|
Колкава слобода му допуштате на својот партнер? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ама сеуште го сакаш , така? |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
keravn
Група Регистриран: 09.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слободата ја диктира секој поединец,никој друг не може да повлијае на тоа.
Секој треба да има однапред поставено граници. |
|
“Laugh as much as you breathe and love as long as you live.”
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сите така говорат ....... и мажи и жени ......
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слободен беше да прави што сака, и правеше. Слободна бев и јас.
Дозволував ( и дозволувам ) се. Ако дознаам дека слободата ја искористил на лош начин, нема назад. Имаше шанса, па прокоцка |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
али зато користам свака шанса
|
|
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја немам НИКАКВА слобода ........ ЈБГ ...... кога на волкот ќе му излезе името ,,,,,,,
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има една многу интересна работа која се јавува кај партнерите кои се во сериозна врска или брак, одеднаш почнуваат или сакаат да прават нешта кои претходно не ги правеле или не биле во можност да ги прават кога биле самци. Мажите од петни жили запињаат да флертуваат и да им се допаднат на други жени кога излегуваат сами, оти нивото на самодоверба им е повисоко од било кога. Зафатените секогаш настапуваат поагресивно и посигурно отколку оние коие се сами. Веројатно се на мисла ако можат да „скрпат„ нешто за излегувањето да им е поинтересно оти со гаранција знаат и задоволно се тешат дека дома ги чека некој и дека нема абер што всушност прават. Со притаена злоба и самобендисаност се расфрлуваат со своите заводнички способности без многу кочници.
Се разбира има и такви луѓе кои едноставно сакаат да излезат од дома, да се здрват од алкохол, да се изнаиграат, да се издуваат и да направат муабети со други луѓе, но многу често сите си ја користат шансата да исфлертуваат како да им е тоа последно во животот кое знае да завррши и со прибирање бројчиња од заинтересирани странки кои немаат ништо против да се видат со „заводникот„ и во друга прилика.
Ако сам не си ставиш кочници и се лимитираш во однесувањето, не можеш никого да обвинуваш дека ти влијае на личната слобода.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam dovolno...btw si ja sakam mojata privatnost i sloboda i ne sakam nekoj da me gushi ili obratno
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E da, mazite se zalat deka sindzirot im e skraten...
Ama ne daj boze da ja slusnat devojkata da bara popustanje na istiot... |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слободата во врската е важна
Кога станува збор за сериозни љубовни врски, често мажите се жалат дека губат дел од својата слобода покрај партнерката. Во “поплавите“ од совети...
...како да успеете во врска е еден од фактите дека девојките забрануваат дружење на партнерот со машко друштво, опивање и лудо забавување. Но, никој не ја става во прашање женската слобода. Во многу случаи девојките се тие кои ги жртвуваат лудите забави со другарките заради партнерот. Тоа стана некако нормална појава. Многу мажи не го бараат тоа од партнерките, но сепак се чувствуваат непријатно кога се спомнува женско излегување. Зар не може девојката да се забавува и кога го нема него покрај неа? Разговорите за излегување се често напнати. Тој не кажува директно дека му пречи и дека е повреден, а она се правда за глупости. Девојките бараат изговор и причина да кажат дека си поминале лошо, за дечкото да не се чувствува неубаво. Тоа е природно. На мажите, повремениот флерт им покажува дека и понатаму се пожелни. А, женското флертување секогаш е недозволено и поопасно. Поблиску е до неверство. Партнерите треба да се свесни дека целиот живот не се сведува само на љубовната врска во која се наоѓаме. Врската треба да ви даде крила кои се знак на слобода. И девојките сакаат да се забавуваат и да играат до раните зори. И мажите сакаат. Не треба да се чувствувате загрозени. Ако не сакате да ви бранат вам нешто, немојте ни вие да го правите тоа. Слободата е универзална. Желбата за слобода не значи дека некого сакате помалку. Давањето слобода на саканата личност е знак за доверба. Зарем не го заслужуваме сите тоа? |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...takvo neshto ne postoi,...osven mozebi vo pustinite ,..ili na antarktikot i arktikot...ama i tie se pa ...pustini.. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок, сега се е јасно |
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шаци, признавам дека си во право и дека наведената состојба веројатно значи: кога таа ќе излезе низ нос и` го вадам, а кога сам ќе излезам супер си поминувам.
Од страна би рекла, овие треба веднаш да се разделат. За жал, повеќето сериозни врски така „функционираат“. Антони, се разбира дека се шегуваше 100% Изменето од ПодВодно - 07.Август.2010 во 12:00 |
|
Anthony
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма се шегував 100 % |
|
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |