IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубов преку интернет
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубов преку интернет

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
Автор
Порака Обратен редослед
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 18:13

Бојан  и Маја   се запознаа  на  нет.....
Уште на почетокот открија дека имаат многу заеднички
работи....  имаа многу слични мислења ....
Нивното дружење стана секојдневно .... Едвај чекаа да се најдат
и со часови поминуваа на нет ...губејќи  поим за времето....
И кога не беа на нет скајпот им беше вклучен ..па така
пораките пристигнуваа  постојано ....  тоа траеше  околу три месеци...
Си разменија и телефони..и се  договорија  да се видат ,,, конечно,,,
На закажаниот состанок ..пред  сендвичарата  кај  чичко Стоилко...
Бојан пристигна половина час порано.....
Седеше во колата .. но малку  понастрана ... и ја чекаше Маја....
Кога Маја се појави на договореното место .... тој не излезе од кола...
немо ја посматраше.......   Маја погледнуваше на часовникот... и кога
конечно свати дека Бојан нема да се појави.... си замина....
Никогаш веќе не се ...слушнаа......!!!

Ете колку беше ...силна... љубовта..преку  интернет.....!
Кон врв
Schatzii Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Мај.2010
Локација: Germany
Поени: 10600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2010 во 14:11
Во светот на напредната технологија паровите во врската се поретко разговараат очи во очи, а се повеќе дневната комуникација ја остваруваат преку мобилен телефон или електронската пошта.

Паровите очигледно поради брзото секојдневие исполнето со обврски, дневно минуваат помалку од еден час во меѓусебна комуникација во живо, а дури секој петти пар се изјаснил дека успева да оствари само петнаесетина минути во директен разговор, откриваат најновите истражувачки анализи.

Ова не значи дека комункацијата во потполност исчезнала, но добила посредници.

Така комуникацијата на модерното време се сведува на телефонски разговори, СМС пораки и е-мајл.

Според овие податоци, се проценува дека секој просечен пар разменува околу 1.002 пораки и речиси 400 мејлови во текот на годината.

Жените се покажале како малку порасположени за пишување пораки, па така секоја просечна жена на партнерот му испраќа две пораки, а 12 проценти испраќаат повеќе од шест пораки дневно.

Меѓу другото, 13 проценти од испитаниците не им додеваат на своите партнери постојано испитувајќи ги каде се или кога ќе си дојдат дома, туку тоа едноставно го прават преку Фејсбук.

Што се однесува до викенд дружењето, ни тој ниту таа не се тоа што некогаш беа.

Просечниот пар во текот на викендот поминува само 3 часа и 34 минути заедно, од што 51 минута минуваат молчејќи пред телевизорот и 37 минути завршувајќи некои мали попатни обврски.

Додека заедничкото време се намалува, психолозите предупредуваат:

"Изгасете ги технолошките уреди кои ве опкружуваат и вратете се на стариот добар разговор, ова е клучно за секоја успешна врска".

Изменето од Schatzii - 08.Октомври.2010 во 14:11
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Мај.2010 во 01:17
Originally posted by ANITA11 ANITA11 напиша:

Што мислите за оваа тема?
Можно ли е или не?
Дали вие сте почуствувале интернет љубов ?
Јас ја почувствував на кратко. Но не беше тоа,она што го очекував.Па ве прашувам:
Дали опстануваат таквите врски?

се е можно..па дури и љубов преку интернет..па и брак преку интернет...во ова модерно време ќе почнеме се повеќе работи да ги правиме преку интернет...
Сум почувствувала *нешто*..но дали било тоа љубов... тешко прашање...мислам дека не...
искрено..јас не верувам многу во интернет љубов..ниту во врска на далечина...аххх поради тој интернет колку работи пропуштаме во животот..кое е задоволството што го добиваш додека додека си на интернет...
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2010 во 19:03
денес имав дискусиjа на тема лjубов...и стигнавме и до темава за интернет врски...една од девоjките ми кажа - Госпожо, каква бе лjубов на нетот...како ке се залубам кога му гледам сликата...не можам да го гушна, не можам да го бакнам кога сакам или просто не можам да го допрам...каква е таа лjубов...??? не можам jас така...нека он до мене да е.
се замислив многу... да, допирот е важен...реалността е таа коjа ни прави вистински...но дали таа jа прави по вистинска..лjубовта???

...сосема неочекувано ми стана тажно...многу.
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 18:33
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Заљубување преку интернет?
Џо ар ју натс?

Како може да се залуби човек преку нет,
кога таму скоро се е перфектно..
у личноста..
не се прикажуваат нејзините мани!

а вистинска љубов е да го/ја сакаш со неговите мани...
ал грешам?

Тотално си во право...
Ја знам таа лекција напамет. голема%20насмевка
А башка и татко ми ме предупреди чим почнав да четам со женски на интернет...голема%20насмевка

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 16:59
не бе, ... така едаголема%20насмевка
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 16:58
Заљубување преку интернет?
Џо ар ју натс?

Како може да се залуби човек преку нет,
кога таму скоро се е перфектно..
у личноста..
не се прикажуваат нејзините мани!

а вистинска љубов е да го/ја сакаш со неговите мани...
ал грешам?
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 15:45
Иам искуство со...овај...=/...љубов преку интернет...

Never again...
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
nena_princess Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Април.2010
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nena_princess Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2010 во 15:29
Жи4ена врска - врска преку нет хх глупиранциии
Секогаш бори се за она што го Сакаш и верувај ќе успееш ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Април.2010 во 19:38
Zaso se mesa ljubovta so seks? .... Pa netot izobiluva so tragaci na avanturisticki seks .....
Ljubovta treba da te klikne vo desnata komora na srceto ..... neli? голема%20насмевкаплазење
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
alankan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2010
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2010 во 07:29
Onie koi vo realnosta nemozat da najdat ljubov,internetot im ovozmozuva da najdat srodni dushi,gubitnici kako niv.Pred pc se polni so samodoverba a vo realnosta se cista nula,nemozam da go svatam toa kako moze da ima ljubov preku internet,treba da si krajno ocaen za da se zaljubish preku internet Donekade gi opravduvam onie shto gledaat da dojdat do seks preku internet,a i ovde na forumov gi ima mnogu... samo ljubov na internet

Изменето од alankan - 07.Април.2010 во 07:31
Кон врв
marinija Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Април.2010
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marinija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Април.2010 во 03:18
На тие луѓе кои вистински се сакаат, не им е потребен интернетот за да си ја искажат љубовта.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2010 во 20:52
I tova se sluchuva. Ljubov na i preku internet.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
alankan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2010
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alankan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2010 во 09:58
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Хаха.Другарство да. Љубов не.
ovaa shumska jagotka go pisha i moeto mislenje za temava.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,844 секунди.