![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 54> |
Автор | |
goran-twin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Кога низ целиот живот имаш само среќа тогаш можеш да бидеш многу прост,што немора да значи за сите.А кога имаш несреќни моменти тогаш доаѓа аклот и се свестуваш и почнуваш паметно да размислуваш за многу животни проблеми.Но сепак среќата и злото се два различни поима.Добриот може во секоја ситуација да ја задржи добрината.И лошиот може во секоја среќна или несреќна ситуавија да ја задржи лошотијата.А пак лошотијата зависи од други воспитни ситуации кои ги имал човекот низ животот.Така да несреќните можеби можат полесно да се фатат за злото и тоа не значи дека се лоши и ја изгубиле добрината.Но треба да се прави разлика,секое фаќање за зло не значи дека само по себе е зло.Но и секој што не се фатил за зло,а е среќен не значи дека е добар.Замисли само колку зло може да се крие во него,што ако би бил несреќен злото за кое би се фатил може да го примени за зли намери,а не за добри.
|
|
![]() |
|
kladence ![]() Група ![]() Регистриран: 25.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 88 |
Dostoevski rekol:"razlikata megu sreknite i nesreknite semejstva ne e vo toa deka sreknite nemaat problemi...tuku zatoa shto tie znaat da gi resavaat svoite problemi"
|
|
![]() |
|
Kastro ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
A ja pa mislam deka losh*te lugje se nesrekni a ne obratno ....
Изменето од Kastro - 26.Јануари.2012 во 16:07 |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Ne se loshi, samo shto ne mozhesh konjot ako go odnesesh na poilo da go naterash da se napie!
![]() A magareto tovareno so bezbroj knigi e sepak samo magare! ![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14599 |
Темава специјално ја барав за да потврдам дека навистина несреќните луѓе се лоши.
Ако не била среќна во бракот, што мора да прави пакост на останатите...... Овца една ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Ne mozhe da se generalizira i se da se stavi vo ist kosh.Site nesrekjni lugje ne se loshi. Se zavisi od mentalniot sklop na chovekot.
Shto ima vrska pretpazlivosta so toa? ![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
да лоши се затоа што се претпазливи поради тоа што го доживеале...се плашат од повторување,и од повредување...сепак треба да ја најдат пак точката и да не лутаат за да бидат срекни.секој има право на срека.
![]() |
|
![]() |
|
K1nm23 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Јас станав лош...... откако сум несреќен....кога бев среќен.... бев уште полош.....
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ne, toa e povrzano so covekovata ogranicenost i povrsnost
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Potpolno si vo pravo.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
bi go povrzal mojot komentar od "svetloto na krajot na tunelot" so ovaa tema...zosto?
Mozes da mu go pokazes patot...no nikogas nemozes da go izodis za nego |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Vo pravo si , iako postoi iskustvo koe svedochi deka ima nekoi nesrekjni lugje koi stanuvaat ljubomorni na tugjata srekja i vo svojata zloba sakaat da ja unishtat. Toa narodot ponekogash go definira kako shto e napishano vo naslovot na temata.
Toa e povrzano so chovekovata psihologija i Egoto. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Schatzii ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Не би се согласила со оваа констатација, ако е така тогаш сите среќни луѓе се и добри.
![]() Тоа се всушност 2 типа на луѓе кои немаат врска едни со други...
за мене постои само една и единствена поделба, а тоа е онаа
на добри и лоши луѓе, се останато е небитно.
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
зборуваш за будали? сосема избега. несрекниот не плакjа данок срекjа...затоа си и останува несрекен. ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |