|
Седативи |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првпат слушам за вакви инекции.Какво е нивното дејство? Се купуваат без рецепт или пак мора да се препишани од матичен лекар. |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внимавај на црниот дроб! Да си купиш инекции Солкосерил (најмалку 5) и ако не можеш да си ги ставиш сама оди кај матичниот лекар тој да ти ги стави. Одлични се! Иако не пијам никакви седативи, си дозволувам еднаш годишно да си ставам барем 5 инекции. Изменето од Julija - 20.Јуни.2007 во 22:33 |
|
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во последно време многу често пијам диазепам, па се плашам да не станам зависна од нив.Наутро доколку не се напијам и тоа од 5 милиграми, мислам дека не сум способна да го поминам денот на работа.Не можам да најдам друг начин за да се справам со континуираниот стрес кој го доживувам на работното место. |
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vnimatelno so pilulite za spienje
Некогаш сте премногу загрижени и изнервирани за да заспиете, а можеби и времето е премногу топло за спиење, или... Често ви е тешко да заспиете, а морате – имате премногу обврски за да си дозволите неспиење. Така посегнувате по пилули за спиење, се почесто и почесто. Не е тешко да се набават – ги има многу за кои не е неопходен рецепт. Убаво заспивате и се одморате. Супер! Ако е тоа и ваш начин на размислување и постапување, внимание! Навистина пилулите за спиење делуваат и навистина помагаат да заспиете. Не е никаков проблем ако една или две ноќи земете пилула за спиење, ништо лошо не може да ви се случи. Меѓутоа, секако би требало да избегнувате да посегнете по пилули четири ноќи една по друга, затоа што тоа е доволно време да се развие зависност. Токму така: четири ноќи со ред се сосема доволни. Што тогаш? Тогаш веќе нема да можете да заспиете без "волшебните пилули". Главни состојки во пилулите за спиење, слично како и кај аналгетиците кои ги ублажуваат предменструалните болки, се антихистамини: по прекинувањето на земање лекови кои содржат антихистамини, може да дојде до напад на несоница. Тогаш единствено решение ќе биде повторно да посегнете по пилула, или да се борите со несоница додека организмот повторно не се навикне да заспие без вештачка хемиска помош. Затоа, колку и да ви е неопходно да се наспиете, избегнувајте да се навикнувате на пилули. Постојат и други методи за опуштање и заспивање, поточно методи кои не предизвикуваат зависност. Помага топла купка пред спиење, или прошетка, или физичка активност во текот на денот (ако работата ви е "седечка", ако не сте се движеле доволно во текот на денот, мозокот може да е изморен, но телото нема да е поспано), помага смирувачка музика, вежби за дишење, медитација, чаша топло млеко... Постојат многу начини да станете "спанковци" – пилулата можеби е инстант решение, но поздраво е да се употреби нешто што можеби не помага во истиот миг, но сепак помага и не не загозува на некој начин. |
|
kuliraj
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mrazam apcinja......epten koga e zor go pijam inace spijam namesto da se butam so apcinja...bljjjjjjjak
|
|
EVGENIJA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 29.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TESKO E KOGA TI PREPISUVAAT NEKOJ SEDATIV NO KOGA MORAS DA GO PIES I KE GO PIES ZA ZAL MORA DA BIDE TAKA.NO BEZ NIV VERUVAJTE NEMOZEME DA SI POMOGNEME VO NEKOI TESKI SITUACII.SEPAK MISLAM DEKA E VO RED PONEKOGAS DA SE PIJAT.
|
|
ZDRAVO
|
|
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno skoro na sekoj mu treba ponekad sedativ.Bolje da se smiris nego da se mucis sebe,a i drugite okolu tebe.Druga prikazna e koga gi koristis non-stop i gi mesas so alhohol samo za da se ustoniras(togas si vise zavisen,i ne ti pomagaat nego imas problem).Ja licno imam pieno diazepam,helex,lexilium i nekoi antidepresivi,ali uvek spored dozite i nikad predolgo(zoso i u samite upatstva na sedativite pisuva deka posle izvesen period na zimanje organizmot sozdava tolerancija i se javuva zavisnost) |
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Diazepam se napiv koga polagav priemen za na fax.. Pa pak koga mi umre prvoto kuce..
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
Kroki
Сениор Регистриран: 31.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 169 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za sekoja bolka postoi soodveten sedativ.............. NELI!??!?! Samo izberete go praviot...........
|
|
"Quod me nutrit, me destruit!" - Latin quote
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Навистина ми треба некој седатив, навистина што по јак толку подобар.. Можеби и ке ме успие не се знае..
Дајте димитрин од 100 мг.. |
|
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
досега освен кафетин кога ке ме заболи заб или глава друго појако не сум се напила
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nepoznato e za mene zasega .....ama sekako se izmisleni da pomognat vo dadena situacija...
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уф не сакам лекарства ич никакви, но понекогаш во неизбежни ситуации мора седатив за да се смириш..
|
|
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malce weed onaka za raspolozenie....porano epten mnogu i redovno sega onaka ipak redovno ama ni tretina od toa porano...
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |