IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Македонски грб?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонски грб?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака Обратен редослед
BlgarskiTigar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Февруари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 53
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BlgarskiTigar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 13:56
Модерният македонски герб е юго комунярски.

Изменето од BlgarskiTigar - 16.Февруари.2009 во 13:56
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 20:54
Originally posted by futosmama futosmama напиша:

"Народното собрание на Народна Република Македонија изгласа неколку важни закони за нашиот народ"

Прашам : сега как се пиша цит. горе??
Со почит!
одликувам точ во точ!
цитатот така си се пишува, на македонски голема%20насмевка
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
futosmama Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 14.Февруари.2009
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај futosmama Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2009 во 20:39
"Народното собрание на Народна Република Македонија изгласа неколку важни закони за нашиот народ"

Прашам : сега как се пиша цит. горе??
Со почит!
одликувам точ во точ!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 17:57

Еве и извадок од весник за законот за грб на НР Македонија.

Инаку доле десно има една интересна информација за Илинденците. Некои Бугари на форумов велеа дека НР Македонија не се однесувала со почит на Илинден и дека Ѓилас и Колишевски забраниле прослава на Илинден. Весников го демантира тоа. Доле десно пишува дека државата со почит се однесува кон Илинденците. Значи тоа што го кажувавме Буги и јас дека НР Македонија по ослободувањето ги одликувала Илинденците е точно.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 17:09
мене петокраката ми смета не дека го мразам комунизмот, туку дека не сме повеќе комунистичка земја, па да не не дефинираат погрешно, само нејзе нека ја тргнат, остатокот од грбот е ок
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
ZOTE Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 627
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZOTE Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2009 во 16:43
Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Што мислите за историскиот почеток на сегашниот грб на Р.М.?Дали Македонија е комунистичка држава?

Па ајде ти според ова објаснување кажи ми како и во социјалзмот додека македонија беше со такво уредување во склоп на југославија тие комунисти како што ги викаш ти, какво имале мислење за макеоднија го докажува следното.

Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2009 во 07:00
A koga podobro ke razmislam mnogu mi asocira na ovoj znak.

A toj znak im pripagja na ovie, vkluchuvajki gi i Judeistite;

TRUTH & PROOF FREEMASONS & EASTERN STARS WORSHIP THE DEVIL
http://au.youtube.com/watch?v=6Z7joH7JL3U&NR=1

Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 23:55
navistina e za plasenje!
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 17:33
Mene toj posledniot "crni orao" mi lichi na senka naprevena od race na dzid. Znachi kako zaebancija za plashenje deca pred spienje.

Изменето од Legenda883 - 31.Јануари.2009 во 17:34
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 17:12
А ова па на нишо не лич
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 17:10
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Да бе требало да имаат малку креативност не вакви чалдисани чавки.Ќе ме извиниш ама мене српските секогаш ми личеле на гулаби

Еј гулаби гулаби црнии

Треба повише да се чита како постатио орао
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
kiki_kiki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Декември.2008
Поени: 1267
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kiki_kiki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 17:06

ovnasiot iden grb
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 16:36
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2009 во 14:48
Да бе требало да имаат малку креативност не вакви чалдисани чавки.Ќе ме извиниш ама мене српските секогаш ми личеле на гулаби
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.