![]() |
|
Забранета храна во Христијанството!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Автор | ||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hahahaha pa ne znam kako i da e ama ete zimata doadja a znaes luto ajvarce so dzimirinki i vruco lepce, plus turshija eeeee daleku e Makedonija ... ne znam abe da ne e zabraneto ... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|
Smetanjeto na vremeto e nesto sto opstestvoto go ima prifateno i kako takvo e navlezeno vo site pori na socijalnoto bitisuvanje, ako ne od Hrista ce e od nekoj drug toa e sosema nebitno. 21vi vek go upotrebiv kako prag na koj se naodja civilizacijata so site dostignuvanja a ne kako vreme. Ako slikata na mojot avatar e religiozna ne mora da znaci deka poznavam samo stari knigi, inaku sum Templar mnogu godini i zatoa taka mi e nikot, se nadevam deka ti odgovoriv korektno bez da te navredam... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Mislish kosher ili halal ?
![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Ajvarot kakva hrana e ????
|
||
Give me your secrets
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
![]() Ova beshe najbrzoto i najednostavnoto argumentiranje... i pobivanje. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
|
Зашто е еднакво на затоа што, а прашалното зборче е зошто. На другото не одговорам, доволно е ова за се напишано да биде побиено. |
||
![]() |
||
dejanpp ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
|
zabraneti nema no ima so visoko- opravdano medicinski ogranicuvajna.za da se postigne custvoto na prusustvo na bog mora masnotiite skoro da gi nema po dzidovite na krvnite sadovi sosto ke se postigne sovrsena krvna cirkulacija pa zatoa slobodno postete.
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Новиот Јерусалим! А храм не видов во него; зашто негов храм е Господ Бог - Сèмоќниот, и Јагнето. И на градот не му е потребно сонцето, ниту месечината, за да му светат, зашто Божјата слава го осветлува, а Јагнето му е светилник. И народите на оние кои се спасени ќе одат во неговата светлина, и земните цареви ќе ја донесат својата слава во него. И нејзините порти нема да се затвораат дење, зашто не ќе има ноќ таму. И славата и честа на народите ќе бидат донесени во него. И во него нема да влезе ништо нечисто, ни оној, кој прави нешто гнасно и лажно, туку само оние, кои се запишани во Јагнетовата книга на животот. Откр. 21 : 22 ... Изменето од spiros - 01.Октомври.2010 во 17:56 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
sk ![]() Сениор ![]() Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 515 |
|
Citatot od kade ti e? Navedi za da procitam podetalno. |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
БОГ е Совршено Чист и се’ што направил е добро ...! И Оној, Кој седи на престолот рече: „Ете, правам сè ново.” Уште рече: „Напиши, зашто овие зборови се верни и вистинити!” Откр. 21:5 ![]() Изменето од spiros - 01.Октомври.2010 во 15:54 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
|
Jas se slozuvam so tvojot posleden post, i ne gledam nekoja vrska na toj post so temata, posebno nekoja promena vo hranata. |
||
![]() |
||
|
Божјото СЛОВО (Христос) во Кого лично е Совршената Вистина го исполни Законот, Писмото и Неговата Суштина! Вие ги проучувате Писмата, зашто мислите дека имате вечен живот во нив; и тие сведочат за Мене. Ев. Јован 5 : 39 |
||
||
![]() |
||
|
Tocno taka. Bog e najvazen i bidejki e takov, kako moze nekoj da mu gi menuva Negovite zborovi koga On ne gi smenil i koga On veli deka ne se menuva (Malahija3:6a, Isaija 40:8, Matej 5:17-19; Matej 24:35, 2 Jovanovo 9). Zatoa se slozuvam so tebe, ne e mudro da se odi preku Negovata mudrost, i poarno e za lugjeto da go sledat Nego. |
||
![]() |
||
|
ѕк,*Светиот БОГ, *Светото БОЖЈО СЛОВО, *Светиот БОЖЈИ ДУХ е поважен и посветол од се’, дури и од Библијата! Тој од *Кого, преку *Кого и за *Кого е се’, е моќен да постави, исполни и да промени за спасение! Не е мудро да Му се противиме на Неговата Прамудрост! Поздрав п.с. Што мислите (?) колку грама или килограма крв јаде човекот во својот живот и покрај тоа што при колењето на животните му се остава на животното да му истече крвта? Кога го чуја тоа учениците, многу се зачудија и рекоа: “Тогаш кој може да се спаси?” А Исус, кога погледна на нив, им рече: “За луѓето тоа не е можно, но за Бога се е можно.” Ев. Матеј 19 : 24 + 25 Изменето од spiros - 01.Октомври.2010 во 15:18 |
||
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |