![]() |
|
Рејтингот на свекрвите |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Автор | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
monitor ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
СЕКОЈ ИМА РАЗЛИЧНО ИСКУСТВО И СПОРЕД ТОА РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ ЗА СВЕКРВИТЕ.ЗА МЕНЕ ЛИЧНО СВЕКРВАТА МИ Е СУПЕР.МИ ПОМАГА МЕ ПОЧИТУВА , А ИСТО И ЈАС НЕА.
ГЛЕДАЈТЕ ПОМИНЕТЕ СО НИВ КОРИСТА Е ОБОСТРАНА И ЗА СНААТА И ЗА СВЕКРВАТА. ![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Стварно чудни ова резултатите од анкетава Мојата свекрва... доволно е да кажам дека сите во фамилија ја викаат генерал, па дури и свекорот
![]() Има малку тежок карактер (за среќа тешка е и на зборови), но не е лоша или злобна жена... освен што сака работите најчесто да бидат по нејзино. Имало меѓу нас на 2-3 пати искричави ситуации, но не дошло до кавга и навредливи зборови. Јасно и укажавме дека син и’ веќе оформил сопствено семејство и е способен сам (со мене, нели де
![]() За среќа живееме далеку, се почитуваме, се сакаме... да бевме во заедница можеби немаше да биде така.
А и кујната и е ептен тесна, сигурно немаше да не собере двете
![]() |
![]() |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
... I za povekjekratno e mnogu... 558 glasa
![]() ![]() Изменето од mamamd - 10.Јануари.2009 во 20:16 |
![]() |
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
о мамичке ами Анкетата не е поставена убаво,може да се гласа повеќекратно
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
![]() |
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Neeeee ova ne e mozno...
![]()
Изменето од mamamd - 10.Јануари.2009 во 19:59 |
![]() |
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Прашање е што се подразбира под ’искористување’ , ’користење’ во човечките односи, во пријателствата, во љубовта, на работа, итн. Тоа можеме да го дискутираме во филозофија и психологија. Свои начини и правила има секоја куќа, и ’секој својата работа’ е прашање на кој која улога ја има во куќата/семејството. Доколку семејството функционира здраво и среќно, тогаш секој навистина си ја работи својата работа и ја има својата вистинска улога во семејството. ![]() А мојата куќа се всушност 2 посебни стана со две семејства. Тие двете се одделени во се’, но сепак постои некоја симбиоза. Бабите и дедовците над 65 години, кои се во пензија а се сеуште витални и здрави, имаат основна потреба да придонесуваат. Да бидат потребни. Тие си имаат свој живот, свои пријатели, свој биоритам. А нивниот ден не започнува најубаво доколку насабајле не им свари баба ми чајче на домашните: а посебно е среќна и ја чека неделата сабајле за да ја замеси питата која сите ја обожаваме. Таа знае дека неделата е ’нејзин’ ден за целото семејство. Тоа ја прави среќна, тоа и е потребно, и тоа е така бидејќи таа избрала така: таа е жена со големо животно искуство и мудрост, реализирана во секој поглед, и таа знае да ги прави вистинските избори за себе. Обратно, нашата грижа за нив не е ништо помала. Знам дека личи на научна фантастика. Поради тоа сум посебно среќна што имам такво семество. Изменето од Kali - 10.Јануари.2009 во 16:06 |
![]() |
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Не дека ја следев анкетава будно секој ден ама, нешто доста чудни се резултативе
![]() Како вака излегоа? ![]() ![]() |
![]() |
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
знаете како се вика на македонски свекрва ми не доаѓа кај нас? ЈЕС
|
размисли пред да напишеш глупост
|
![]() |
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
ова ми личи на научна фантастика не..не се жалам јас од мојата свекрва...се наоѓа кога треба...ја почитувам ради маж ми,нормално...ама кога е секој башка многу е порелаксирано.во иста куќа би се скарала и со мајка ми,не само со свекрва ми.секој си има свои начини и правила.две жени ја реметат хармонијата.нема место де... за две ![]() ама Кали ова е веќе искористување ![]() ако секој си ја работи својата работа ќе нема замерки |
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
![]() |
karamandi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
jas ne ziveam so svekrvami
![]() ![]() |
![]() |
zaguben ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
fala fala Enigma ![]() ![]() |
![]() |
Enigma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
![]() |
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
![]() |
zaguben ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3387 |
jas znam deka mojata zena ke ja saka majkami t.e svekrvata :) zatoa sto uste od prviot den ke ziveeme vo razlicni kuki :).
A zosto snaata i svekrvata ne se sakaat dve zeni vo edna kujna ne gi sobira :) |
![]() |
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Ah....svekrva kakva sto e baba mi, e poim za posakuvana svekrva.
Baba mi i dedo mi prosto tancuvaat okolu majka mi. Kje mu rece na dedo mi, lele kolku mi se jadat bademi/kosteni. Toj kje otide na Vodno, kje napolni cela vrekja, kje gi ocisti i kje gi donese. Kje i rece na baba mi vo 6 navecer, kje ni napravis kiflicki za vecera ni se prijadoa? Taa: kje vi napravam, zasto da ne...i kje otrca do prodavnica da kupi brasno i se fakja da zamesi. Nasabajle kje dojde, kaminot e nalozen i ognot zapalen, za da bide toplo koga kje staneme i kje najdeme topol caj ili mleko na masa. Sekoja nedela na masa ne ceka taze ispecena pita, zelnik, krofni, topenica.. Zimnici, tursii, sokovi, dzemovi...se e a la svekrva/baba. Ubaini ![]() |
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |