|
Чаеви |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu cesto pijam caevi,sekakvi..obozavam caj.
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Три шолји чај дневно за поздраво срцеНовото истражување покажа дека редовното конзумирање на црн или зелен чај може да го намали ризикот од проблеми со срцето за 11%. Две шолји чај содржат анти-оксиданас колку пет порции овошје или две јаболка. Изменето од Valerija - 10.Ноември.2011 во 16:10 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зелениот чај како помош при слабеење?Консумацијата на зелен чај може да доведе до ограничување на апсорпцијата на масти во организмот, тврдат американските научници од Penn State University. Најновите тестирања спроведени на глувци покажаа дека за оваа појава заслужна е состојката на зелениот чај наречена EGVG. Според научниците, глувците не ја зголемиле тежината и покрај тоа што зелениот чај не влијание врз апетитот на животните. Изменето од Valerija - 17.Октомври.2011 во 09:15 |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Црниот чај помага при слабеењето Редовното консумирање на црн чај, без никакви додатоци, помага при слабеењето, открија британските експерти. Црниот чај може да им помогне на жените да се ослободат од вишокот килограми. Но, тоа се однесува само за оние дами кои сакаат да го пијат пијалакот без никакви додатоци. Изменето од Valerija - 10.Ноември.2011 во 16:10 |
|
|
|
DANDO
Нов член Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo na site, Ve molam ako nekoj znae da mi kaze kade mozam da nabavam belo ivansko cveke latinsko ime Galium molligo se pie kako caj osobeno e dobar za tiroida. Potreben mi e hitno. Barav vo bilna apteka kaj nas nemale voopsto takov mi preporacaa da zemam od bilna apteka od Srbija ili od Bugarija. Pa dokolku znaete nekoj dobar bilkar od kaj nas pisetemi kontakt telefon ili kontakt telefon od Srbija, Bugarija ako imate ili mail kontakt seedno samo da go obezbedam cajot. Pozdrav
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Борете се против инфекциите со чај од камилица
Најновата студија покажува дека чајот од камилица го јакне имунолошкиот систем, штити од инфекции и ги ублажува менструалните болки. Во студијата што ја спроведоа научниците од Кралскиот колеџ во Лондон учествувале 14 лица (7 мажи и 7 жени) кои во текот на две недели секој ден пиеле по пет чаши чај од камилица. Откриено е дека пиењето чај резултирало со зголемено ниво на хипурат во мочта, продукт за разградување на фенолот кој има зголемена антибактериска активност. Тоа може да биде објаснувањето поради што чајот од камилица го јакне имунолошкиот систем и се бори против инфекциите поврзани со појавата на настинки. |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исто Увин чај пијам кога морам изладен и како вода така го пијам сега и зелениот чај по литар дневно мора да е ладен |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Nadia
Сениор Регистриран: 22.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 227 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зелен чај. Како еден од најпопуларните пијалоци во светот, здравствените погодности од зелениот чај се изучувани со векови. Тој е богат со флавоноиди – тип на антиоксиданс – кој го содржи во количина од 150-200 мг во само една чаша. Местото каде што зелениот чај се истакнува е во количината на епигалокатехин галат или EGCG, уште еден моќен антиоксиданс. Зелениот чај го содржи овој антиоксиданс, за разлика од црниот чај кој го губи во процесот на ферментација. А ако и тоа не е доволно тогаш да напоменеме дека содржи и L-танин – аминикиселина која помага во производството на соединенија од Т-клетките, кои се борат против бактериите.
|
|
JOCKER
Нов член Special One Регистриран: 15.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ehoto nee dovolno za da se vidi dali e se vo red so crniot drob!Si pravel biopsija?Imas nekoja dijagnoza od specijalist?AST, ALT enzimite na crniot drob vo red ti se?Ako e se vo red togas visokit bilirubin moze da se dolzi na sindromot "Mr.Gilbert".Za zal ako e "Mr.Gilbert"pricinata za visokit bilirubin togas cel zivot ke imas problem so nego.Ne veruvam deka ima nekoj takov caj sto bi mozel da ti go resi problemot,ima lekovi koi go drzat pod kontrola do nekoja granica ama nee dobro da se zemaat dolgo vreme.Taka da moj sovet e:Izbegnuvaj sto poveke fizicka rabota(ne se zamoruvaj),cuvaj se od infekcii zasto tie i te kako znaat da ja zgolemat vrednosta...POZZZ
|
|
WhO KnoWs?NoT Me!I'Ve NeVeR LosT CoNtRoL...
|
|
brbrbr
Нов член Регистриран: 21.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
decki pozdrav do site
imam mnogu visok bilirubin.napraviv eho na crn drob,zolcka,pankreas se mi e vo red me interesira dokolku nekoj znae nekoj caj so koj mozam da go svedam bilirubinot vo normala neka mi pise licna poraka blagodaram |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
momentalno go pijam cajot od brusnica,dobar e
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брусница за здравје
Во последно време брусницата предизвика вистински бум, ја препорачуваат нутриционситите, алтернативната медицина и лекарите. |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу болести можат да се излечат со помош на разни чаеви и тревки кои што можат да се најдат и берат на најразлични, особено планински места.. На пример јас нај многу сакам чај мајчина душица..многу добро ми делува на организамот.. Еве некои својства..
Majcina dusicka (Thymus Serppulum) Rasprostranetost: Bilkata e mo{bne rasprostraneta na ridski i planinski mesta niz celata na{a zemja. Raste na pasi{ta na suvi i son~ani mesta. Pova`ni dejstva: Ekspektornatno, spazmoliti~no, antisepti~no, i anthelminti~no. Upotreba: vospalenija na di{ni organi, bronhit, bronhopnevmonia, traheid, laringit, faringit i grip. Blagotvorno vlijae pri ostri bronhiti, bronhijalna astma i golema ka{lica. ^ajot dejstvuva blagoprijatno protiv crevni zaboluvawa, kolit, enterekolit, dijarea i dr. isto taka i protiv naduen stomak. protiv vospalenija, sinusit, tonzilit, laringit i faringit. Go podobruva apetitot i digestijata kako i rabotata na `ol~kata i crniot drob. Timolot vlijae protiv crevnite paraziti (detski glisti) i zatoa maj~inata du{i~ka vo narodnata medicina i vo fitoterapijata se upotrebuva kako anthelmiti~no sredstvo. Se prepora~uva kako lek protiv zgolemen krven pritisok. Se koristat etrski masla kako dezinfekciono i konzervansi. Go otstranuva neprijatniot miris od ustata. Se prepora~uva i protiv nervozi neurostenii i sl. |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, не случајно препорачуваат и чај од нане да се пие без ништо при болки во стомак. А ги има ли во големите маркети тие ливчиња? Знам дека во Vitalia има зелен чај, ама и тој, барем колку што видов е како оној во филтер ќесичките. |
|
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |