|
Врска со сиромашен дечко/девојка? |
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Автор | ||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...а многу често при изборот на пратнер ги копираме и обрасците снимени од нашите родители.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima mnogu vistina vo kazhanovo.
A koja e prichinata za toa ? Jes ne bi tvrdel deka go znam odgovorot, bidejkji navistina ne sum siguiren vo nego, no... ... toa mozhe da se dolzhi na dve neshta: Egoto ili duhovnoto (humanosta). I ednoto i drugoto s manifestiraat preku angazhuiranjeto za drugite: ednoto za da se dokazhi deka e sposobno i vredno, a drugoto za da pomogne bez nikakva druga lichna cel. Sepak mislam deka vo svetovniov zhivot, Egoto e onoa koe dominira. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во најголем дел од врските што ги знам едниот на почетокот е посиромашен од другиот. Но приметувам и дека обично едниот е поспособен за некои работи повеќе во однос на другиот. Тие кои си „исти“ во се на стартот, како да не се привлекуваат едни со други.
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da e bogat/a vo srceto
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога срцето прави избор,тоа одлучува на база на она што е пред него,неговиот начин на размислување,неговите постапки,сјајот во очите кој е највалиден доказ дека друштвото му годи,спремноста да прими и начинот на кој ја покажува својата љубов...за материјалното овде нема ниту време ,ниту место.
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
smilegirl
Група Регистриран: 23.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако го сакам и ме сака, не се замарам што и колку има. Само да е вреден, да работи нешто и да се труди.
|
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сиромашен на сметка ... или во душа? |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Indurain
Сениор Регистриран: 17.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас сакам само богати......оти сум сиромашен.........
|
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Врска е ОК...
ама брак... е тоа е... дискутабилно... сите поети... можат колку сакаатда се спротивставуват на кажаното... ама животот... не е поезија... ниту холивудски филм... |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
au, mnjau... ova e vekje seriozna kriza... |
||
Incredible Blue
|
||
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а колку сиромашен..... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ееее Глен, Глен...не само што се гледа од месечината... туку и очигледна е Па нели ја нашол сродната душа бе човекот? Зарем таа сродна душа кога има одвише пари ќе дозволи саканиот да живее во колиба од трски? Зарем ќе се симне од коњ на магаре? Па нели се што е мое е и твое? Или тоа веќе го нема? Зарем сродната душа не е дел од нас? Зарем не живееме за да имаме некој поред нас што ќе не сака...почитува..што ќе остари со нас? Или веќе се се сведе на пари и само пари? Можеме да ракоплескаме... можеме да се чудиме... Ако Доналд Трамп ја нашол сродната душа во некоја колиба...зарем и тој ќе се преселел во колибата? Messenger Повеќе од очигледно е дека денес се гледа само материјалното..духовното го нема никаде... па и тука кога се пишува на форумот се пишува само колку да е напишано.... а не знам дали некој се запрашал.... ако се најде во ситуациа да треба да падне од коњ на магаре ..ќе си го дозволи тоа..или љубениот ќе го качи на коњот.... сепак љубов е во прашање...заеднички живот...кој не сака да му е подобро Ако можам да го качам на коњ ОК, ако не ..се симнувам на магарето Од љубов не се живее...ама и љубовта не се купува...се заслужува.. |
||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne znam zoshto koga vernicite govorat za nevernicite vednash gi opishuvat kako razvratnici, kriminalci, ubijci... ? Isto taka, ne znam zoshto koga kje se spomne deka chovek koj zhivee vo blagosostojba, dokolku pronajde srodna dusha vo nekoja siromashna lichnost, avtomatski zavrshuva da zhivee vo koliba od trski, odi bos bez chevli i gloda koski zaedno so ulichnite kuchinja ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |