![]() |
|
Мартин Протоѓер |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 14> |
Автор | |
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Не знам патот кај ќе ме однесе. Еве да кажам, на пример, јас сакам да бидам министер или директор, ама во несвест ќе паднат половина луѓе што ги знам, така што не сакам да шпекулирам, вели Протоѓер.
Но, како се одвивала метеорската кариера на овој магистер по медиуми и интеркултурни комуникации? По „Вест“, се вработил како помошник за односи со јавност на генералниот директор на „Медиа принт Македонија“ (МПМ), Срѓан Керим. По ова, во 2005 година станува шеф на кабинетот на Никола Груевски, тогаш лидер на опозициското ВМРО-ДПМНЕ. Јавна тајна е дека номинацијата на Протоѓер за прв партиски оперативец на нож ја дочекува огромен дел од вмровското членство, но и поединци од повисокото раководство, бидејќи во нивните очи тој бил човек без вмровско резиме. - Кога требаше Протоѓер да дојде во МПМ да го примам на работа, бидејќи јас не го знаев, телефонски инсистираа да го вработам. Но, тие што се јавија немаа врска со ВМРО-ДПМНЕ, туку се од другата страна, односно од СДСМ - изјави Керим во интервју за неделникот „Фокус“, коментирајќи ги почетоците на неговата соработка со Протоѓер, со што отвори многу дилеми за политичкиот бекграунд на првиот вмровски оперативец. Ова тврдење одбија да го коментираат од ВМРО-ДПМНЕ, но неми останаа и од СДСМ. Сепак, за „Шпиц“ проговори поранешниот пратеник од редовите на социјалдемократите, Есад Рахиќ, кој рече дека поранешниот генерален секретар во партијата на Бранко Црвенковски, Ѓорги Спасов, инсистирал Протоѓер да биде примен на работа кај Керим. Оваа информација до ден денес ниту се потврдува, ниту се демантира. Партиски извори неофицијално велат дека токму несудениот претседателски кандидат Керим го инфилтрирал Протоѓер во ВМРО-ДПМНЕ, претставувајќи го како „млад и надежен магистер“, со намера преку него да обезбеди поддршка, која ќе му овозможи да стане шеф на државата. Но, очигледно се прелажал, бидејќи на крајот ја доби поддршката на СДСМ, но не и на ВМРО-ДПМНЕ. Наводно, во партијата непосредно пред претседателските избори копјата се кршеле меѓу таборот на директорот на УБК, Сашо Мијалков, кој лобирал да се поддржи Керим, со кој негува и блиски пријателски односи. Но, преовладала другата струја, предводена од премиерот Груевски и вицепремиерот Ставревски, кои лобирале партијата да го кандидира и да го поддржи актуелниот претседател Ѓорге Иванов. Она што е интересно според нашите извори, во последен момент Протоѓер му врти грб на својот поранешен работодавец и се врти кон Иванов. Сепак, за многумина останува енигма како Груевски стекнал огромна доверба во Протоѓер за релативно кусо време. Дали поради тоа што му се придружи на моментно неприкосновениот вмровски лидер во миговите кога партијата беше во длабок раздор со партиската икона Љупчо Георгиевски? Покрај него, како што брифираат луѓе блиски до партијата, премиерот има најголема доверба во луѓето кои биле дел од неговиот кабинет, кога ја извршувал функцијата министер за финансии во владата на Георгиевски. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
Генерал Митре ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Маскенбал, пендрекбал и билокаков бал да е нема никаква врска со лабилноста на една личност. А уште помалку со веродостојноста на Маутинчо.
|
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Aber nein..herr general
Со ...или без нели нотарски заверен исказ од „моите„ (како вие ги нарекувате генерале Митре) миленичиња...СИГУРЕН СУМ ..дека НИТУ ПОСАКУВАТЕ да го имате ова пред очи ..НИТУ во ваша куќа..ниту пак кај вашите почитувани пријатели
![]() ![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
За Вас господине Н ми е јасно дека вие никогаш нема да најдете ништо “домаќинско или христијанско“ кај било кој што плука по вашите миленичиња. Но сепак прашањето беше доставено до некоја друга личност а ако вие случајно сте нејзин адвокат или портпарол би ве замолил да доставите уредна документација за тоа со кај нотар заведено полномоштво од страна на дотичната особа. Изменето од Генерал Митре - 11.Август.2010 во 17:07 |
|
![]() |
|
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Предавството , Бугарофилството , србофилството и гркофилството по правило се заразно преносливи болести од колено на колено . По правило ако мајката е к*рва по дифолт и детето ќе биде к*рва , ако таткото е пијаница = синот ќе биде пијаница , човечка мимикрија или што ти не знам таму ....
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Па најди ми ...хер генералисимус ...нешто христијанско и домаќинско..во ...ете например сликите покажани со „актерот„ и „новинар„ Гацов.
![]() Тоа е повеќе од девијантно и само лабилно изградени личности..го имаат и покажуваат тоа?!.
![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Читам и не ми се верува, зарем е можно на еден човек да му е дадена таква моќ??? Зарем е можно толкава лажна слика да имаме сите ние за нашето политичко миље
![]() Старите велат-Каде има дим, има и оган! Но, се додека за ова не проговорат најзасегантите- сегашните ВМРОвци, “побегулите“ човек не може да ги верува оти додека беа во ВМРО и на власт молчеа, а информациите и реакциите од опозиционерите (Бучковски- и компарациите со неговото премиерување) ги прима со резерва бидејки сакал нејкел човек мора да се праша- Па по колку СМС пораки дневно пишува Мартин Протугер како советник на премиерот ![]() Никола Груевски СМС-премиер! |
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Работата е многу провидна,да не речам и перфидно глупава,нивниот начин,поточно на протоѓер е таков,затоа што тој и неговото опкружување се само наследници на тогашните структури,односно нивни деца,но нивното школување е изместено или ако сакаш незавршено,но најточно некој со нив управува како кукли со конец,затоа сето тоа толку се распознава и е подлегнато на критика.Оваа филозофија има подлабоки корени и нејзиното делување се користи поготово во апсолутистички режими,е сега кај нас малце е видоизменето,или средено на оваа средина ,да одговара на менталниот склоп на ова општество,кое нема сеуште дефинирано смисла на човечко постоење со доза на достоинство.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Па овака му доаѓа дека понискиот по МПВ во тогашната ЈНА имал надноќ врз офицерот на КОС и К- тот (полковник или нешто пониско а сепак повисоко и по чин и по формација) на воената единица. Лично не би се сложил од причина што во секоја формација офицерот на КОС секогаш беше придодаден во единицата а одговараше пред повисоките структури. Не би можел да речам дека тоа дете од политичар има шлив за такво нешто. Кадрите во неговата партија па и самиот отј се склони кон непотизам и деспотизам со апсолутна доза на егуизам. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Реално гледање на работите, она што барем повеќето го мислиме
![]() Од трн - на кол Ова е доказ дека не мора притисокот да дојде од власта или од некојси Мартин Протоѓер за да биде загрозена слободата на медиумите. За тоа се доволни и газдите. |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
на што се базираат твоите закључоци дека таа личност и “некои од тие новинари“ се лабилни личности? |
|
![]() |
|
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Kako i da e LABILNITE licnosti kako GACOV i nekoj od tie novinari ne vredat ni pet pari.....
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
За мене е симптоматично писмото до комитетите кое според мене е пример за говорот на омраза...па и некои понатамошни пиосанија...па и до опозицијата. Сметам дека не е примерно пред се според моќта на поединците на власт а од друга страна создавање услови за кинење на националното ткиво.А ова деновиве што ни се слушува сметам дека е само следствено на започнатите процеси на делби..
![]() Делбите ќе продолжат...Колку е тука инволвиран Мартин?...Сите велат многу...Од почетокот до денес...Утре ќе биде полошо...За мене нема дилеми... ![]() ![]() Изменето од marsovec - 06.Август.2010 во 17:52 |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Ете пак одбрана,карактеристика на тоталитаризмот,па само таму имало кои се подобни а кои неподобни,во овој случај оној што признае не знае што зборува,а - уредникот - протуѓер ,демек е во ред ,само е тој подобен.
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |