IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Владата ќе дозволи увоз на стари автомоби
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Владата ќе дозволи увоз на стари автомоби

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 17>
Автор
Порака Обратен редослед
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Статус: Офлајн
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 23:51
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Доколку не си му симпатичен на Др. Соколов, ќе ти најде рачка, па ако сакаш и на глава да стоиш....смеење

Колку само луѓе познавам досега што се изгореле кај него...не

ама мислам дека во случај да не помине на хомологација, тогаш имаш право да побараш враќање на сретствата што претходно си ги уплатил за акцизата...

Poveke nemas potreba da odis kaj Sokolov ...Osven ako sakas da ...hm.....Sega sekoj ovlasten diler na novi vozila moze da izdava homologacija , a i vo AMSM se vadi homologacija
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Iron Man Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Регистриран: 11.Јануари.2009
Локација: Antarctica
Поени: 8032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 21:48
Originally posted by alekso_2000 alekso_2000 напиша:

Вака сега!
Да разјасниме неколку работи !
Кола од иста година возена во Германија (ЕУ) и во Македонија кога ке ги споредиш изгледаат како да се 10 години разлика , бидејки коку и да ја вардиш овде колата , самите патишта ја пустат !!!
Јас тоа на своја кожа го имам осетено бидејки кога го зедов Пежото пред 4 месеци беше камен !
Е сега после 9000 километри извозени по нашите патишта задниот трап почна да лупат и предните вилушки се за менвење ( не дека покажаа знаци на расипвење него одамна веке требаше да се менат)
Особено од Струга кола да не купвите оти патиштата им се катастрофа !
Е сега за Хомологација!
Дали имате пример на некој вратен од хомологација ???
Таму само парите ги земаат и никој не те гледат ни тебе ни колата !!!
Ние и до сега увезувавме возила и од сега ке увезуваме , до незнам кога но колите пак ке ни бидат најскапи на Балканот и во Европа !!!

така е да
Кон врв
alekso_2000 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2010 во 19:45
Вака сега!
Да разјасниме неколку работи !
Кола од иста година возена во Германија (ЕУ) и во Македонија кога ке ги споредиш изгледаат како да се 10 години разлика , бидејки коку и да ја вардиш овде колата , самите патишта ја пустат !!!
Јас тоа на своја кожа го имам осетено бидејки кога го зедов Пежото пред 4 месеци беше камен !
Е сега после 9000 километри извозени по нашите патишта задниот трап почна да лупат и предните вилушки се за менвење ( не дека покажаа знаци на расипвење него одамна веке требаше да се менат)
Особено од Струга кола да не купвите оти патиштата им се катастрофа !
Е сега за Хомологација!
Дали имате пример на некој вратен од хомологација ???
Таму само парите ги земаат и никој не те гледат ни тебе ни колата !!!
Ние и до сега увезувавме возила и од сега ке увезуваме , до незнам кога но колите пак ке ни бидат најскапи на Балканот и во Европа !!!
car's freack
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2010 во 11:46
не.... тие парите пола ќе ги претвориш во скара(читај ручек) за сите што не сакаат, и после така најадени (т.е. подмачкани) ќе ти речат да појдиш по некој ден да ја завршите работата.... и се ќе биде така освена ако не ги начекаш за време на пауза за ручекплазење

И хомологација и технички сето се подмачкува... и поштен чоек се потплаќа ако поштено си платишплазењенамигнување
Муабетот од Нинџа - жива вистина... (само што не можам и таа случка да ја раскажувам , неам живциплазење)

Ајрон... во ред е 12-13 години максимум... у осталом јас колку што памтам така почна па преправија... зар незбунетост

Патем... што е со увоз - извоз на коли со музејска вредност (над 35 години)... се пушти нешто таму или уште не смее олдтајмери да се носат????

плазење
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 23:46
i shto posle?.изненадување..u skara ke si ja pretvorish ...vo dvor!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 23:35

Доколку не си му симпатичен на Др. Соколов, ќе ти најде рачка, па ако сакаш и на глава да стоиш....смеење

Колку само луѓе познавам досега што се изгореле кај него...не
ама мислам дека во случај да не помине на хомологација, тогаш имаш право да побараш враќање на сретствата што претходно си ги уплатил за акцизата...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 22:04
Originally posted by brza brza напиша:

a ako ne pomine na homologacija?изненадување....a, vekje se si platil da ja vneshesh tuka...i shto togash?збунетост

Vo princip homologacija pominuvaat site koli koi se vo tehnicki dobra sostojba. Znaci da ne kape maslo od motorot, da ne tece hidraulicna tecnost od sistemot za kocenje, da ne tece voda od motorot. Znaci voziloto da nema vidlivi maani. A posle odi na tehnicki pregled. Site ispravni vozila pominuvaat homologacija i tehnicki pregled. Taka da ako si nabavil zdravo vozilo ke go vneses vo MKD. I se razbira. Najbitno kaj homologacijata e da site broevi na voziloto se slozuvaat so broevite zapisani vo dokumentacijata. I da nema prepravki na istite. Dokolku e promenet motorot, treba da ima potvrda od Germanija deka e promenet motorot, deka e vpisan toj broj vo soobrakjajnata i vo ostanatata dokumentacija. Ako se sluci nesto da fali, neka ti e nazdravje.
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 21:36
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

еее... шта би било кад би било...
батали аудиот, да се плукнам во него...намигнување

мислам дека сега од ко го докажав муабетот против кои коли сум , кои коли не би смеело да се увозуваат дека ќе има некој што ќе ме поддржи во муабетоттрепкањецрвенеење

поддршка да

ете максимум нека се до 12 год јас на пример не би зел од 1995-96
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
железен раз бираш

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Iron Man Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 21:31

сопартиец, не се возбудувај толку бе плазење   големо%20гушкање

Originally posted by Iron Man Iron Man напиша:

супер сме... сето ѓубре од запад сега конечно ќе имаме шанса без никаква забрана да го дотркаламе овде ... ако се дотркалане

законов ми стана дебилен...

како можи да се наплаќа акциза според вредноста на колата ццццццц
дебилно крајно

а твојата кола не е ѓубре (Ауди 100 мислам дека беше) збунетост збунетост збунетост

колку е стара

20-25 год збунетост

за ова беше муабетот... Ауди 80 е и е 36 години

изненадување

поооооооооооо олд тајмер
арно вели брза да беше америка.............
ке го напраеа да вреди 50 000 е

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 21:12
 a ako ne pomine na homologacija?изненадување....a, vekje se si platil da ja vneshesh tuka...i shto togash?збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 21:00

Да даде бог да не ги пуштат тоа кршовите...

Јас, да ти кажам почнав да се сомневам во професионалноста на овие на технички (не мислам на знаење)
(пред месец - 2 )Аудиот ми рекоја дека ке ми го поминат (ми требаше технички, сакаа едни да ја земаат)  без рачна и без задни светла, ама да сум честел еден ручек в кафана... исто така Југо 65 од мои блиски роднини 4 години без рачна на технички без проблем поминуваше... колата беше тумбана и потполно врекована, Шкодата скоро 10 години поминуваше на технички со честење со лоша кочиона пумпа ( на плетвар да стегниш, во прилеп да закочиплазење), Опел Астра од блиски пријатели помина на технички ама немала број на мотор, па и го препишале тој од старата сообраќајнане,  Нисан Сани од 1988ма година со комплетно дотрајан менувач , со течење на масло меѓу мењач и мотор, со разбегана предница (колата пливаше скроз) помина и без честење...
неколку примери кажав за ова... мислам доволно е за да ја докажам непрофесионалноста и да ви кажам да не верувате во тоа дека возилата ќе бидат исправнинененене

Prvo mora da ja pomine homolagacijata.... среќа, pa duri posle da odi na tehnicki i registracija.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 20:54
Да даде бог да не ги пуштат тоа кршовите...

Јас, да ти кажам почнав да се сомневам во професионалноста на овие на технички (не мислам на знаење)
(пред месец - 2 )Аудиот ми рекоја дека ке ми го поминат (ми требаше технички, сакаа едни да ја земаат)  без рачна и без задни светла, ама да сум честел еден ручек в кафана... исто така Југо 65 од мои блиски роднини 4 години без рачна на технички без проблем поминуваше... колата беше тумбана и потполно врекована, Шкодата скоро 10 години поминуваше на технички со честење со лоша кочиона пумпа ( на плетвар да стегниш, во прилеп да закочиплазење), Опел Астра од блиски пријатели помина на технички ама немала број на мотор, па и го препишале тој од старата сообраќајнане,  Нисан Сани од 1988ма година со комплетно дотрајан менувач , со течење на масло меѓу мењач и мотор, со разбегана предница (колата пливаше скроз) помина и без честење...
неколку примери кажав за ова... мислам доволно е за да ја докажам непрофесионалноста и да ви кажам да не верувате во тоа дека возилата ќе бидат исправнинененене
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 20:43
Voedno mora da ispolnuva barem Euro 1 normi. A toj krs nema ni euro norma.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2010 во 20:41

НЕ ПРААМ МУАБЕТ ЗА ПАЗАР, ТУКУ ЗА ОПАСНОСТА ШТО НЕ ДЕМНИ СО БРЗИ НО РАСПАДНАТИ КОЛИ ПО УЛИЦИ

Ни ми треба ни сакам да купам, само сакам да кажам дека е премногу опасно да се возат вакви коли пошто имаат многу коњи а не се исправни...  Не ми е целта да праам муабет за голф од која година колку пари е и во каква состојба, само сакам да кажам дека му се дозволи наеднаш на сиромашен народ да изнадонесе многу лоши коли кои се апсолутно небезбедни.. што е сосема будалесто
тоа ми е зборот

Druze... Prof. Sokolov na masinski fakultet nema da ti potpise soglasnost za Homologacija ako ja vidi kolata deka se raspagja. Ke moras se prvo da i popravis i stegnes na kolata pa posle da ja doneses vo Mk. Isto taka ako e takva kolata nema ni na tehnicki da pomine. Sepak i kaj nas ne se budali. Mora da ispolnuvaat nekoi normi. Mora da ima katalizator za izduvni gasovi. Da e motorot dobar. Da e karoseriski dobra. Ima mnogu raboti koi kolata mora da gi ispolni za da bide vnesena vo MK. Ne e samo normata za izduvni gasovi. Mora da ima i bezbednosni sistemi e red dr. raboti. Ako vidis takov krs na ulica da znaes deka e falc. I pak ke kazam. Ako na nekoj mu e dojdeno do krs, ke go kupi i od tuka. Nema da odi nadvor i da nosi takva kola i plus da plakja davacki za nea za da ja donese. Zasto taa kola sto ni ja pokaza e po cena od 550 eur. Pa koja budala ke sedne vo takva kanta? Plus na nea da mora da plati davacki od 500-1000 evra, i koga ke se presmeta ke vidi deka za tie pari i tuka ke ja najde istata.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.