|
Пожар во БИГОРСКИ |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
al__ISLAM
Сениор Регистриран: 23.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 102 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
dobro aj da receme spomenik na kulturata koj e od hristijanski aspekt gledano bi ve prasal stoe so prilepskata dzamija koja bese izgorena zarem ona ne ee spomenik na kutrurata koj i do den dense nee izgradena nitu d donirano nisto od vladata zasto? zasto stoe od islamsi aspekt gledano ma sto nie gajle za niv nelie e taka bez navreda prvoto sto slusanav na vesti bese; izgoren e manastirot sv jovan bigorski od debarskiot kraj i e proceneta steta od 5 ipol miljioni evra , od kade odma ja procenia stetata namesto da se zboruva za problemite sto izbuvnaa i da se borat so pozarot ovie se navrlie na stetata kolku trebalo da iznesuva toa e neprocenlivo golema steta od kade zaklucia 5,5 milioni mozebi se poveke znaci se se igra na para i odma rekoa ke go izgradime,. a prilepskata dzamija duri den denes nitue eden denear nee donirano i toa ti se vika ramnopravnost duri sakaat da se izgradi prilepskata dzamija na drugo mesto ne kade sto bila dali me razbirate sto sakam da kazam treba ramnopravnost so site a ne samo za svoi religiozni interesi za drugite nee ni e ni vazno , |
|||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
toj den koga nastana pozarot, bev doma stanav od spanje go pustiv tv i gledam davaat snimki od pozar, sto e ova si rekov, go vidov masatirot SV.Jovan Bigorski, dusata mi se rastazi mnogu bev rastrevozena cel den, mnogu zalno, ama so pomos na site nas manstirot ke se obnovi, ve molam site da donirame na telefonskite boroevi
070,077/143444 |
|||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ГОСПОДИН СЕМКАР - најдобро ќе биде да си ја гледаш твојата работа и да ги оставиш ВЛАДИЦИТЕ ТИЕ ДА СИ ЈА ГЛЕДААТ СВОЈАТА!
УШТЕ ПОДОБРО ЌЕ БИДЕ ДА ГО ПОСЕТИШ МАНАСТИРОТ И ПОСЛЕ “ДА ЈАДЕШ БУРЕК“ ЗА МОНАСИТЕ И МАНАСТИРОТ...
ЗАСРАМИ СЕ!!!
|
|||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жалам брате, не се сложувам со тебе. Ваквото нешто би ја уништило комплетно душата манастирот и со тоа ќе се прекине континуитетот на неговата историја, бидејќи тоа веќе нема да биде она што било. |
|||
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
gi zaboravi indijancite..............tie ke se lutat......i eskimite......
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се сложувам ! Бигорски бил уште пред турското и сведочи за културата на македонија, а државата пак би требало тој споменик да го негува бидејќи тој сведочи за нејзината култура! Јас во оваа несреќа гледам и прекрасни можности! При обновата на овој манастир им посакувам, препорачувам и советувам на одговорните да направат и простории посветени на сунитските верници, католичките верници, протестантските верници, хиндуистичките, будистичките, кинеско/универзалистичките и тн. Ова ми лежи на срце! Иншалах да се отворат срца за Слободата и Единството БОЖЈЕ којашто секој ум и секој конфесија ја надминува. АМИН п.с. За еден таков манастир вреди македончето да се “жртвува“ и во него да покани личности како далаи лама, ... како почесни гости при отварањето! |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Drzhete se za temata.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ova lesno e da go spamiras...bla.. a za drugite raboti??????ne odgovori........nisto |
|||
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe si javidel li ti na slika gradbata sto izgore??????ne mora....da spomnuvam drugo................. a za parite sto ke odat vo bigorski , poprvo bi zavrsile kaj siromasnite.....znaejki gi lugjeto tamu ....ova najodgovorno go tvrdam... se dugo e semkarska......kleveta |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Другарче, во Уставот и законите спомениците на културата не се делат на споменици на културата на граѓаните од православна христијанска вероисповед, споменици на културата на граѓаните од исламска вероисповед и сл. Каде има таква класификација? Сите тие се споменици под заштита на Република Македонија, не под твоја, не под моја, не под заштита на некое здружение, туку под заштите на државните институции, кои никако не се православни, исламски или некакви други. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne pravish razlika megju "kultirna" i "verska".
SITE verski gradbi vo Makedonija koi se od istorijsko znachnje na ovaa teritorija imaat status na kultirno bogatstvo, a sekoja od niv religijski si pripagjaat na soodvetnoto versko ubeduvanje. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
al__ISLAM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zalam sto izgore spomenikot jovan bigorski no samo mu dadov replika na drugarceto deka vazit za site gragani na repubilka makedonija . mojot stav e deka nemam jas bas nikakvba vrska so spomenikot i ne go gledam kako spomenik nakultrurata vrs baza na site gragani na republika makedonija t.e spomenik na site gragani od pravoslavna veroispoved.
|
|||
al__ISLAM
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a sto imat nesto stoe pripisno od straiot zavet i noviot a k*rANOT E NAVISTINA GOVOR STO JA ODDELUVA VISTINATA OD NEVISTINATA,86,13,. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aко сметаш дека поимот на сите граѓани е апсурд, тогаш обрати се до надлежна институција, нека поднесе предлог за пристапување кон измена на законите или пак Уставот( културното наследство е споменато и во Уставот на Македонија ). |
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |