IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Мастурбирање и Грев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мастурбирање и Грев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 13:54
Ako mozhe da prodolzhite so diskusijata bez da gi zemate rabotite lichno.

Sekoj ima pravo da veruva ili da neveruva vo bilo shto i slobodno da diskutira za toa.

Bilo kakva razlika megju nas po taa osnova ne pravi nikogo popameten, poduhoven ili podobar od drugite. Toa samo ne pravi porazlichni.

A razlikite so dobri bidejki taka ne samo shto uchime eden od drug, tuku i nauchuvame povekje za samite sebe si...

Изменето од Messenger - 08.Септември.2010 во 13:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 11:03
Originally posted by teodul teodul напиша:

ЛиДивио уште во никот се познава на која страна припагаш,и не знам што дискутираш за нешто во што не веруваш.
Тоа ти е како да не знам да пливам а да дискутирам за пливање, или ако сум антикомуниста да им кажувам на комунистите за нивните правила и начела но.....некој негде рече   СЕКАКВИ НЕ ИМА

А со тоа префиксот тео што не ги сфакаш сериозно можеби мислиш на теологија , или поврзаност со Бога а се знае кој бега и се плаши од тоа име.Но никот Теодул има значение и ако се потрудиш ке најдеш и кое.Но не трудисе . оди во некое коше самозадоволисе и срекен продолжи да бараш форуми со верска содржина каде ке тврдиш спротивности без знаење и ке омаловажуваш некои со верски убедувања.
Поздрав.

збунетост
1. Јас реплицирав на Тиги (види го убаво постот), а не на тебе.
збунетост
2. Ај објасни ми за никот, како според никот знаеш на која страна припаѓам?
збунетост
3. Значи ако не сум фудбалер, не смеам да напишам на форумов нешто во врска со фудбал?
збунетост
4. А кој тоа бега од тео?
збунетост
5. ТЕОДУЛ значи БОЖЈИ РОБ. Θεος + δουλος
збунетост
6. Нема потреба од уличен јазик, тука сите сме фино воспитани.
Поздрав. да
Кон врв
teodul Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Септември.2010
Поени: 190
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 09:14
ЛиДивио уште во никот се познава на која страна припагаш,и не знам што дискутираш за нешто во што не веруваш.
Тоа ти е како да не знам да пливам а да дискутирам за пливање, или ако сум антикомуниста да им кажувам на комунистите за нивните правила и начела но.....некој негде рече   СЕКАКВИ НЕ ИМА

А со тоа префиксот тео што не ги сфакаш сериозно можеби мислиш на теологија , или поврзаност со Бога а се знае кој бега и се плаши од тоа име.Но никот Теодул има значение и ако се потрудиш ке најдеш и кое.Но не трудисе . оди во некое коше самозадоволисе и срекен продолжи да бараш форуми со верска содржина каде ке тврдиш спротивности без знаење и ке омаловажуваш некои со верски убедувања.
Поздрав.
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 08:56
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Секозадоволство е ГРЕВ , значи прејадувањето е грев,пиењето е грев,пушењето е грев..... аналогно на тоа и сексуалното задово0лство како такво е ГРЕВ ,но на едно место Бог не ослободува од сексуалното задоволство но само ако е заради - раѓајте се и множете се и наполнете ја земјата- .
Животните иако се животни многу пати се подобри од НАС зошто каде сте виделе нивно самозадоволување или спознавање на телото , а камоли секс од задоволство , него само кога е време да се размножува секое според благодатта Божја.
Можеби многу луѓе се самозадоволуваат и со тоа влагаат во грев заради неможење да се спротистават на искушението но да се оправда тоа - е тоа не го бива.

Ти ова сериозно?

Не го сфаќај сериозно, јас одамна тие со префикс тео- не ги сфаќам сериозно. рамнодушност
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 08:20

Нешто оклу гревот за страстите ( секс и самозадоволување ) и јадењето и пиењето.
КОЈ ИМА УШИ НЕКА ЧУЕ , КОЈ ИМА ОЧИ НЕКА ВИДИ.

....Како бесрамно се предаваа на јадења и пиења и блудства,полнејки ги без мерка своите црева,кои представуваат еден ништожен стомак! Со самозадоволство и самосовладување не одеа , сите свои богатства на страстите им ги поверија,и од сладост во сладост,како свињитњ по тињата и по калта, се валкаа во грешни мисли ,зли намери,празни разговори и блудни песни,па така ги поминуваа деновите и годините.Како во темнина го изменија своето срце и умот не им ја примаше Христовата наука и не се одрекуваа од гјаволот ...........Тешко на оние кои го оставија синовството Божјо и отидоа по сластите на овој свет! Тешко на оние кои ја слушаа само световната наука.Тешко на оние кои ја оставија светлоста на Вистината!Тешко на оние кои одеа по нокта на гревот!Тешко на оние кои го оставаа денот на Боговидението!Тешко на оние кои се предаваа на безмислената смеа!Тешко на оние кои се дотеруваа , за да ги уловат раните на душата-блудствата и се вовлекуваа во нечист глад!.......Тешко на оние кои му угодуваат на стомакот и на кои цревата им се бог !Тешко на пијаниците!......

Св. Кирил Александриски

Ете Месингер јас ставив нешто ама не е приметено изгледа .
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2010 во 01:08
Onoa shto malu me zachuduva e shto nikoj vernik do sega ne postirashe citat od Noviot Zavet koj se potvrdi deka samozadovoluvanjeto e grev. Chitam samo nekakvi opshti religiozni povikuvanja, spomnuvanja na iminja i povlekuvanje nekakva paralela so primerot na monashkiot zhivot... nikade ne prochitav - "Eve, na Evangelie spored ovoj apostol, Isus za samozadovoluvanjeto veli deka e grev". Ili "Pavle vo Poslenieto do vernicite tvrdi deka koj se samozadovoluva nema da go vidi Carstvoto Bozhje". Barem da bea spomnati Delata... nishto od seto toa, samo tvrdenje deka masturbiranjeto e grev.

Изменето од Messenger - 08.Септември.2010 во 01:09
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 22:08
да беше грев , ќе немаше место во пеколот ....... смеење
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 22:04

Masturbacijata e del od rastenjeto na sekoj covek, posebno koga e vo pubertet.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај teodul Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 21:54

Теодул, се што напиша ти паѓа во вода со ова што го обележав со црвено. Значи, ти си можел во младите години да имаш такво ,,греовно искуство,, , самиот напиша дека сега си здрав маж со жена (гледаш не било ништо страшно). Зошто тогаш пропагираш дека младиве не треба да имаат секс или мастурбација, кога ти си имал? Има една поговорка: Ќоравиот кога ќе прогледа далеку гледа

Значи да разделиме некои работи во моето мислење заради твоето.
Прво не сум НИКАКОВ РИВАЛ со римокатолиците нити со било која друга група на верни и неверни луге.
Второ не се работи за подсмев дека сум рекол некоја добра женска ( дали со силикони или добри нозе или или натечена од похота вагина) демек како можело мене да ми падне на ум тоа.
Трето незначи дека реков сум поминал нешто во младоста па сега ги бранам младите од тоа, Е мој друже никого јас не бранам од ништо , ниту од грев и тоа слично.Но има една разлика додека не ја спознав вистината и разликата не бев со одредено мнение и мислење но откако човек ке види и научи нешто тогаш е добро да се стреми за да ја промени својата грешка. Но ни тоа не е важно , зошто во најмала рака се работи за мене,тебе или некој друг ,нити велам дека сум безгрешен ,ни праведен , но сум ВЕРНИК во ЕДИНИОТ БОГ ОТЕЦ И СИНОТ И СВЕТИОТ ДУХ. Е тука се работи како што предходно кажав , едно е да има плодна дискусија за осознавање а друго АТЕИСТИЧКО напагање на се што е во врска со верата.
Но како било ,било, толку од мене не би ја заплескувал повеке работата од колку што е .
КОЈ ИМА УШИ НЕКА ЧУЕ , КОЈ ИМА ОЧИ НЕКА ВИДИ.

А Меси да јас сметам дека мастурбацијата е ГРЕВ , и ер кога да е сите ке го видиме тоа и на себе осетиме.
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 15:02

Eve go mojot post (malku editiran ) vo slicnata tema sto e sega vo arhiva.

Toa e mojot stav .

"So samoto toa sto masturbacijata ne se spomnuva kako zbor vo Biblijata, Bog znae deka toa e edna od rabotite koi covekot najmalku moze da gi kontrolira, zaradi svojata nesovrsenost. Koga bi bile so sovrseni tela, bi imale potpolna kontrola vrz naseto telo, misli i emocii i bi se vozbuduvale samo koga nie sakame...

Bog e milostiv, Toj znae sto mozeme da nosime a sto ne, Toj ne' znae podobro od samite nas, zatoa masturbacijata ne e direktno spomnata vo Biblijata.

Ovaa navika poteknuva uste od pocetokot na gresnoto covestvo, a Bog ne kazuva nikade deka koj ke masturbira ke odi vo pekolot. Ako e taka, site od forumot ke bideme tamu, a i cel svet. Ke nema ziteli vo Rajot ."

Masturbacijata e del od rastenjeto na sekoj covek, posebno koga e vo pubertet.

Изменето од KINGDAVID - 07.Септември.2010 во 15:05
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 14:50
znaes mesi
jas mislam deka sekogas temite treba da imaat nekoj minimum logika koja barem ja prifakjaat 10 tina od populacija, oti vaka kje se svede na potsmev

zamisli ako postavam tema

DALI NIKOLA TESLA E PAJA PATAK

i razvieme diskusija

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 14:46
Македон, koga diskutiranjeto pochnuva da se shiri so geometrijska progresija na site strani i se pretvara vo diskusija samo radi diskusija, taa stanuva prazna i bescelna.

Me interesira shto mislish ti, dali masturbacijata e grev ili ne?   

Изменето од Messenger - 07.Септември.2010 во 14:47
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 11:53
Мастурбирање = Грев =

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Септември.2010 во 11:49
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

голема%20насмевка Убо интро за прехрана голема%20насмевка

А од кога тоа задоволствата значат дека се и гревови?

kaj verskite fanatici i prehrana e grev

na svetata gora na halkidiki vo srpskata crkva HILANDER se monasi koi mislat deka prehrana e grev i se nedohraneti, navistina za zalenje

edno utro gleda moj drugar eden mrsen od 120 kila megju niv, i veli lele ovoj be mohan epten uziva u jadenjeto

ama toj ne bil monah od hilander, nego na gosti im dojde niven sef -mitropolit nishki, koj definitivno e sveceno lice, ama ne e verski fanatik

Изменето од anakin - 07.Септември.2010 во 11:50
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.