|
Коледелеле, ангелите носат радосна вест |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Pravoslaven
Сениор Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Истиот овој пагански обичај на коледарите го има и во паганскиот празник Halloween (Ноќта на вештерките) каде што децата маскирани идат од куќа на куќа и збираат арач
|
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E sea slusam na vestite deka "Adetot"Decata so peele po kukjite taka ja sirele radosnata vest za Hristos deka se rodi so pesnata:
Koledele padnalo grede utepalo dete dete,dete se maci baba go kvaci za cetiri jajca oOoO kolede. E sea kazete mi kade tuka ISUS se prodslavuva a pazi seto voa go dopusta "nasata" MPC a so e naj tragicno lugjeto im baraat na decata da zapeat i po nekoja mrsna pesnicka da ne kazam sramna so sramna podrzina. E sea zs ne znam officialno baram da mi kazat Pravoslvnite vernici da li ova go dopusta MPC. {pa kje zborime na temaa kje gi iznesam drugite misleje so gi iam.} |
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |