|
Грчко-бугарски доверливи документи за Мак |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Големо здружување меѓу Бугарија и Грција.
Делови од разговорот на Т. Живков со Крсте Црвенковски го имам читано пред неколку години. Кои документи се толку секретни не ми е јасно. Браво Лавче! |
|
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ви jа книгата„Македонското прашање и Бугарија - Доверливи документи 1950-1967“- ексклузивно jа ставам прво на ИДИВИДИ.
За жал е на грчки, а накраj се документите на бугарски. Македонико Булгариа Изменето од lav4eto - 01.Мај.2009 во 08:00 |
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве jас знам малку грчки - извинете не ми е многу добар
Грците и Бугари вo Македониjа се разбираат тешко последниве 80 години. Битно е дека сега се работи продуктивно за историската вистина на општиот хоризонт заиднината на нашите народи в Европската униjа и НАТО. Плод на соработката помеѓу националните архиви на Бугариja и Заедницата за македонски проучувања се публикуваните таjни Бугарски документи. Се покажува политиката на Бугариjа кон Македониjа на високо ниво на преговорите според триаголникот Софиjа-Белград-Скопје, 1950-1967 година, кога во Скопје се базира експанзионистички македонизам Никос Мертзос - Председател на Заедницата за македонски истражувања Проблемот со бугарските тајни документи, се реши благодарение на контактите кои биле востоновени за први пат помегу Државните архиви во Бугариjа и Заедницата за македонски изтражувања. Документите покажуваат комплексни процедури при формирањето на бугарската политика кон македонското прашање. Уверен сум дека нашата соработка со Заедницата за македонски истражувања ќе еволуриа успешно и со резултати. Борjана Бузаска Директор на Државниот архив на Бугариjа ПС Грчкиот може да ми е проблем ама македонскиот ми е перфектен мислам експанзионистички - ова ми е наjдолгиот македонски збор кoj сум пишувал Изменето од да бе - 29.Април.2009 во 23:58 |
|
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj знае грчки да преведува:
Изглед на книгава и покана |
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107827
Изменето од macedon_alex - 29.Април.2009 во 17:45 |
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |