![]() |
|
МУЗЕЈ НА ЖРТВИТЕ НА ВМРО |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | ||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
убава идеја ова со музејов .......... ќе може да профитираме со рентирање простор во него .......... замислете само колку ќе има пријавени од Хрватска , Србија и останати екс ЈУ републики .........
|
||
![]() |
||
eptendosadno ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
|
Да , да , утре ќе се спомне Бадинтер , и они плаќале данок во Тетово , Чегране , Малина Маала , Танушевци . |
||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
а може ли да се најде место во тој музеј и за Џемо Хаса ? ........... и тој е , доколку гледаме реално , жртва на комунизмот ............
![]() |
||
![]() |
||
eptendosadno ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
|
Прво да си поздравам администраторот , и да го замолам да ми прости , ПРОСТИ МИ ! Второ , мислам дека , онака спонтано читајки ги твоите думи , ми дојде помислата дека музејот е уште едно кукавичко јајце во нашата историја - историографија . Мислам , се спомнуваат ликови кои ќе добијат простор во тој музеј на ВМРО , се спомнува и В. Михајлов , но никој од идеолозите на ова дело не спомна во кој контекст ќе биде представено ликот и делото на последниот лидер на ВМРО , ама баш никој конкретно . Демек Хитлер имал своја фигура , но , за делата на Хитлер и неговата улога во втората светска војна никој нормален , односно , значително поголем број од историчарите , светските , му го доделија заслуженото место во историјата . Кај нас властодржците ја оспоруваат историјта напишана од МАНУ , во повеќе сегменти , па и во однос на улогата на ВМРО - Михајловисти во македонската историја . Прават музеј , го именуваат идеолошки , и се немаат признесено јавно , без резерва за улогата на Александров , Михајлов во нашата македонска историја . Незнам ,многу чудна ситуација . Зар повторно Бугари сред Скопје ќе кажуваат пароли “ Солун е наш “ , повторно ли играње со чувствата на македонците и злоупотреба на истите ? ![]() ![]() Изменето од eptendosadno - 14.Февруари.2010 во 12:23 |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Некој рекол: не суди за она што не го знаеш (на пр. сокриени, избришани постови). ![]() |
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
Досадно не се нервирај еве јас ке дадам некој динар повеќе само ти биди добар со здравјето.
А не се само тетовчани додека бев јас и скопјани бегаа од илинден. А ние ќе градиме музеј на борци. Треба да се испита првин за јорган планина. пример Ванчо Михајлов никогаш не дошол со чета во Македонија така да не знам каков борец е? Правило на ВМРО било членови на советот требало да одат во Вардарска Македонија на докажување,Ванче мажето оваа го заобиколил. Не го обвинувам јас туку неговиот прв соборец Петар Шанданов ![]() |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
|
За разлика од администраторот ( Поздрав најлепша ) јас ја разбрав твојата порака , твојот апел . Инаку , далеку е Ѓурговден , сега не се иде во планина , ладно е . Инаку и форумов е орудие , пишаната реч може да “ убие “ исто така , гласањето и.т.н. Ма , тој ден бев изнервиран од ригидноста на институциите , од бирократијата , од моронштината , па сакав да им напакостам , некако . Ме иритира ароганцијата и тоа што покрај добрите работи што ги имаат направено за државата , се обидуваат да ми протнат за плаќање и некоја глупост , невидена глупост. Изменето од eptendosadno - 13.Февруари.2010 во 23:42 |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Тема: МУЗЕЈ НА ЖРТВИТЕ НА ВМРО
Изменето од Анастеа - 13.Февруари.2010 во 23:12 |
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Vo ODBRANA , se znae............ Makedoncheto shtom dojde Gjurgjovden odma ide u planina i se,,brani,,. Ako se tetovchani tie zemat oruzje i odma idat vo Ohrid na odmor vo najgolemata voena sostojba...............a mie GA branimo Tetovo.......... |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
еве ви го кралов како добар пример за ступидноста на целината на музејот, српскиот крал е жртва на комунизмот, а од друга страна е окупатор на Македонија, и сега каде?
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
|
има логика ...........
![]() |
||
![]() |
||
|
Има можност да направат восочна фигура на српскиот Крал , као жртва на комунизмот , нели ? И не само Кралот , туку и целото негово пошироко семејство . Изменето од eptendosadno - 13.Февруари.2010 во 18:50 |
||
|
||
![]() |
||
|
жртви на оние кои го остварија вековниот сон за создавање држава па макар и како федерална единка ............ глупости невидени ............ но , кога убаво ќе се размисли од кого се , и ништо не треба да не чуди
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
што се однесува до овој објект, името е смешно, како можат во една реченица да се стават МАКЕДОНСКА БОРБА и ЖРТВИ НА КОМУНИЗМОТ ?
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |