|
Мендух Тачи: протекторат или име?! |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако веруваме во судбина и се препуштиме на такви патетични прикаски, одејќи по линија на помал отпор, нормално дека ќе ни ја крои кој како сака - капата!...
|
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....да видиме кој е газдата кој ни ја крои судбината,...., како тоа и покрај нашите најголеми желби големиот брат го одбра ентитетот за кој сака да одработи,....и ,...., пак се прашувам „зошто“,.... |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А вистината е...?
|
||
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....зошто мислиш дека мене ВИСТИНАТА помалку ме боли!..... |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не треба да прашувам кројач за да знам дека сум Македонка, без наводници.
Внимавајте малку како ги пишувате коментарите. |
||
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....за жал Би сакал да се без наводници ,...., но сега за сега!?.... на крај краишта, прашајте го „кројачот“....или Ал...анд.р?.... |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто Македонците ти се во наводници? |
||
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..„ПРОТЕКТОРАТ“,...лесно да се каже, но што значи за „македонците“,...веројатно ни Фуере нема одговор. Пoлитика,...тоа е секако играчка на оние, за кои не важи „сила бога не моли“,....,или „толку си малечок“,.....„што твојот глас е највжен во кроење на глобалната стртегија“,....или така ни кажуваат владеачите по упатство на големите играчи кои си играат на „шаховската тбала“,..., наречена демократија....
|
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Niti nekogas sum im veruval na siptarite, niti nekogas ke im veruvam. Premnogu zlo imaat napraveno na ovie prostori nad nasiot narod, razlikite i netrpelivosta od dvete strani se veke vo genite vlezeni. A ovaa podrska sto sega ja imaat nema vecno da trae. Nikogas vo nivnata istorija nemale prijatelski odnosi so nikogo na podolg period.
|
||
dras
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
....со 25% треба да се занимаваат со нивната иднина,...., а за името мора да го прашаат Бериша дали мисли да го менува името на Албанија,....јас Сум за мултинационална држава но Тачи за сега е во секаква „мањина“, ..што сака Али!?...
|
||
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa sto se izjavuva oficijalno od lider na albanska partija,znaci deka stoj nekoj zad toa,a nase e dali ke se odbraneme od tie nameri ili ne. Pa se vide denes i novoto ime za Republika severna makedonija,predstaveno od drzava sto ne prizna pod ustavno ime,t.e. Amerika,bara da go smenime imeto.Taa kako najgolem prijatel go smena stavot,toa znaci deka i nie ke go smenime imeto,ili ako ne go smenime aftomatski ke staneme protektorat na nekoja drzava ili voena formacija,zatoa sto albancite glasno i jasno izjavija ako nema ilme ke ima federalizacija i odeluvanje na tetovo i gostivar. Zatoa jas kazuvam deka barame ime najdobro sto ne odslikuva i ja zacuvuva teritorijalnata celost na drzavata. Na site ni e jasno deka ova ime nema da ostane,no e povazno kakvo ke bide novoto ime,zatoa e poddobro sami da si najdeme ime,odkolku grcija da ni bara ilme. |
||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
orlove ne me izvadi sega od kontekst molim te ! |
||
Љаеш НЕ касаш !
|
||
Античкиот
Сениор Поглавица Тешки Очи Регистриран: 14.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе јас овие реторичкиве излети на албанезиве секогаш ги сваќам со полна сериозност и страв од остварување, како и едно 5-6 начини на кои тие би си ги оствариле... Смешно ни беше во 90-тите кога зборуваа за голема албанија... денес некако ни смрзна осмехот... треба изјавите од секој шиптарски политичар да се свакаат сериозно- пошо шо наумиле гледам прават,....
Не треба да се подценува непријателот... |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |