IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МУЗЕЈ НА ЖРТВИТЕ НА ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МУЗЕЈ НА ЖРТВИТЕ НА ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака Обратен редослед
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 12:38
убава идеја ова со музејов .......... ќе може да профитираме со рентирање простор во него .......... замислете само колку ќе има пријавени од Хрватска , Србија и останати екс ЈУ републики .........
Кон врв
eptendosadno Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Декември.2009
Поени: 1185
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 12:35
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

а може ли да се најде место во тој музеј и за Џемо Хаса ? ........... и тој е , доколку гледаме реално , жртва на комунизмот ............не%20знам

Да , да , утре ќе се спомне Бадинтер , и они плаќале данок во Тетово , Чегране , Малина Маала , Танушевци .
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 12:29
а може ли да се најде место во тој музеј и за Џемо Хаса ? ........... и тој е , доколку гледаме реално , жртва на комунизмот ............не%20знам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 12:21
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Досадно не се нервирај еве јас ке дадам некој динар повеќе само ти биди добар со здравјето.

А не се само тетовчани додека бев јас и скопјани бегаа од илинден.

А ние ќе градиме музеј на борци.

Треба да се испита првин за јорган планина.

пример Ванчо Михајлов никогаш не дошол со чета во Македонија така да не знам каков борец е?

Правило на ВМРО било членови на советот требало да одат во Вардарска Македонија на докажување,Ванче мажето оваа го заобиколил.

Не го обвинувам јас туку неговиот прв соборец Петар Шанданов

Прво да си поздравам администраторот , и да го замолам да ми прости , ПРОСТИ МИ !

Второ , мислам дека , онака спонтано читајки ги твоите думи , ми дојде помислата дека музејот е уште едно кукавичко јајце во нашата историја - историографија .

Мислам , се спомнуваат ликови кои ќе добијат простор во тој музеј на ВМРО , се спомнува и В. Михајлов , но никој од идеолозите на ова дело не спомна во кој контекст ќе биде представено ликот и делото на последниот лидер на ВМРО , ама баш никој конкретно .
Демек Хитлер имал своја фигура , но , за делата на Хитлер и неговата улога во втората светска војна никој нормален , односно , значително поголем број од историчарите , светските , му го доделија заслуженото место во историјата .
Кај нас властодржците ја оспоруваат историјта напишана од МАНУ , во повеќе сегменти , па и во однос на улогата на ВМРО - Михајловисти во македонската историја .
Прават музеј , го именуваат идеолошки , и се немаат признесено јавно , без резерва за улогата на Александров , Михајлов во нашата македонска историја .

Незнам ,многу чудна ситуација .
Зар повторно Бугари сред Скопје ќе кажуваат пароли
“ Солун е наш “ , повторно ли играње со чувствата на македонците и злоупотреба на истите ?

Изменето од eptendosadno - 14.Февруари.2010 во 12:23
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 01:20
Originally posted by eptendosadno eptendosadno напиша:

За разлика од администраторот ( Поздрав најлепша ) јас ја разбрав твојата порака , твојот апел .

Некој рекол: не суди за она што не го знаеш (на пр. сокриени, избришани постови).  намигнување
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2010 во 01:07
Досадно не се нервирај еве јас ке дадам некој динар повеќе само ти биди добар со здравјето.

А не се само тетовчани додека бев јас и скопјани бегаа од илинден.

А ние ќе градиме музеј на борци.

Треба да се испита првин за јорган планина.

пример Ванчо Михајлов никогаш не дошол со чета во Македонија така да не знам каков борец е?

Правило на ВМРО било членови на советот требало да одат во Вардарска Македонија на докажување,Ванче мажето оваа го заобиколил.

Не го обвинувам јас туку неговиот прв соборец Петар Шанданов
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 23:35
Originally posted by orlov orlov напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

еве ви го кралов како добар пример за ступидноста на целината на музејот, српскиот крал е жртва на комунизмот, а од друга страна е окупатор на Македонија, и сега каде?
Vo ODBRANA , se znae............Makedoncheto shtom dojde Gjurgjovden odma ide u planina i se,,brani,,. Ako se tetovchani tie zemat oruzje i odma idat vo Ohrid na odmor vo najgolemata voena sostojba...............a mie GA branimo Tetovo..........

За разлика од администраторот ( Поздрав најлепша ) јас ја разбрав твојата порака , твојот апел .
Инаку , далеку е Ѓурговден , сега не се иде во планина , ладно е . Инаку и форумов е орудие , пишаната реч може да “ убие “ исто така , гласањето и.т.н.

Ма , тој ден бев изнервиран од ригидноста на институциите , од бирократијата , од моронштината , па сакав да им напакостам , некако .

Ме иритира ароганцијата и тоа што покрај добрите работи што ги имаат направено за државата , се обидуваат да ми протнат за плаќање и некоја глупост , невидена глупост.

Изменето од eptendosadno - 13.Февруари.2010 во 23:42
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 23:12
Тема: МУЗЕЈ НА ЖРТВИТЕ НА ВМРО

Изменето од Анастеа - 13.Февруари.2010 во 23:12
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 22:46
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

еве ви го кралов како добар пример за ступидноста на целината на музејот, српскиот крал е жртва на комунизмот, а од друга страна е окупатор на Македонија, и сега каде?

Vo ODBRANA , se znae............
Makedoncheto shtom dojde Gjurgjovden odma ide u planina i se,,brani,,. Ako se tetovchani tie zemat oruzje i odma idat vo Ohrid na odmor vo najgolemata voena sostojba...............a mie GA branimo Tetovo..........

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 22:19
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 22:07
Originally posted by eptendosadno eptendosadno напиша:

жртви на оние кои го остварија вековниот сон за создавање држава па макар и како федерална единка ............ глупости невидени ............ но , кога убаво ќе се размисли од кого се ,  и ништо не треба да не чуди голема%20насмевка

Има можност да направат восочна фигура на српскиот Крал , као жртва на комунизмот , нели ?

И не само Кралот , туку и целото негово пошироко семејство .

има логика ...........размислување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај eptendosadno Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 18:48

жртви на оние кои го остварија вековниот сон за создавање држава па макар и како федерална единка ............ глупости невидени ............ но , кога убаво ќе се размисли од кого се ,  и ништо не треба да не чуди голема%20насмевка

Има можност да направат восочна фигура на српскиот Крал , као жртва на комунизмот , нели ?

И не само Кралот , туку и целото негово пошироко семејство .

Изменето од eptendosadno - 13.Февруари.2010 во 18:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 18:19
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2010 во 18:17
што се однесува до овој објект, името е смешно, како можат во една реченица да се стават МАКЕДОНСКА БОРБА и ЖРТВИ НА КОМУНИЗМОТ ?
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.