IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Олесни ја душата, чедо
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Олесни ја душата, чедо

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 22:12
Spiros, поздрав и Божји Благослов до цело твое семејствороза, па на поубав коментар навистина не можев да се надевам...

Навистина е така, како само ти текна на овој цитатголемо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 21:46
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Утрово мајка ми ми се јави да ме потсети дека е празник, и дека е пост, а башка да не вклучувам машина и да не работамголемо%20гушкање.Како да ми кажа-прави се обратно од тоатага.Несвесно, појадував бурек со јогуртљубов, па пиев кафекафе (нес со млекце) а потоа ја пуштив машината зашто времето е сончево, а деца како деца се знае, куп алиштавртење%20со%20очи...Испеглав еден куп, а потоа си каснав парче торта од вчерашниот роденден на ќерка ми (Гријажот од Канелазабава)...Потоа ми текна што направив па си реков, каков непрокопсаник и невоцрковен човек сум била...Но...Бог е голем. Нели?трепкање

Марија, еве сега го читав твојот пост а и женами домене исто. Таа ми кажа дека девојката на комшивчето(18 годишна Марија) денес постела а и најверојатно неработела.

Јас би сакал само на следново да потсетам:

Така некој разликува еден ден од друг, а некој друг, пак, сите денови ги смета еднакви. Секој нека биде наполно уверен во своето мислење.
Оној што ги разликува деновите, ги разликува за Господ; и кој не ги разликува деновите, за Господ не ги разликува. Кој јаде, за Господ јаде, зашто Му благодари на Бога; и кој не јаде, за Господ не јаде и Го фали Бога.
(Римјаните 14:5 - 6)    

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 19:13
Originally posted by spiros spiros напиша:

Многу луѓе и животни повредило моето несвестно его, а некои дури и крвареле од него.

Ах кога би можеле да погледнат во срцето мое грешно - како Господ што гледа - и да видат како ми е криво и жал за тоа!

О БОЖЕ, дај ми срце ново и Дух Светол сочувствителен а цврст
Да можам да Го следам Твоето живо Слово
Достојно да го понесам мојот крст!

Исто, многу луѓе сум повредил, но не со крв.
А животни, само една мачка до сега од балконот ја фрлив од нервоза и и го скршив 'рбетот и задните нозе.тага
Толку мило и убаво Божјо создание беше мачето, а ете, не чесниот тогашен атеист го фрли без милост.тага
Господи помилуј не.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 19:07
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Утрово мајка ми ми се јави да ме потсети дека е празник, и дека е пост, а башка да не вклучувам машина и да не работамголемо%20гушкање.

Како да ми кажа-прави се обратно од тоатага.

Несвесно, појадував бурек со јогуртљубов, па пиев кафекафе (нес со млекце) а потоа ја пуштив машината зашто времето е сончево, а деца како деца се знае, куп алиштавртење%20со%20очи...

Испеглав еден куп, а потоа си каснав парче торта од вчерашниот роденден на ќерка ми (Гријажот од Канелазабава)...

Потоа ми текна што направив па си реков, каков непрокопсаник и невоцрковен човек сум била...

Но...Бог е голем. Нели?
трепкање

Traj ne spomnuvaj, nemam kontrola nitu jas za rabota ili ishrana...
Bash vo nedela mi se pogodi mrsno, bash vo nedela poveke i poveke rabota, a takov sum dvapati da mi se kaze ne davam...тага
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 18:36
Понекогаш ми се случува да чепкам во компјутерот на брат ми кога не е дома, да му пребарувам низ разни фалјови и фолдери, просто од љубопитност, а знам дека се лути кога правам така и знам дека не смеам бидејќи тој мојот компјутер не го ни вклучува.
Или пак, понекогаш се вклучувам на мсн-то на сестра ми ( и ја знам лозинката ) и чепкам по мејловите.
Знам дека не треба така, и навистина не е  фер да чепкам по туѓа приватност, знам и јас како би се чувствувала да сум на нивно место, ама пуста љубопитност.... се` ме интересира, се` сакам да знам тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 18:25
Originally posted by al__ISLAM al__ISLAM напиша:

i sto prestavuva ova slika

Една слика=1000 збора.

Бог ги слуша нашите исповеди.
Кон врв
al__ISLAM Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Септември.2009
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al__ISLAM Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 17:48
i sto prestavuva ova slika
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 15:19
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 15:17
Утрово мајка ми ми се јави да ме потсети дека е празник, и дека е пост, а башка да не вклучувам машина и да не работамголемо%20гушкање.

Како да ми кажа-прави се обратно од тоатага.

Несвесно, појадував бурек со јогуртљубов, па пиев кафекафе (нес со млекце) а потоа ја пуштив машината зашто времето е сончево, а деца како деца се знае, куп алиштавртење%20со%20очи...

Испеглав еден куп, а потоа си каснав парче торта од вчерашниот роденден на ќерка ми (Гријажот од Канелазабава)...

Потоа ми текна што направив па си реков, каков непрокопсаник и невоцрковен човек сум била...

Но...Бог е голем. Нели?
трепкање

Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2009 во 00:40
Originally posted by DDarko DDarko напиша:

Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Forgive me father for I have sinned...
(католичката веријанта)
Za ova li mi veleshe ti na mene za topokot na messenger, da napisham for, pa toa beshe od ateistichki karakter ne od rimo - katolichki!голема%20насмевка

Хаха... сме се разбрале.

Изменето од Rita.MD - 27.Септември.2009 во 00:49
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 21:32
Originally posted by Rita.MD Rita.MD напиша:

Forgive me father for I have sinned...
(католичката веријанта)

Za ova li mi veleshe ti na mene za topokot na messenger, da napisham for, pa toa beshe od ateistichki karakter ne od rimo - katolichki!голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 19:57
Originally posted by Omar Omar напиша:

pred nekoe vreme vo edna prodavnica imase promcija na cigari... trebase da kupis edna kutija i drugata ja dobivas gratis.... ama vo guzvata jas ja zedov samo gratisot lazejki ja promoterkata deka sum kupil veke edna kutija.... црвенеење mi bese malku nezgodno ama....

Ич да не ти биде, ете не си бил сам овде...трепкање
Затоа учиме, се подобруваме, се олеснуваме на темаваголемо%20гушкање.

Изменето од maria_magdalena - 26.Септември.2009 во 19:58
Кон врв
Omar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Too young to die...

Регистриран: 22.Февруари.2009
Поени: 12633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Omar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 18:29
pred nekoe vreme vo edna prodavnica imase promcija na cigari... trebase da kupis edna kutija i drugata ja dobivas gratis.... ama vo guzvata jas ja zedov samo gratisot lazejki ja promoterkata deka sum kupil veke edna kutija.... црвенеење mi bese malku nezgodno ama....
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 18:10
уште пред десетина години, една муштеривка ми плаќаше и ми даде 5000 - цела
јас сум и вратила кусур и сум ја ставила и 5000ката во кесата
жената се врати по пола час
а не мораше, јас не ја познавав
а во тоа време 5000 ден беше половина моја плата
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.