IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Скептицизам !
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Скептицизам !

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
Автор
Порака Обратен редослед
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 15:27
Originally posted by eptendosadno1 eptendosadno1 напиша:

“ Три пати мери , еднашка сечи “ , е последица на СКЕПИЦИЗМОТ

Ne e tochno.

1. Ne mora da merime, rabotata sigurno kje uspee - optimist

2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realist

3. Eve i pet pati da merite, kje vidite deka rabotata najverojatno nema da uspee - skeptik

5. Ne si gubite vreme so nikakvi merenje, rabotata ne ja biva - pesimist
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 15:13

Во реалниот живот секогаш ќе ги ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати )

Aha...ama dali toa kje bide dovolno za da ne zadovoli? hmmmразмислување

Svinjite go zasluzhuvaat najdobroto!
Кон врв
eptendosadno1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Регистриран: 30.Март.2010
Поени: 1149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:46
Originally posted by Kali Kali напиша:

Сега пишувам според личното искуство .

Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл.
Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем .

Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична .
Скептицизмот е по реален , подоходовен
Vaka mozhe-do nekade :)Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... намигнувањеChovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :)t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i, Dali toa navistina mi treba i go sakam?

Во реалниот живот секогаш ќе ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати )

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:41

Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл.
Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем .

Vaka mozhe-do nekade :)
Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... намигнување
Chovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :)
t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i,
Dali toa navistina mi treba i go sakam?

Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:37
Ако сакаш да си тупиш цел ден, повели можеш, темата е само твоја.

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Само не ми кажувај дека она што го читаш, го разбираш.

P.S. Ако една идеја е реализирана, тогаш таа е остварлива. Тогаш, не гледам дека твојот коментар беше потребен, кога се е веќе јасно што е реализација.

Изменето од Anarchy - 20.Јуни.2010 во 14:38
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:33
Да , заборавив кој си .

Извини !

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни,

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:32

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Уф , погрешно .

Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА .

Читај добро, не спомнав никаде дали е исправна некоја идеа. Исправност нема во моите реченици.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:28
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.

Уф , погрешно .

Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА .

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:17
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.

Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе голема%20насмевка) да ја реализирам, ама да вреди.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:14
Originally posted by Kali Kali напиша:

Професијата не е плод на идеја , она се раѓа како потреба за егзистенција .

Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e.Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna.Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba?Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi?Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor.

Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:05
Некои се толку затворени во својата глувчешка дупка, од која толку малку се гледа, што дури и кога ќе го видат крајот на раскрсницата, мислат дека го виделе целиот свет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 14:00

Професијата не е плод на идеја , она се раѓа како потреба за егзистенција .

Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e.

Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna.

Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba?
Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi?

Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor.

Изменето од Kali - 20.Јуни.2010 во 14:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:54
Не, се раѓа како плод на креативноста во нас. Што ми треба мене моментално? Ништо, се имам што ми е потребно за егзистенција и за многу други работи.

Ама, тоа не ме спречува да мислам, да створам идеја.
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јуни.2010 во 13:54
Мотивот или потребата ,се факори од кои се раѓаат идеите.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 9>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,422 секунди.