![]() |
|
Чесна Држава |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Автор | |
Valeta ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Има чесни луѓе во државава, ама малку.
Моралот на многумина не им работи, и едвај чекаат некоја дупка во законот за да се офајдат. Песимист сум дека во државава ќе проработи свеста на некои луѓе..... |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
![]() |
|
Antagonist ![]() Нов член ![]() Регистриран: 22.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
бев инспириран од еден член на форумов да ја отворам темава.
Тој на една тема за Македонските патарини искоментирал
Идам пред некој ден да јадам у Вили (кеј- скопје) си нарачав сендвич , се убаво , за да платам типката немаше кусур , па ме замоли да пробарам од дечките што у близина продаваат книги да ми раситнат.Барам ја ситно , им објаснувам на луѓево ситуација ме гледаат тие зачудено и ми викаат , па ете сендвичот тие во рака што имаш да плаќаш ! Why the f**k , треба да чекаме некој да згреши или да има некав пропуст за ние да може да се оправдаме да си поминеме на патарина или да си украдеме сендвич или само да се чекало дупка у законот и .... и , опа ихааа... Кај ни е моралот.. by the way , си почекав некоја минута , си се најадов слатко па отпосле поштено си го платив сендвичот. Изменето од Antagonist - 01.Септември.2010 во 19:05 |
|
читајте колумни http://www.kolumnist.mk
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |