![]() |
|
Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-))) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Кој и го снимаше спотот,владта каде што ја вработија и првите симпатии од Белград каде што и снимаат спотови и глуми патриотизам ,а таму....добро е само што некој несака тоа да го види,кој е предавник,а кој београџанин и нешто друго...
![]() ![]() |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
|
Предавник .......... нема други зборови за Љубета.....!!!
|
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
Па и вистина е живееме како во турско,властите со невидливите фесови,го продаваат капиталот на турците,Аеродромите се дадоа на турци,многу капитал има влезено во училишта каде учи турско население од селата,а богами ете и во скопје рамстор е турски,ако се зема последната прикажана анализа на дневниот весник Дневник,во нивно саботно издание Публика,(а нивни шеф сега е турчин)со фалење е констатирано дека македонија е поделена на две сфери туркса и руска,што значи симболиката кај Љубе како и да ја земеш е тука во реалноста...или сега некој че рече па ние сме мултикултурно општество,е така е ама оваа партија на власт нека се откаже од злоупотреба на ВМРО-вската идеологија и нека си земе своја историја ,историја на кодоши и предавници.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Љубе Бошковски: "Слобода или смрт"
Mozhebi chovekot e ubeden deka s'e ushte zhiveeme vo tursko. Treba nekoj da go razbudi. Изменето од Messenger - 20.Мај.2011 во 15:01 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
|
Хехе - фРанцуското Р ќе откоРни и на овие избоРи со најмалку 60 пРатеници. Изменето од DameMak - 20.Мај.2011 во 13:50 |
||
![]() |
||
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
|
![]() |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
![]() |
||
DameMak ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
|
Темава е за во подрубриката Избори.
Инаку мислам дека сестра Љуба со „Слобода или смрт“ нема да освои повеќе од 2,000 гласови во цела Македонија. |
||
![]() |
||
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
|
Човекот е смешка, нешто во мене ми збори дека не е добар човек, но со една работа се согласувам со него... Да го снема ПАТОРОТ од МКД политичка сцена...
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
![]() |
||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|
Бидејќи воопшто не следам никакви политички митинзи во предизбориево, да не ги прочитав написиве, немаше да знам дека Љубе навистина го користи овој слоган. Нема причина да не верувам на колегите форумџии дека истото не е точно.
Но, ајде да ја анализираме смислата на тој слоган. Значи Љубе рекол „слобода или смрт“! Дали тоа подразбира дека доколку тој ја освои власта, ќе има слобода од оваа неснослива диктаторска тиранија за целиот македонски народ? Претпоставувам дека се однесува за тоа! И, во некоја рака би нашол некое оправдување. Ако, нека не’ ослободи човекот! Но, тоа што ме буни е другиот дел од слоганот! Што ако не успее да ни’ ја донесе слободата? Тогаш останува вториот дел од слоганот: „ ... или смрт“. Смрт за кого? За народот? Или за тој кој не успеал да се избори да ни’ ја донесе слободата? Дали брат Љубе е спремен на една таква жртва, да отиде во смрт, ако не успее да не’ ослободи од оваа невидена тиранија, од оваа диктатура? И, btw. кој ќе биде егзекуторот? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Тема: Љубе Бошковски: "Слобода или смрт" :-)))
SMRT od rasipani slatki od slatkarnicata na biljmezov ....
|
||
![]() |
||
![]() |
||
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
|
Glasam za sloboda!!!
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
pa. kolku shto lichi edna partija da e vnatreshna pa ushte i revolucionerna vo deneshno vreme ,
...tolku odgovara i sloganov na ''mitralezecot''!
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
|
Кога сме кај смеењето,вечерва на митингот од Љубе навистина пола посетители се смееа,ама на неговите глупости.
Човекон е значи тотално мавнат со чорап по глава |
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
3 Впрочем, зошто да и` се смееме на сопствената лудост, кога изборниот слоган на една партија е: "Слобода или смрт ". Аман бе. Пак ли? Слобода од што? И смрт заради што? СПАЈДЕР МАКЕДОНИЈА |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |