IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Кога пријателството прераснува во љубов
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кога пријателството прераснува во љубов

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:14
hahahahahahaha
aj mozebi nikogasголема%20насмевка
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:13
Originally posted by topsexy topsexy напиша:

hm...ljubov,,,,,zaebi toa,stetno e ,ne ni treba....
a ne ostana ni prjatlstvo denes taka da si ostanuvame na kraj sami kako sto sme i dosle na svetov i bash mi e milo sto e taka,si ja imam celosnata sloboda

Баш не е така... ама ај младичка си... има време... ќе се предомислиш...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:12

Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

a ne ostana ni prjatlstvo denes taka da si ostanuvame na kraj sami kako sto sme i dosle na svetov i bash mi e milo sto e taka,si ja imam celosnata sloboda

Spored ova Robinzon Kruso si bil najsreken covek na planetava....sloboden...

nisto ne mu falelo,ne znael da iskoristi ona sto ima
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:11

Spored ova Robinzon Kruso si bil najsreken covek na planetava....sloboden...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:09
Originally posted by anastea anastea напиша:

Секое пријателство не може да прерасне во љубов... ако нема сексуална привлечност меѓу пријателите, најдобро да си останат само пријатели... да не си останат на крај само со фрустрации...
А и секоја љубов не може да прерасне во пријателство, взаемно почитување и разбирање меѓу партнерите, како помеѓу пријатели или другари... ако истата се базира исклучиво на физичка привлечност... коге истата еден ден ќе ја снема... не ќе остане ништо друго што ќе ги поврзува партнерите во успешна врска...

Така да, комбинација од взаемна доверба и разбирање (читај пријателство), сексуална привлечност и се разбира најважното ЉУБОВ, е добитната комбинација...намигнување

Sedmica na loto...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 12:00
Секое пријателство не може да прерасне во љубов... ако нема сексуална привлечност меѓу пријателите, најдобро да си останат само пријатели... да не си останат на крај само со фрустрации...
А и секоја љубов не може да прерасне во пријателство, взаемно почитување и разбирање меѓу партнерите, како помеѓу пријатели или другари... ако истата се базира исклучиво на физичка привлечност... коге истата еден ден ќе ја снема... не ќе остане ништо друго што ќе ги поврзува партнерите во успешна врска...
Така да, комбинација од взаемна доверба и разбирање (читај пријателство), сексуална привлечност и се разбира најважното ЉУБОВ, е добитната комбинација...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 11:39
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... ............
ne biva brak bez doverba=prijatelstvo...ama ne biva i brak bez seksualna ramnoteza... ...najubavo e koga se ispolneti i ednite i drugite predizpozicii...togash brakot e uspeshen...

Kolku takvi brakovi ima.....??!!!!
Sexualnite razliki ili nesoglasuvanja ili kako sakas reci gi moze da se nadminat...ako se ima razbiranje i doverba..i pocit...
No ako nema razbiranje...i doverba... i pocit....
Ako samo sexot e glavanta karika...
Ke uspee toj brak....????
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 11:32
... edno neshto site zaboravame... brakot ne e samo doverbata... razgovorite...grizata okolu decata... semejnite odnosi...  brakot ima ushte strana... koja vo mnogu neshta e mnogu znacajna... seksot... mnogu brakovi trasirani na prijatelstvo... rerasnaa vo neprijatelstvo tokmu zaradi seksualnata nezadovolenost...
... ne biva brak bez doverba=prijatelstvo...ama ne biva i brak bez seksualna ramnoteza...
...najubavo e koga se ispolneti i ednite i drugite predizpozicii...togash brakot e uspeshen...

Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 11:20
...... kliknituka........

Изменето од miroslav_g8 - 08.Август.2008 во 12:33
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 11:07
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

Браковите произлезено ид пријателство се многу постабилни и подобри од оние "drugite"....

soglasen sum so ova tvoevo do nekade!!!

ova mi go kaza ednas edna tetka da ne kazam baba... mi bese turistka i onaka uz muabet mi vikaaa dete ako sakas da zemes dobra zena baraj ja vo tvojta drugarka  taa najdobro te znaeee !!! i do nekade e vo pravo

Не до некаде...
Сосема е во право...
Затоа имај повеќе другарки...
Ти ја познаваш неа, она тебе...
Тоа е многу важно...
Љубовта трае една година , две три... како кај кои....
Но почитувањето и разбирањето со некоја која ти била другарка -а нели се дружиш затоа што имаш исти погледи на животот и низа други работи-тоа ќе треа многу подолго...

Изменето од којсумјас - 07.Август.2008 во 11:08
Кон врв
KUKOC7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Барон Минхаузен

Регистриран: 26.Октомври.2007
Поени: 1852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KUKOC7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 11:02

Браковите произлезено ид пријателство се многу постабилни и подобри од оние "drugite"....

soglasen sum so ova tvoevo do nekade!!!
ova mi go kaza ednas edna tetka da ne kazam baba... mi bese turistka i onaka uz muabet mi vikaaa dete ako sakas da zemes dobra zena baraj ja vo tvojta drugarka  taa najdobro te znaeee !!! i do nekade e vo pravo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 10:56
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2008 во 10:42
... drugarstvoto od detstvoto e ednakvo so rodbinstvo...najcesto na najdobriot drugar/drugarka sme im...ili ni se kumovi...starosvatovi... znaci od drugarstvoto prerasnuva rodninska vrska... poleka stanuvaat clenovi na semejstvoto bez koi ne odi ni edna semejna ubavina...i loshotija...
...prijatelstvata steknati na pogolema vozrast... se prijatelstva...ako trebalo da bidat ljubov...ke bile togash... na pocetokot...
...nekogash prijatelstvoto e pogolemo...posveto i od ljubovta... arno ama ako zboruvame za vistinsko prijatelstvo...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.