![]() |
|
БУРЕК СО МЕСО |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Автор | |
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sabota ,den za burek so meso...sabajlecki,nema promena na planceto
![]() barem sega zasega ,toa e moj ritual.. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
точноооооооооо ![]() и мене дедо ми кога бев маалечка ми носеше наутро бурек.... нема ништо поубаво од тоа да се разбудиш и да видиш дека некој мислел и на тебе.... ммм ![]() а не знам зошто некои не јадат бурек со месо ?? ![]() |
|
![]() |
|
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Обожавам бурек, поготово оние босанските.
![]() ![]() ![]() Бујрум бона, овај је испод сача припремлјен. ![]() |
|
![]() |
|
konan ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
kaj ziveis, mislam ime na burekdzilnicata, mojta e za nikade u maalo
![]() ![]() |
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Никогаш не би помислила дека на тема “Бурек“ можело да има толку асоцијации и трауми, Бог да чува. Дал да се смее човек или да плаче.
Кога ќе се спомне “бурек“ мене веднаш ми доаѓа слика на татко ми како кога бевме ученици ќе ни донесеше речиси секое утро за појадок. Ме асоцира на една топлина, вкус на нешто повеќе од храна. И јас сега како родител, обично во сабота и недела станувам прва и ги изненадувам дома децата и сопругот со бурек и јогурт купени од преубавата бурекџилница во населбава. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Ne propustam vakvo uzivanje u sabota
![]() znaci burek so meso,obavezno na meni preku vikend
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
да не виде како паѓа авион додека јадеше
![]() ![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
so meso ne ni pomisluvam,..od kako ednash..mnogu odamna ...mi se zgadi !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Ма све купено во киос ме подсеќа на тој настан. Скоро четири децении о тој настан и не доручкувам. А ако не сум дома а имам потреба од храна боље во било кој ресторан него во од од киос.......па макар нека е и хамбургер........ |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
jbg
batali ima hamburgeri i tostovi tepaj go toa hrana na brzaka duri kje ti dadat i mraz so kokakola |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
За жал anakin
јас така би можел и да го крстам. Скоро четири децении а се спомна тестенини во форма на бурек или посебно бурек пред мене се јавува таа слика.........може и така да е нарече.........БУРЕК ТРАУМА.
|
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
burek trauma
se ima na svetot ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Во почетокот на седумдесетите години на булевар ПАртизански Одреди спроти Универзална Сала ЈАс и еден другар со бурек во раце јадем и стоиме и кога о еднаш.........чкрипикола, ......врисок и пред нас глава од жената која ја удри колата...............од тогаш кога че слушнам амо за бурек ми асе гади.............
Језовито беше............или можда ние бевме млади...... Сепак од тогаш не јадам бурек..............ни со месо, ни со сирење ниту пак со спанаќ.......... |
|
|
|
![]() |
|
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
A za mene
![]() ![]() ![]() |
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |