|
Хаг: Косовската независност е легална |
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Автор | |||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
za nas vo prilog...mir vo kuka
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kosovo i Metohija, kako i Makedonija do neodamna, nikogash ne bile srpski teritorii "od pamtivek" kako shto postojano trubi srpskata propaganda, tuku stanale srpski teritorii od momentot koga srbite gi osvoile doagjajkji od severnite slavijanski teritorii. Srbite ne naidoa na nenaseleni mesta koi od pamtivek strplivo chekale tokmu na nivno doagjanje, tuku gi osvoija so silata na mechot. Kratko i jasno - tie se okupatori na tugji teritorii. Ushte povekje, kako okupirani zemji, srbite postojano gi gubele i povtorno gi osvojuvale obiduvajkji se da gi zadrzhat i da ekspandiraat na Balkanskiot poluostrov. Vo nivnata nikogash sopirliva zhelba da vladeat nasekade do kade shto mozhat da stapnat, tie ja izmislija maksimata "Srbija e do tamu do kade shto zhivee i posledniot srbin", pa duri kako najgolemi pobedi gi slavat i svoite najgolemi vojni porazi, kako onaa Kosovska bitka. I toa e realnosta. Seto drugo se sonishta i propaganda. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене најголем проблем ми е што ВИЕ сонувате за Голема Албанија. Изменето од LiDivio - 28.Јули.2010 во 19:03 |
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас живеам во реалноста, а тоа е дека Косово е нова држава во балканот, ако вие можете да сонувате нема проблем |
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку чинеше ,,правдата,,?? 1000000 евра?? Жално... |
|||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Судот покажа се само не правда... А ти живеј сега во бајките убаво ти е знам, ама живеење на туѓо никогаш не е вечно... И во бајките на крај добриот и правдината победуваат... |
|||
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
DelijaSkopje toa sto sakas e druga rabota, a pravdata na koja strana e pokaza sudot, a i ne mi kazuvaj prikazki za mali deca tuka Kosovo nikogas vece nema da bide Srpsko ajt pozz
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види... Јас сум проклето болен по вистината и секогаш ќе ја бранам и ќе бидам од нејзина страна, ПА МАКАР ТОА ДА Е И НА МОЈА ШТЕТА...!!! Јас сите работи ги гледам објективно, а не субјективно... Јас не сум крив што правдата е на страната на Србија и затоа со толкав жар и се борам за неа... А истото и за темата за Аце велики... Неможам да ја сварам таа лага дека ние имаме врска со него па тоа ти е... пс. знам дека ова е ван темата, ама сакав да ти пообјаснам кој сум јас у ствари... |
|||
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е па ајде....здрави - живи до тогаш....Има доста до 500 год...е сега кои се помоќни - Османлиите тогаш или НАТО денес ? Да не случајно треба чекање повеќе од 500 години сега... |
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Најпаметно и прагматично за Србите ќе биде да се прилагодат на реалноста колку и да не им се допаѓа (и мене како и на многумина Македонци не не’ воодушевува фактот што Косово стана независно), но реалноста е таква каква што е: Косово се здоби со статус на независност и тоа е тоа! Судот во Хаг ја потврди легалноста на таа независност, што ќе отвори врати за нови признавања... А за членството во ОН, НАТО и ЕУ како што вика LiDivio - никогаш, па јас не би се осудила да бидам толку категорична кога е во прашање светската политика. Никогаш не вели никогаш - посебно не во политиката. П.С. Морам да констатирам, со голема жар на темава ги браниш српските интереси, додека на соседната тема со иста таква жар го негираш Александар Македонски и неговата поврзаност со македонската историја. |
|||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дибро бе сега не е и што...??? Ама пак ќе биде... Срби се тоа ееејјјј...!!! |
|||
|
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bila od pamtivek
no sega ne e si gi bombardiraa Nato im ja zemaa moze taka samo mitrovica da si ja povratat |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Нема што да ти објаснувам се се знае... Косово и Метохија е стара Српска земја од памтвек... Уште кога славните витези Лазар и Милош се бореле за неа, а и многу пред нив... |
|||
|
|||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
само да ми поjасниш стратегичките српски интереси баш во таа географска точка на Балканот
оти ако е од сентимент...и емоционална повезаност кон историската памет... Изменето од pagane - 27.Јули.2010 во 23:31 |
|||
Внеси реплика | страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |