|
Руски јазик |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | ||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
majchin.....ruski?
zatoa bunish deka e perspektiven,a?
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pak si OFF..........temeva nameneta za ruski jazik......i nikoj ne rekol deka treba samo nego da ucime,a da maaneme drugi jazici.....a koga sme kaj ucenje pokraj majcin ruski go nauciv makedonski,a ucam i uste dva stranski
|
||||
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
..aha,..znachi shtom tie reshile da go uchat...izgleda i cel svet ke treba...zatoa ,..manete angliski,...uchete ruski i kineski ...a i indiski!
sekoj si uchi toa shto misli deka ke mu bide potrebno na nego lichno, ...sigurno ne uchele samo radi reda,..kolku da go...говорить!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
zverka_
Сениор Регистриран: 11.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kako moze da kaze nekoj deka ruskiot jazik ne e perspektiven
Vo SAD amerikanci baraat od ruskite doselenici da im davat chasovi po ruski jazik so cel shto podobro da go naucat |
||||
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
|
||||
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ајде малку активација на темава!!!
|
||||
Maja994
Нов член Регистриран: 01.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еве го текстот на песмата Невозможное возможно од Дима Билан:
Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. А где тебя искать, Прошу, ты мне ответь. В какие города Мне за тобой лететь. Я готов на край земли, Я всё должен объяснить, Пойми, что без тебя Я не умею жить. Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Всё готов делить С тобой я пополам, Ты только мне поверь, Я сделал выбор сам. Дай же мне последний шанс, Я всё должен объяснить, Пойми, что без тебя Я не умею жить. Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Я знаю точно - Невозможное возможно, Сойти с ума, Влюбиться так неосторожно. Найти тебя, Не отпускать ни днём ни ночью, Всё невозможное возможно - Знаю точно. На на на на на Ага ага На на на на на Ага ага Песната е одлична Ја обожавам Еден од најголемите хитови на Дима Реализирана е во 2006 год. но сепак се уште е голем хит во Русија и бившиот Советски Сојуз |
||||
Maja994
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас мислам дека рускиот јазик е еден од најинтересните (ако не и најинтересен јасик во светот). Имам огромна желба да го научам, бидејќки многу ја сакам Русија и се што е поврзано со неа: руски јазик, руска култура, руска музика итн. Дали рускиот јазик е перспективен или не, тоа и не ми е толку важно. Единствено нешто што ми е важно е дека најголема желба во животот ми е да го научам, и дефинитивно наредната година ќе се запишам на факултет за руски јазик и книжевност, баш како тебе E...
Btw, Е..., ако не се лажам, твојот потпис (Все невозможное – возможно, знаю точно!), е дел од една песна на Дима Билан, нели? Мислам дека се викаше Невозможное возможно |
||||
E...
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
германски |
||||
Все невозможное – возможно, знаю точно!
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
E...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
македонски ми е втор заради немање поголем избор |
||||
|
||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А кој ти е втор јазик? или искључитељњаја само руски учиш? Изменето од Majkl - 01.Септември.2010 во 23:18 |
||||
zanes35
Нов член Регистриран: 31.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I jas go ucev ruskiot jazik z interesen mozebi i e ama za perspektiven ne mi se veruva.
|
||||
E...
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Фала на сите кои дадовте мислење за рускиот јазик и без разлика кој што мисли, дали е или не е перспективен во нашата мала државичка јас веќе стигнав трета година на руски јазик и книжевност
позз! |
||||
|
||||
Maja994
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дали некој знае која е разликата меѓу руските зборови "лишь" и "только"? Во речник пишува дека и двата збора значат "само", но мора да постои некоја разлика, бидејќи сепак се два различни збора, нели?? Ако некој знае, ве молам да ми кажете. Многу ми е треба во моментов бидејќи го учам рускиот јазик. Поздрав
|
||||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |