|
Владата ќе дозволи увоз на стари автомоби |
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Автор | |||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Poveke nemas potreba da odis kaj Sokolov ...Osven ako sakas da ...hm.....Sega sekoj ovlasten diler na novi vozila moze da izdava homologacija , a i vo AMSM se vadi homologacija |
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
така е |
|||
|
|||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вака сега!
Да разјасниме неколку работи ! Кола од иста година возена во Германија (ЕУ) и во Македонија кога ке ги споредиш изгледаат како да се 10 години разлика , бидејки коку и да ја вардиш овде колата , самите патишта ја пустат !!! Јас тоа на своја кожа го имам осетено бидејки кога го зедов Пежото пред 4 месеци беше камен ! Е сега после 9000 километри извозени по нашите патишта задниот трап почна да лупат и предните вилушки се за менвење ( не дека покажаа знаци на расипвење него одамна веке требаше да се менат) Особено од Струга кола да не купвите оти патиштата им се катастрофа ! Е сега за Хомологација! Дали имате пример на некој вратен од хомологација ??? Таму само парите ги земаат и никој не те гледат ни тебе ни колата !!! Ние и до сега увезувавме возила и од сега ке увезуваме , до незнам кога но колите пак ке ни бидат најскапи на Балканот и во Европа !!! |
|||
car's freack
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не.... тие парите пола ќе ги претвориш во скара(читај ручек) за сите што не сакаат, и после така најадени (т.е. подмачкани) ќе ти речат да појдиш по некој ден да ја завршите работата.... и се ќе биде така освена ако не ги начекаш за време на пауза за ручек
И хомологација и технички сето се подмачкува... и поштен чоек се потплаќа ако поштено си платиш Муабетот од Нинџа - жива вистина... (само што не можам и таа случка да ја раскажувам , неам живци) Ајрон... во ред е 12-13 години максимум... у осталом јас колку што памтам така почна па преправија... зар не Патем... што е со увоз - извоз на коли со музејска вредност (над 35 години)... се пушти нешто таму или уште не смее олдтајмери да се носат???? |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i shto posle?...u skara ke si ja pretvorish ...vo dvor!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Доколку не си му симпатичен на Др. Соколов, ќе ти најде рачка, па ако сакаш и на глава да стоиш.... Колку само луѓе познавам досега што се изгореле кај него...
ама мислам дека во случај да не помине на хомологација, тогаш имаш право да побараш враќање на сретствата што претходно си ги уплатил за акцизата...
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo princip homologacija pominuvaat site koli koi se vo tehnicki dobra sostojba. Znaci da ne kape maslo od motorot, da ne tece hidraulicna tecnost od sistemot za kocenje, da ne tece voda od motorot. Znaci voziloto da nema vidlivi maani. A posle odi na tehnicki pregled. Site ispravni vozila pominuvaat homologacija i tehnicki pregled. Taka da ako si nabavil zdravo vozilo ke go vneses vo MKD. I se razbira. Najbitno kaj homologacijata e da site broevi na voziloto se slozuvaat so broevite zapisani vo dokumentacijata. I da nema prepravki na istite. Dokolku e promenet motorot, treba da ima potvrda od Germanija deka e promenet motorot, deka e vpisan toj broj vo soobrakjajnata i vo ostanatata dokumentacija. Ako se sluci nesto da fali, neka ti e nazdravje. |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
поддршка ете максимум нека се до 12 год јас на пример не би зел од 1995-96 |
|||
|
|||
Iron Man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
поооооооооооо олд тајмер арно вели брза да беше америка............. ке го напраеа да вреди 50 000 е |
|||
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a ako ne pomine na homologacija?....a, vekje se si platil da ja vneshesh tuka...i shto togash?
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prvo mora da ja pomine homolagacijata.... , pa duri posle da odi na tehnicki i registracija. |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да даде бог да не ги пуштат тоа кршовите...
Јас, да ти кажам почнав да се сомневам во професионалноста на овие на технички (не мислам на знаење) (пред месец - 2 )Аудиот ми рекоја дека ке ми го поминат (ми требаше технички, сакаа едни да ја земаат) без рачна и без задни светла, ама да сум честел еден ручек в кафана... исто така Југо 65 од мои блиски роднини 4 години без рачна на технички без проблем поминуваше... колата беше тумбана и потполно врекована, Шкодата скоро 10 години поминуваше на технички со честење со лоша кочиона пумпа ( на плетвар да стегниш, во прилеп да закочи), Опел Астра од блиски пријатели помина на технички ама немала број на мотор, па и го препишале тој од старата сообраќајна, Нисан Сани од 1988ма година со комплетно дотрајан менувач , со течење на масло меѓу мењач и мотор, со разбегана предница (колата пливаше скроз) помина и без честење... неколку примери кажав за ова... мислам доволно е за да ја докажам непрофесионалноста и да ви кажам да не верувате во тоа дека возилата ќе бидат исправни |
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Voedno mora da ispolnuva barem Euro 1 normi. A toj krs nema ni euro norma.
|
|||
|
|||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Druze... Prof. Sokolov na masinski fakultet nema da ti potpise soglasnost za Homologacija ako ja vidi kolata deka se raspagja. Ke moras se prvo da i popravis i stegnes na kolata pa posle da ja doneses vo Mk. Isto taka ako e takva kolata nema ni na tehnicki da pomine. Sepak i kaj nas ne se budali. Mora da ispolnuvaat nekoi normi. Mora da ima katalizator za izduvni gasovi. Da e motorot dobar. Da e karoseriski dobra. Ima mnogu raboti koi kolata mora da gi ispolni za da bide vnesena vo MK. Ne e samo normata za izduvni gasovi. Mora da ima i bezbednosni sistemi e red dr. raboti. Ako vidis takov krs na ulica da znaes deka e falc. I pak ke kazam. Ako na nekoj mu e dojdeno do krs, ke go kupi i od tuka. Nema da odi nadvor i da nosi takva kola i plus da plakja davacki za nea za da ja donese. Zasto taa kola sto ni ja pokaza e po cena od 550 eur. Pa koja budala ke sedne vo takva kanta? Plus na nea da mora da plati davacki od 500-1000 evra, i koga ke se presmeta ke vidi deka za tie pari i tuka ke ja najde istata. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |