IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Суетата на модерното општество и човечката личнос
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Суетата на модерното општество и човечката личнос

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака Обратен редослед
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:23
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

но знаеш дека е злиот гениj на Моцарт...и си слушнал за Фантомот на операта...нели???[/QUOTE]

Zliot genij na Mocart.... Ne te razbrav bas

Fantomot na operata od Salieri li e?[/QUOTE]

Уффф...па злиот гениj е Салиери, води Моцарт до лудило...Фантомот на операта е од Моцарт...творен во време на психичка криза, провоцирана намерно од Салиери!
И доста...Голиатов терминаторе!!плазењеголемо%20гушкање
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:22
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Ubavo opishano koja e razlikata megju tvorenjeto i suetata.
се враќаме на муабетот од пред некој саат...големо%20гушкање
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:21
[/QUOTE]но знаеш дека е злиот гениj на Моцарт...и си слушнал за Фантомот на операта...нели???[/QUOTE]

Zliot genij na Mocart.... Ne te razbrav bas

Fantomot na operata od Salieri li e?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:20
Благодарам, маестро!ѕвезда
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:17
Originally posted by pagane pagane напиша:

не е суета да нацрташ сликане е суета да напишеш стих или расказ од душане е суета да градиш небодерине е суета да сакаш да бидеш на лугето потребенне е суета да сакаш да растешне е суета кога сакаш да бидеш сакан....суета е кога цртането, пишуването,граденето, растенето и сакането е просто потребност да си задоволиш Егото...а не да нахраниш душата.  

Ubavo opishano koja e razlikata megju tvorenjeto i suetata.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:14
Пагане нели знаеш дека тоа зависи од “шефот на суетите“...
п.с.
имам цела страна избришани коментари од вчера (тука покажува 8, кај мене е 9...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка)

сори шефе за офтопикот...
ќе продолжиме таму кајшто застанав поручекта...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:12
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Ете доказ дека не сум суетна:

знам дека првиот наслов на темава на Тетратка беше ист како и на моjата одамно отворена тема...сакам да се избрише моjата тема / оти причините за отварането и беа само за моментотплазење/ и ако , се разбира, Тетратка држи на првиот си наслов тогаш нека остане само таа тема како Панагjур на суетата  со автор ---Тетратка.големо%20гушкање
е сега целта на оваа тема е да се разговара за причините на денешната суета...

за тоа како општеството и нашата професија влијае на нашата суета и околна среда...голема%20насмевка

ти тоа многу убаво го објасни...

па и ти многу убаво си поjаснил коjа е поентата на темава ...така да насловот си е таман...мислам на Панагjурот.намигнувањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:10

знам дека првиот наслов на темава на Тетратка беше ист како и на моjата одамно отворена тема...сакам да се избрише моjата тема / оти причините за отварането и беа само за моментотплазење/ и ако , се разбира, Тетратка држи на првиот си наслов тогаш нека остане само таа тема како Панагjур на суетата  со автор ---Тетратка.големо%20гушкање
е сега целта на оваа тема е да се разговара за причините на денешната суета...

за тоа како општеството и нашата професија влијае на нашата суета и околна среда...голема%20насмевка

ти тоа многу убаво го објасни...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:10

Pagane, i Salieri umre,i site go zaboravija, a Mocart se uste zivee so negovata muzika. .

Не. кога споминеш Моцарт....логично следното име е Салиери.намигнување

Koga mi go spomnat Mocart, mislam na ubava prolet, ubav zivot... Simfonija g-mol, Simfonija Jupiter , Mala nokna muzika, Turskiot mars..... Prekrasno!

Koj go ferma Salieri. Ne znam od nego niedna kompozicija.   

но знаеш дека е злиот гениj на Моцарт...и си слушнал за Фантомот на операта...нели???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 18:08

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 17:55

да се знае кој ни е фан: сп до Сашо Марков...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Треба да ти кажам отворено дека во почетокот на студирането ми го гледав ко теле камера...ништо не му разбирах...
но кога ми светна бушона----што да ти кажам човекот е гениален...толку многу гестикулира дека не ми и требаха зборови---по гестовете ми беше веке jасно за кого ке зборува во наредната лекциjа.голема%20насмевкасмеење

Опссс...сори за офтопикот...ипак...во врска со темава...колегите-филозофи се многу суетни...сакам да кажам.плазење
Бреее... само ја и ти знаеме за каков генијалец се работи ... другите нека суетно ни завидуваат...

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9425
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 17:54

Pagane, i Salieri umre,i site go zaboravija, a Mocart se uste zivee so negovata muzika. .

Не. кога споминеш Моцарт....логично следното име е Салиери.намигнување

Koga mi go spomnat Mocart, mislam na ubava prolet, ubav zivot... Simfonija g-mol, Simfonija Jupiter , Mala nokna muzika, Turskiot mars..... Prekrasno!

Koj go ferma Salieri. Ne znam od nego niedna kompozicija.   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 17:48
да се знае кој ни е фан: сп до Сашо Марков...голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Треба да ти кажам отворено дека во почетокот на студирането ми го гледав ко теле камера...ништо не му разбирах...
но кога ми светна бушона----што да ти кажам човекот е гениален...толку многу гестикулира дека не ми и требаха зборови---по гестовете ми беше веке jасно за кого ке зборува во наредната лекциjа.голема%20насмевкасмеење

Опссс...сори за офтопикот...ипак...во врска со темава...колегите-филозофи се многу суетни...сакам да кажам.плазење

Изменето од pagane - 09.Март.2010 во 17:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2010 во 17:44
Мене единствената  ми мана е  дека сакам да ми сакат предметот...дисциплината или како се кажува на македонски...
ако тоа е суета---нека е...
но по мене суетна ке беше една такова желба само во случаj да jас не се трудев да jа направам дисциплината си привлечна и сакана.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.