробала од се и сешто,но неиде Мислам дека секоја болест доаѓа од потсвест,ако потсвесно и сугестивно некој делува на мене и да немам никакви предиспозиции јас и ќе се разболам...настојувам потсвесно да мислам на добро...само никако неможам потсвесно да го оставам цигарето оти моето Јас не сака... POSVOJUVANJE DECA E NAJDOBRO ! Е,оваа е добро решение,ем ќе се спаси некое кутро дете кое од разни причини е оставено и е без родители |
|
Љубов и само љубов
|
|
Storm2
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 432 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
IN VITRO E GOLEM RIZIK DA SE RODI DETE I DA NE SE RAZVIVA PRAVILNO.
POSVOJUVANJE DECA E NAJDOBRO ! JAS BI POSVOIL SAMO DA SUM SO NEKOJA SO SLICEN STAV ! |
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако немам друг избор, секако дека би одела на вештачко оплодување и посвојување.
Изменето од defma - 16.Ноември.2008 во 09:31 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne ve "strefi" toa,...pa,..togash ke kazete,..da ,..ili ,..ne!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не гледам ништо лошо во тоа и не сум скептик во тој поглед. Знам жени кои останаа забремени и сега си имаа прекрасни дечиња |
|
Љубов и само љубов
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум за-но доколку се разбира донатор е таткото/сопружник, мислам, не сум за инвитро доколку се користи материјал од анонимен донатор.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ijas sum ZA |
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ,сум за ин-витро. Брачните парови кои неможат за зачнат по природен пат, еве им можност да станат родители, и сетоа тоа на товар на фондот за здравство.
|
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
RUKICA
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DALI STE ZA ILI PROTIV IN-VITRO OPLODUVANJE....KAJ NAS VO ZEMJATA VO POSLEDNO VREME MNOGU PRIVATNI GINEKOLOSKI ORDINACII GI NUDAT OVIE USLUGI....PISETE VASE MISLENJE...
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...veshtachkoto oploduvanje, samoto po sebe e veshtachko, i ne mi se dopaga lichno, ma za kakva i da e cel...
ps.iskluchok se medicinskite sluchaevi od moevo mislenje |
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто да не вештачко оплодување. Има брачни двојки што не можат сами да си направат дете на природен начин, па жената се оплодува со избрани работоспособни сперматозоиди од сопствениот сопруг. Не гледам ништо лошо во тоа. Проблемот настанува кога треба да се земе сперма од донатор. Јас на пример никогаш не би се сложил да подарам своја сперма за некоја непозната жена. Не би можел да поднесам да знам дека некаде имам свое дете, моја крв, а никогаш да не дознаам ништо за неа/него. Ако донаторот дава сперма, сметам дека би било сосема во ред да знае кому ја дава. Тоа може да ги искомплицира работите, но мислам дека е неопходно.
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospod da go blagoslovi onoj sto go izmislil!..
Spored mene ova e najdobro resenie (sekako ako uspee) za parovi koi ne mozat poinaku da imaat dete.
Imam komsii koi ne mozea po priroden pat da imaat dete, iako probaa se! Veke bea reseni i da posvojat! Najposle im uspea vo Slovenija so vestacko oploduvanje, zenata stana majka na 40 godini! Mozete samo da zamislite kolkava bese nivnata sreka!..
|
|
Внеси реплика | страница <12345 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |