![]() |
|
Скептицизам ! |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Автор | ||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ne e tochno. 1. Ne mora da merime, rabotata sigurno kje uspee - optimist 2. Tri pati kje izmerime pred da isecheme - realist 3. Eve i pet pati da merite, kje vidite deka rabotata najverojatno nema da uspee - skeptik 5. Ne si gubite vreme so nikakvi merenje, rabotata ne ja biva - pesimist |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Aha...ama dali toa kje bide dovolno za da ne zadovoli? hmmm ![]() Svinjite go zasluzhuvaat najdobroto! |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Во реалниот живот секогаш ќе ги решаваш проблемите кои те засегаат . Не вреди да се мисли како до повеќе протеини во исхраната на свињите ( една од моите опсесии , минати ) ![]() ![]() Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 17:31 |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Vaka mozhe-do nekade :) Mene ne mi se dopagjaat ekstremnostite... ![]() Chovek ne treba da prestane da sonuva... no pritoa ne treba da izgubi kontakt so tloto pod nozete :) t.e. Dali e toa ostvarlivo, i kako? i, Dali toa navistina mi treba i go sakam? |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
Ако сакаш да си тупиш цел ден, повели можеш, темата е само твоја.
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек. Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе ![]() Само не ми кажувај дека она што го читаш, го разбираш. P.S. Ако една идеја е реализирана, тогаш таа е остварлива. Тогаш, не гледам дека твојот коментар беше потребен, кога се е веќе јасно што е реализација. Изменето од Anarchy - 20.Јуни.2010 во 14:38 |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Да , заборавив кој си .
Извини ! Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:35 |
||
![]() |
||
Anarchy ![]() Сениор ![]() ![]() Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
|
|
||
![]() |
||
|
Уф , погрешно . Не се јавува проблемот во исправноста на идејата туку во реализацијата , ДАЛИ ТАА Е ОСТВАРЛИВА . Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:29 |
||
![]() |
||
|
Лошо е кога ентузијазмот ќе го изгуби некој човек.
Не ми е битно колку идеи ќе се покажат погрешни, нереализирани, битно ми е една (или повеќе ![]() |
||
![]() |
||
|
Сега пишувам според личното искуство . Немало човек кој имал повеќе идеи од мене , ама буквално опседнат со “ практични решенија “ , “ начин за добра заработка “ и сл. Реалниот живот ми покажал дека не е се како што сум замислил , дека треба да се престане да се “ ФАНТАЗИРА “ , дека треба да се насочиш во една област , да наоѓаш решенија кога за тоа ќе имаш потреба , кога ќе имаш конкретен проблем . Еуфоријата ( оптимизмот ) е погубна , не практична . Скептицизмот е по реален , подоходовен ![]() Изменето од eptendosadno1 - 20.Јуни.2010 во 14:14 |
||
![]() |
||
|
Некои се толку затворени во својата глувчешка дупка, од која толку малку се гледа, што дури и кога ќе го видат крајот на раскрсницата, мислат дека го виделе целиот свет.
|
||
![]() |
||
|
Profesijata samo kako profesija ne e, nejziniot izbor za lichnosta, i nejzinata realizacija za lichnosta e. Pa da, toa e najosnovnata potreba-potreba za sigurnost, materijalna, egzistencijalna. Shto bi bilo dokolku site bi funkcionirale samo zadovoluvajkji ja samo taa, primarna potreba? Kade e povisokata potreba niz profesijata da se realizirash sebesi, svoite potencijali i sposobnosti..i ushte povekje, da se ostvarish sebesi? Poentata e, potrebite se zaednichki...kako kje gi zadovolime, e prasanje na lichen izbor. Изменето од Kali - 20.Јуни.2010 во 14:06 |
||
![]() |
||
|
Не, се раѓа како плод на креативноста во нас. Што ми треба мене моментално? Ништо, се имам што ми е потребно за егзистенција и за многу други работи.
Ама, тоа не ме спречува да мислам, да створам идеја. |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Мотивот или потребата ,се факори од кои се раѓаат идеите.
|
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |