IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Влада на Република Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Влада на Република Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака Обратен редослед
Blue Magic Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 94
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 08:46
И за тоа дека ова ВМРО не е истото со старото ВМРО чии членови беа и добар дел од моите предци немате право да коментирате ,бидејќи и старото ви пречеше и го уништивте исто како и ова денешното што се обидувате.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 08:43
Originally posted by trnar trnar напиша:

И те молам не ми ја мати темата!

Nikoj ne ti ja mati temata tuku ti si mativoda koj sto namesto da postavuva normalni temi na forumot, gi propagira svoite politicki stavovi.
Naslovot na temata e vo red megutoa uvodot, zosto e postavena temata e sosema drugo.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 08:30
Originally posted by Царевић Царевић напиша:

Србоман=човек кој ја подржува Србија а не е србин

Србофил е човек кој ја поддржува Србија...а не Србоман
Кон врв
trnar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Мај.2008
Поени: 184
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 08:27
И те молам не ми ја мати темата!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 08:26
Originally posted by Blue Magic Blue Magic напиша:

(Во јени маале сега претежно живеат вмровци и таму никогаш СДСМ не победил)
Нема ни да победи затоа што таму живее сиромаштијата која токму таквите како тебе ја натераа од село да се насели во град.
А што се случи на 8 ми септември 1944 прашај го дедо ти и ќе ти кажи, само ако не му е испран мозокот.
Дури се срамиме и ја криеме вистината за нашата историја нема да не ценат другите и плус ќе ни ја крадат историјата. И ова сегашното ВМРО нема никава врска со старото оригинално ВМРО чии последни заколнати членови умреа во западноевропските земји во 80 тите години на минатиот век и кои за жал не дочекаа да ја видат независна Македонија барем на едниот нејзин дел.

Да го прашам дедо ми бе дете не можам оти умре пред 32 години.
Очигледно ти си многу младо па прашај си го твојот дедо ако е за така чиј празник е 9.септември.
Иначе негде погоре спомнав младинска организација БРАНИК,мојата мајка беше со сила присилена да биди БРАНИК во време на бугарската окупација. Некои со гордост беа БРАНИЦИ,а и нивните родители се гордееа со своите деца членови на БРАНИК.

Друго,
немој да мислиш оти во ЈЕНИ МААЛЕ живеат селани и сиромаштија.
Не, таму се во голем процент градски луге.
Па и да се селани и сиромаштија ,знајш ти кој после 1944 ги образуваше, кој се грижеше и за селаните и за сиромаштијата.
Ја знајш ти нивната состојба и положба во 1944 и покасно.
Знајш кој ги обезбедуваше првите селски и народни учители.Баба му на Грујо?

Што тебе ти смета јас ако сум член на ЛДП или СДСМ.
Што ти смета ако имам членувано во СКМ,што ти смета ако имам градско потекло,што ти смета ако сум богат,ако сум аристократ.
Па нели сега е капитализам.
Зарем ти смета што моите родители без оглед што работеле,а не биле нити политички активни нити социјалистички функционери,ама биле чесни и вредни домакини.Работеле,заработиле па имале.
Зарем ти смета ако сум се збогатил или се богатам сега во капитализам чесно работејки и градејки ја својата фирма и иднина на своето семејство.Работејки и по 16 сати.

И после се
Зарем ти сметаат само партизаните и комунистите.
Добри ти се ВМРОвците како Владо Черноземски кој освен Кралот, убивале и македонски дејци во среде Софија како на пример Димо Хаџи Димов на 12,септември,1924(левица на ВМРО,идеолог)

И на крај ти благодарам што призна дека -те цитирам

И ова сегашното ВМРО нема никава врска со старото оригинално ВМРО .

Те поздравувам, но ти си далеку од моите визи и мојата идеологија,ниво, а можеби и потекло со оглед на тоа дека се идентификуваш со луѓе со рурални карактеристики бранејки, ја сиромаштијата и селаните,што е во ред ако си застапувал социјалистичка или социјалдемократска идеологија,а не десничарска страна.
Секоја понатамошна дискусија со тебе би значела рушење на моето достоинство и ниво затоа и тука прекинувам.
Збогум.

Изменето од trnar - 21.Септември.2008 во 09:01
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Magic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:56
(Во јени маале сега претежно живеат вмровци и таму никогаш СДСМ не победил)
Нема ни да победи затоа што таму живее сиромаштијата која токму таквите како тебе ја натераа од село да се насели во град.
А што се случи на 8 ми септември 1944 прашај го дедо ти и ќе ти кажи, само ако не му е испран мозокот.
Дури се срамиме и ја криеме вистината за нашата историја нема да не ценат другите и плус ќе ни ја крадат историјата. И ова сегашното ВМРО нема никава врска со старото оригинално ВМРО чии последни заколнати членови умреа во западноевропските земји во 80 тите години на минатиот век и кои за жал не дочекаа да ја видат независна Македонија барем на едниот нејзин дел.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:53
vladata na makedonija sega za sega deluva mnogu cudno

....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:53

pa vie neli bevte makedonci
ili sega pak ja svrtivte lentata
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:52
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:51

Само будала вика србомани=срби

ili mozebi vaka, Srboman=nacija bez identitetнамигнување
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:49
Originally posted by Polaris Polaris напиша:

Originally posted by nema sto nema sto напиша:

neka zivee gruevski
toj e lek za site srbomani
covekot si vodi svoja politika...ama bas ic ne gi ferma srbite

Ne reci taka, miroslav_g8, DelijaSkopje, i Carevic ke se nalutat..голема%20насмевка
more ova nisto ne e vo sporedba so toa kolku ke se lutat na 23 ovoj mesec
ke pucat od inaet...
zamisli...
nivnite "braka" ke ja priznaat nezavisnosta na edna drzava koja tie ja smetaat za sveta zemja
mnogu loso,mnogu....
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:48
Само будала вика србомани=срби
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:44
Originally posted by nema sto nema sto напиша:

neka zivee gruevski
toj e lek za site srbomani
covekot si vodi svoja politika...ama bas ic ne gi ferma srbite

Ne reci taka, miroslav_g8, DelijaSkopje, i Carevic ke se nalutat..голема%20насмевка
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trnar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2008 во 23:37

ВСУШНОСТ ОВА МИ БЕШЕ МУАБЕТОТ

Originally posted by trnar trnar напиша:

Можеби ова што сакам да го наметнам како тема можеше да се смести и во некоја од веќе отворените теми.

Сепак за подобро актуелизирање се одлучив да биди посебна тема.

Мислам дека доста подолго време не е одржана седница на Владата на Македонија.

Ако не е така или ако грешам поправете ме.
Не знам и не би можел да кажам колку долго време не е одржана седница - но изгледа постои некој проблем во функционирањето на Владата.

Дали е тоа условување од страна на ДУИ?
Дали министрите од оваа партија не му доаѓаат на седница на Премиерот?
Дали има врска со признавањето на Косово?

или можеби е нешто друго во прашање?

И НЕ ЈА МАТЕТЕ ВОДАТА!
да прајме муабет оти нема седница на Влада!

Изменето од trnar - 20.Септември.2008 во 23:37
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.