|
Смрт почеток или крај... |
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Автор | ||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
the end
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako go pronajdat lesot..kraj(golema tocka),ako ne ...talkanje kon nepoznatoto. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kapu't!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pocetok na krajot i kraj na makite
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
maskite: ki frlaat dzamiliite i se fakkaat za fudbal,
zensikte: ne igraat poveke lastik, se fakkaat da vezat |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ova mi se dopagja! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kraj na predizvikot,
vrakkanje vo realnosta |
||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pocetok na druga faza od zivotot.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
J.G.1945
Нов член Регистриран: 28.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
smrta e kraj za seko nesto
|
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fulstop!
|
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se slozhuvam so toa. Ne sum nekoj fizichar voopshto, no drugi shto se mi imaat potvrdeno (od nauchen aspekt) deka energijata NE se troshi/umira.....taka da sigurno e deka posle smrtta taa ostanuva kako duhovna energija na taa lichnost.
Nekade isto taka spomnav deka jas go imam i dozhiveano toa odvojuvanje na duhot od fizichkoto telo, na moment ama sosema dovolno da znam barem kako "izgleda" toa. Ne e voopshto strashno, duri i e mnogu ubavo chuvstvo...megutoa mi nedostasuvashe DOPIROT na zhiv-osta pa nesakav da rizikuvam i skratam toa zadovolstvo barem dodeka mozham. Zatoa i jas ke go povtoram toa shto Bounty reche; bidi zhiv-ejte go zhivotot kako sekoj den da vi e posleden, zatoa shto mozhebi i nema da ja imame ushte ednash taa shansa da gi osetime blagodetite na; mirisot na prirodata, dopirot na cvekinjata, na omilienata lichnost, vkusime omilenoto jadenje, toplinata na sonceto...zhaburakanje vo vodata ili bosite noze na zelenata i sochna treva.......
Изменето од Popi - 28.Јуни.2009 во 07:49 |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aj da filozofirame Pred da se rodam kako covek, mojata energija egzistirala vo drug oblik, pr. kamen......a otkako ke umram ne znam Изменето од bounty_hunter - 28.Јуни.2009 во 07:30 |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Животот е тука и сега, љубовта е она која го осмислува, а смртта ова најдобро ни го потврдува!"
Mnogu ubavo kazhano anastea....prekrasno i sosema tochno.
Ne ke e losho ova da go napishesh vo filozofski misli....zatoa shto sosema zasluzhuva TAMU da bide.
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто Баунти да не филозофираме? Малку филозофија за ментална гимнастика никогаш не е на одмет, инаку ќе ни закржлават мозоците Не да се залажуваме, да се докажуваме, да си тераме филмови, да живееме во минати животи... Животот е тука и сега, љубовта е она која го осмислува, а смртта ова најдобро ни го потврдува! На темава, никако не верувам дека сета енергија што човек ја поседува умира заедно со неговото физичко тело. И верувам дека таа енергија мора да се трансформира во некој друг облик... Каков - појма немам
Јас би рекла точка-запирка ; Точка за физичкото, запирка за духовното. |
||
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |