|
Надчовек |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | ||
TheCook
Нов член Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nadcovekot kako zamisla na Niche ne e ona sto nekoi go zamisluvaat...toa e sepak normalen covek ... samo nadlugjeto bi bile grupa na ednakvi lugje ... ako na primer se istrebi celiot svet i ostanat samo najpametnite togas ke bide dostignata zamislata za nadlugje...
P.S.-Hitler rabotel na slicen princip i motivacija mu bila ideata za nadcovek samo toj ja promenil vo negova korist!!! |
||
I don't pretend to be captain weird. I just do what I do.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иако од крв и месо, секој од нас во себе го носи надчовекот. Понекогаш не сме свесни дека тој постои па во моменти кога се бориме за живот, тагуваме по загуба тој се појавува и ни кажува дека можеме да издржиме повеќе одколку што мислиме.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kade e tvojot mentalen sklop vo seto ova sto go pisuvas?
Najgolem filozof ne postoi...filozofijata e kontinuum Mediokritet...ljak...dosta ti bese od mene |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
TheCook
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ниче еден од најголемите филозофи на минатиот век кој извршил големо влијание врз оние кои по него следуваат, создавајќе еден нов систем на вредности и размислувања.Тој рекол: Човекот е нешто што треба да се надмине...надчовекот е смислата на човекот...Некогаш гревот кон Бога беше најголемиот грев, но Бог умре а со него умреа и тие безбожници...и нека биде загубен за нас денот кога ниту еднаш не се танцувало.И нека се вика лажна секоја вистина во која би немало ниту малку смеа.Бевме мајмуни,сега сме луѓе,треба да станеме НАДЛУЃЕ!!! |
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За друго е работата, зато е паметно авторот да напиши вовед. |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па кажи шо рекол Ниче и ја ќе ти кажам што вели Џо...=)
|
||
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Надчовек? Како да не, само по филмовите, Фантастик 4, Супермен, Екс-мен и компанија.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nadcovek....m'da...koga ke sme na cisto sto e toa covek.
Ubavo bi bilo da si go znae sekoj patot do svoeto samospoznanie.Da se iskluci od site zivotni tekovi,da bide edinka so neprikosnoveni vrednosti.A i koga sme kaj niv e sporono dali se vistiniti. Postojat li univerzalni vrednosti? Kade samo ja nosime nasata dusa vo zelba da bideme pogolemi od zivotot? Sekogas se zanimavame so nepojmlivoto,a ne go znaeme pojmlivoto.Edinstvenoto sto na ovoj pat nas stoi e prirodata i nejzinite prirodni zakoni.Ne sakam ni na kraj na mozok da se zamaram so toa NAD...kako pridavka. Mojot pat e mojata dusa...tuka mojata uloga vo ovaa forma zavrsuva. |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
TheCook
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е идеологија на Ниче...што мислите околу неа?
|
||
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |