![]() |
|
Христовите и мухамедовите следбеници заедно |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 8> |
Автор | ||
el_kevser ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
marija eve statistika za koja muslimani ne govorat tuku ;; vidi samata;
http://www.youtube.com/watch?v=xUH_Fa_sgnc |
||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||
![]() |
||
Superior ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 98 |
|
Спиросе, визиите и соновите друг пат. Павловите трикови денес не палат кај луѓето. ![]() Како и да е, еден ден сите ќе ја дознаеме вистината. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ako znam nemashese da te prasham.
Delot shto go editirav beshe derogativen za muslinanite, a toa shto go pishuvash vo replikata e istoto za koe govoram i jas. ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
majnejm ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
|
Ти добро го знаеш тоа. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ovaa replika e za mene ili za Vlad Tepesh? ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Повеќето припадници на сунитската традиција за жал не ги знаат или не сакаат да ги знаат дури и тогаш кога тоа им го посведочуваат сунитски информирани професори и имами - кои живеат и дејствуваат тајно -, бидејќи широките маси се страшно кондиционирани и заплашени , но за среќа сè повеќе - дури и лично - доживувам луѓе на кои повеќе им се гади од практиките и учењата на к*рејските моќници ! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Spirose, знам дека како што наведе изворот на оваа информација е таен и го почитувам тоа, но дали ова го знаат повеќето припадници на Исламот?
Слушнале ли за тоа? Веруваат ли во тоа? Кои од збиднувањата од животот на Мухамед биле вистинити, а кои измислени и подметнати од страна на книжниците? Кого го следел Мухамед? Како живеел? На што повикувал? Дали се тогаш точни к*ранските стихови и Хадисите? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Тоа се подметнати стихови кои раката на вистинскиот Мухамед никогаш не ги пишала, а устата негова никогаш не ги изговорила! Пред некој ден Живиот БОГ ми прати една вест преку еден човек сунит (од турција), кој ми потврди за невистините кои книжниците му ги подметнувале на Св.Мухамед за да се кријат зад неговата личност и да си прават тоа што прават! Што мислите вие; дали е можно (набрзо) луѓето од сите култури да ја дознаат СОВРШЕНАТА ВИСТИНА, да и поверуваат, да го одфрлат - индивидуалниот и - колективниот егоизам и со тоа да се влеат сите во ЕДИНСТВОТО на ЉУБОВТА БОЖЈА? Изменето од spiros - 30.Ноември.2009 во 22:13 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
majnejm ![]() Нов член ![]() Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
|
Messenger јас од 7 сабајле влегувам и излегувам од ИДИВИДИ форумот така да јас го прочитав коментарот на Влад Тепеш пред да го измениш. Не е фер така да ги менуваш коментарите кои зборуваат за Христијанството оставајќи во нив само она што е против Исламот. Исламот не е ист со Христијанството. Муслиманите не се исти како Христијаните. Грешиш. Муслиманите не го добиле името според тоа како ги нарекувал некој народ, муслиманите не го добиле името според тоа што се следбеници на Мухамед. Христијаните го добиле своето име како следбеници на Исус, години години после Исус. Нека не те буни тоа што не ги викаат Христијаните исусовци, ги викаат Христијани од титулата која ја носел Исус - МЕСИЈА, титула која е преведена како ХРИСТОС и од тамо Христијаните се Христијани. Изменето од majnejm - 03.Декември.2009 во 17:19 |
||
![]() |
||
|
Vlad Tepesh, lugjeto koi go sledat Islamot kako religija ne se vikaat muhamedanci, tuku muslimani.
Toa e isto kako so hristijanite. Tie go sledat Isusovoto uchenje i ne se vikaat isusovci. |
||
|
||
![]() |
||
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
|
~,,~Sledbenicite na pustinskiot trgovec te.muhamedancite ne odad zaedno so Isusovite sledbenici Hristijanite bidejci tie nemaat tolerancija za razlichnite i ochekuvaat sovrshen svet vo koj sekoj eden ce e muhamedanec i ce nema mesto za nikakov drug kaur i celiot svet da bide kontroliran po sherietot,dodeka kaj Hristijanite edinstveno mesto za konvertant e so svoevolno dozhiveno otkrovenioe i nemaat interes onoj koj dobbrovolno ne pristapi kon verata da go Hristijaniziraat Изменето од Messenger - 30.Ноември.2009 во 14:17 |
||
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Навраќај почесто овде, можеби ќе го смениш мислењето. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
|
Дали ќе ме удостоиш со контекстот, со комплетни реченици пред и после делумната, половичната реченица која ја цитира? Дали ќе ми кажеш кога и во кои околности пристигнала таа реченица? Кога кажуваме нешто треба целосно да разгледаме што кажуваме, а не делумно. Да не ти е и коментарот каде што цитираш к*ран надвор од тема? |
||
![]() |
||
Polaris ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
|
Ne ne gi mesam rabotive,samo si kazav sto mislam za ovie raboti
![]() |
||
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |