IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е реалност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е реалност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака Обратен редослед
Guilty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Март.2011
Статус: Офлајн
Поени: 411
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Guilty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 12:39
Koj kako ja percepira realnosta.........toa e! A toa sto  povekjeto isto go  percepiraat , taa realnost e ......najrealna.да
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 10:09

Ima edna stara dobra... "Majmunot veruva vo ona shto kje vidi".

Ima ushte edna, koja veli: "Site se vo pravo i nikoj ne e vo pravo".

Ako moeto vistinsko "Jas" mu predhodi na tolkuvanjeto, togash nitu tolkuvanoto ne e realnost.

Shto e realnost? - Taa "lezhi" vo prashanjeto "Koj sum jas"? ili vo odgovorot

Изменето од viktorija123 - 26.Август.2011 во 10:10
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Август.2011 во 01:33
Onoa shto se sluchuva okolu mene nekoj go definira kako pekol, a drug kako raj. Jas mozhebi ednoto ili drugoto... ili nishto od toa.

Za edni vojnikot e borec za sloboda, a za drugi istiot e terorist.

Togash shto e realnosta od onoa shto se sluchuva okolu mene ako ne e samo moja lichna interpretacija na zbidnuvanjata ?

A ako e taka togash realnosta koja postoi nadvor od mene e nepostoechka kako takva, bidejkji za mene edinstveno postoi samo onaa tolkuvanata.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2011 во 21:26
Сето тоа што се случува покрај тебе и ти го уживааш или страдаш од тоа .
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Август.2011 во 21:22
Shto e realnost ?

Lugjeto bi rekle - onoa shto gledam so sopstveni ochi, onoa shto lichno sum dopirnal i pochustvuval !

Navistina ?

dopir

boja

Realnost e onoa shto nie interpretirame kako realnost. Druga realnost za nas ne postoi.   

Изменето од Messenger - 25.Август.2011 во 21:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.