IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Руски јазик
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Руски јазик

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 18:16
изненадувањезбунетостизненадувањезбунетостmajchin.....ruski?
zatoa bunish deka e perspektiven,a?намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 18:02
pak si OFFлутина..........temeva nameneta za ruski jazikда......i nikoj ne rekol deka treba samo nego da ucime,a da maaneme drugi jaziciсреќа.....a koga sme kaj ucenje pokraj majcin ruski go nauciv makedonski,a ucam i uste dva stranskiда
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 17:54
..aha,..znachi shtom tie reshile da go uchat...izgleda i cel svet ke treba.изненадување..zatoa ,..manete angliski,...uchete ruski i kineski ...a i indiski!изненадување

sekoj si uchi toa shto misli deka ke mu bide potrebno na nego lichno, ...sigurno ne uchele samo radi reda,..kolku da go...говорить!намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zverka_ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2008
Поени: 6604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zverka_ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2010 во 17:43
Kako moze da kaze nekoj deka ruskiot jazik ne e perspektivenизненадување
Vo SAD amerikanci baraat od ruskite doselenici da im davat chasovi po ruski jazik so cel shto podobro da go naucatда
Јас сум 99% сигурна дека луѓето ме озборуваат,но 100% сум сигурна дека баш "ме заболи" за тоа!!!
Кон врв
russia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2008
Поени: 120
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај russia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2010 во 08:28
ајде малку активација на темава!!!
Кон врв
Maja994 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 01.Август.2010
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maja994 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2010 во 16:58
Еве го текстот на песмата Невозможное возможно од Дима Билан:

Я знаю точно -
Невозможное возможно,
Сойти с ума,
Влюбиться так неосторожно.
Найти тебя,
Не отпускать ни днём ни ночью,
Всё невозможное возможно -
Знаю точно.

А где тебя искать,
Прошу, ты мне ответь.
В какие города
Мне за тобой лететь.
Я готов на край земли,
Я всё должен объяснить,
Пойми, что без тебя
Я не умею жить.

Я знаю точно -
Невозможное возможно,
Сойти с ума,
Найти тебя,
Знаю точно.

На на на на на
Ага ага
На на на на на
Ага ага

Всё готов делить
С тобой я пополам,
Ты только мне поверь,
Я сделал выбор сам.
Дай же мне последний шанс,
Я всё должен объяснить,
Пойми, что без тебя
Я не умею жить.

Я знаю точно -
Невозможное возможно,
Сойти с ума,
Найти тебя,
Знаю точно.

На на на на на
Ага ага
На на на на на
Ага ага

Я знаю точно -
Невозможное возможно,
Сойти с ума,
Найти тебя,
Знаю точно.

На на на на на
Ага ага
На на на на на
Ага ага

Песната е одлична Ја обожавам
Еден од најголемите хитови на Дима
Реализирана е во 2006 год. но сепак се уште е голем хит во Русија и бившиот Советски Сојуз
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maja994 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2010 во 16:51
Јас мислам дека рускиот јазик е еден од најинтересните (ако не и најинтересен јасик во светот). Имам огромна желба да го научам, бидејќки многу ја сакам Русија и се што е поврзано со неа: руски јазик, руска култура, руска музика итн. Дали рускиот јазик е перспективен или не, тоа и не ми е толку важно. Единствено нешто што ми е важно е дека најголема желба во животот ми е да го научам, и дефинитивно наредната година ќе се запишам на факултет за руски јазик и книжевност, баш како тебе E...   

Btw, Е..., ако не се лажам, твојот потпис (Все невозможное – возможно, знаю точно!), е дел од една песна на Дима Билан, нели?

Мислам дека се викаше Невозможное возможно
Кон врв
E... Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај E... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2010 во 15:39
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by E... E... напиша:

Фала на сите кои дадовте мислење за рускиот јазик и без разлика кој што мисли, дали е или не е перспективен во нашата мала државичка јас веќе стигнав трета година на руски јазик и книжевност среќапозз!

А кој ти е втор јазик? или искључитељњаја само руски учиш?
македонски ми е втор заради немање поголем избор
А да имаше, кој јазик би го одбрала?

германски голема%20насмевка
Все невозможное – возможно, знаю точно!
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2010 во 14:07

Фала на сите кои дадовте мислење за рускиот јазик и без разлика кој што мисли, дали е или не е перспективен во нашата мала државичка јас веќе стигнав трета година на руски јазик и книжевност среќапозз!

А да имаше, кој јазик би го одбрала?
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај E... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Септември.2010 во 00:57

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2010 во 23:17

Изменето од Majkl - 01.Септември.2010 во 23:18
Кон врв
zanes35 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 31.Август.2010
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zanes35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2010 во 14:34
I jas go ucev ruskiot jazik z interesen mozebi i e ama za perspektiven ne mi se veruva.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај E... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2010 во 21:43
Фала на сите кои дадовте мислење за рускиот јазик и без разлика кој што мисли, дали е или не е перспективен во нашата мала државичка јас веќе стигнав трета година на руски јазик и книжевност среќа
позз!
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maja994 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Август.2010 во 12:38
Дали некој знае која е разликата меѓу руските зборови "лишь" и "только"? Во речник пишува дека и двата збора значат "само", но мора да постои некоја разлика, бидејќи сепак се два различни збора, нели?? Ако некој знае, ве молам да ми кажете. Многу ми е треба во моментов бидејќи го учам рускиот јазик. Поздрав
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,107 секунди.