|
Ах тие незгодни детски прашања... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- Мамо, ако тргнеме со колата, за колку време ќе стигнеме до месечината? - А бе мамино, нема пат до месечината за со кола. (Па тука следува некакво објаснување за брзината на светлината, за оддалеченоста, за вселенски бродови и светлосни години...) - Аааа разбрав. Значи светлината што ја гледаме од сонцето мора да вози многу брзо за да стигне до нас до земјата. - Да мамино, има еден термин што се вика “брзина на светлината“ и... - Ааааааа. Ако има брзина на светлината значи мора да има и брзина на темнината, а? |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти не паметиш, ама си ги прашал ли родителите дали тие паметат можеби? Мене на пример моите ми рекле дека сум ги бомбардирала со прашања и сум била исти удав како што се сега и моите. Демек ми се враќа. Изменето од Анастеа - 13.Февруари.2014 во 11:04 |
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
valjda se mi bilo jasno. a onoj gore shto prashuval e navistina originalno, barem ja ne sum cul nekoe dete takvo neshto da prashalo. |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
затоа што ова е дезинформација и целосна невистина, овде се наметнува прашањето: со овој одговор им правиме добро на децата (за да бидат среќни) или сопствена услуга и после овој одговор ако добиеш прашање: а ако не им ставиме храна, ќе плачат ли? |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На 6 и 8 години кога веќе можат да разберат. И порано прашуваа, и не ги оставав без одговор, ама не одев толку во детали. |
||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
,na koja vozrast bea koga improvizirashe so cvekjinja i polenoviot prav?
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секако, за болдираното. Еве мене ми текнува дека многу ме интересираше како тоа внатрешните органи ни стојат во телото, секое на своето место, врзани ли се со нешто и оти не шетаат (како по патишта) па да си ги менуваат местата. Изгледа сум си мислела тоа внатре се ни е празно и си пливка кое како сака... |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
можеме и да пишуваме што ние како многу мали сме прашувале...
еве на пр. јас ги прашував моите ако мајка ми ме родила, зошто и татко ми е со нас? ...демек од која корист е, што бара тука? |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па токму тоа е: прашањата не се толку незгодни, колку одговорите. Или пак родителите неспремни и не знаат како да се снајдат во ситуацијата. Инаку ние веќе ја поминавме лекцијата со раѓањето на бебињата Бидејќи имам две девојчиња, седнав еден ден убаво, подголтнав два-три пати и им објаснив како стојат работите. Секако упростено, со детски јазик и без крваво-болни елементи во прикаската. Треба да се внимава што може да се каже, оти на таа возраст може и да се истрауматизираат со премногу сликовитост. Е малку потежок беше делот, како “бебето“ влегува во стомакот на мајката Па морав да импровизирам со цвеќиња и поленов прав, со оплодување со семиња, па сето тоа настанува кога мама и тато водат љубов и така... да не продолжувам. |
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
taka e!
patem kazhano,,nema nezgodni prashanja,ima samo roditeli ne spremni.
|
||
|
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa e dobar znak ....koga deteto insistira na toa shto go gleda, deka e taka,
i deka ima razvieno percepcija i prepoznava i ''preslikuva'' grimasi od lugjeto na drugi zivotni,........ barem kako shto na nego mu izgledaat.
|
||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве како ќерката на Бил Козби му одговори од каде доаѓаат бебињата Можеби ова ќе му помогне некому |
||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zatoa shto e srekjna shto i dade hranichka
|
||
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
види, види, рибата се смее
рибата не се смее, така си дише... ама не, се смее ама неможе да се смее,, рибите не се смеат се смее е аj добро нека смее а зошто се смее??? |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |