|
ДАЛИ ГОСПОД ПРАВИ ДОБРО ИЛИ ЗЛО? |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Spios drzhi se za temata.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I da i ne.
Da, zatoa sto mudrosta i prosvetlenosta ne e eksluzivnost na nikoja teritorija, na nikoj narod i na nikoja vera ili filozofija. Ne, poradi pogore kazhanoto. Ako ne beshe "i da i ne", zarem kje go miluvav Isus? Zaram kje ja spomnuvav Rabija? Zarem kje me vosh*tuvashe Buda? Zarem kje ja chitav Biblijata? Zarem kje minuvav chasovi so pishuvanjata na sufite? Zarem kje gi prouchuvav istochnite prosvetleni lugje? Kompletniot zhivot e "I da i ne". Toa e edinstvo na polariteti, edinstvo na protivrechnosti, edinstvo na crno i belo, na den i nokj, na studeno i zheshko, na kuso i dolgo, na plus i minus... oti ednoto ne mozhe da postoi bez drugoto. Zhivotot e vechen balans megju dve krajnosti. Za da nauchush kade e negovata sredina treba da pojdesh i do dvata kraja. I da i ne. I dvete se neddeliv del od egzistencijata na Kreacijata. E, tamu sum jas. Sega ti kazhav od kade doagjam i kade odam. Изменето од Messenger - 02.Јуни.2009 во 14:10 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taka... Mi trebaa uste malku podatoci za da znam od kade gi crpis svoite veruvanja brate messi Mnogu mi pomogna zborceto "maja". Sega mi e jasno vo sto se veruvas i kakva e pozadinata na tvoeto veruvanje Sega razbiram zosto ne ja priznavas Biblijata, deka ne priznavas deka postoi apsolutna vistina i deka ne priznavas deka Bog kaznuva, (imeno deka zloto e samo iluzija vo nasite oci, onosno "maja")... Jas pred da poveruvam vo Biblijata gi citav i gi proucuvav site religii, pa i do den denes go pravam toa i zatoa nekoj samo malku da pocne da mi zboruva znam koe glediste go zastapuva, od New Age do Scientology Sega podobro ke se razbirame brate messi, pozdrav, gledam koja e tvojata "dogma". Se doaga od istok neli, pa i sonceto Изменето од KINGDAVID - 02.Јуни.2009 во 00:03 |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зарем има повеќе вистини од Таа што ё!? Таа ВИСТИНА Која што го пушта сонцето да свети и дождот да врне над добрите и злите, верниците и неверниците, ... подеднакво? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Makl ima dobra poenta... i tokmu toa e onoa sto sakam da predocham i jas.
Toj ne tvrdi dali ima ili nema vistina... Toj veli deka vistinata ja znaeme samo vo nejzinite delovi. Rabotata e sto SEKOJ si misli deka tokmu TOJ ja znae celata vistina. I toa e srzhta na iluzijata na nash*te veruvanjea i zhiveenjeto, onoa sto starite prosvetleni lugje od Indija go uvidele pred iljadnici godini i go narekle "maja". Изменето од Messenger - 01.Јуни.2009 во 17:46 |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, vo pravo si, ama ne moze za edna ista rabota da ima dve vistini. Primer: Skopje ili e glaven grad na Makedonija ili ne e; Zemjata ili kruzi okolu sonceto ili ne; ITN. ITN, ITN.... Pozdrav Majkl, milo mi e sto te citam |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Oti vistina e deka Skopje e glaven grad na R.Makedonija ama isto taka e vistina deka Zemjata kruzi okolu sonceto... dve dve vistini a sepak vistiniti vistini |
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vistinata e edna brate messi, ne moze da ima mnogu vistini. Moze da postojat mnogu lagi, no samo edna vistina. "JAS SUM PATOT, VISTINATA I ZIVOTOT, NIKOJ NE DOAGA PRI OTECOT, OSVEN PREKU MENE "(JOVAN 14:6) Изменето од KINGDAVID - 01.Јуни.2009 во 16:00 |
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I, koja e vistinata za onie koi go raspnaa? I koja e vistinata za onie koi go nabedija? I koja e vistinata za onie koi ne se hristijani? I koja e vistinata za onie koi ne se vernici? I koja e vistinata za onie koi se ateisti?
I koja vistina e vistina koga ima tolku vistini ? |
||
|
||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prasa Pontij Pilat I go raspna Hrista(vidi vo Evangelie spored Jovan 18:38) |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би можело и така да се рече, но јас верувам дека нашите предци (несвесно) се тие што ни “убацуваат“ програми со страшни вируси. Но за голема среќа ние ја имаме можноста да се откажеме од таа заразена програма со вирусите на индивидуален и колективен егоизам,да се крстиме, да се измиеме во крвта на Мудроста БОЖЈА (Христос), да го земеме нашиот крст и да ги следиме стапките Негови. Тоа е новото програмирање на Новиот Завет, чија цел е Љубов кон сите. Кога велам сите тука се мислени и добрите и злите! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе малце памет и некоја шанса за пара нека дае, другото сам ќе си го обезбедам...и да не им дава на гаволите да ми чепкаат по здравјето
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Туку молете Го Бог да се смилува над нас...
Доста Му е веќе од нашите гревови и престапи, па да го молиме да се смилува и да ни прави добро, бидејќи ако почне да не опоменува со лошо, тешко нам. |
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ви прави господ ни добро ни зло. Се ви е у главите, и едното и другото.
|
||
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!
|
||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |