|
Мистерии |
Внеси реплика | страница <12345 27> |
Автор | |
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://motika.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=31324:2012-04-29-08-27-19&catid=2&Itemid=15
ne mozev da go kopiram texot... ama komentarite me presmeaa |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мистериозна старица со ѓаволски роговиЦанг Руифенг 101-годишна старица е чудо на природата. На нејзиното чело пред година дена се јавил израсток, кој денес е долг цели 6 сантиметри и во целост наликува на она што во народните преданија е познато како ѓаволски рог. Ова немаше да остане толкава мистерија, доколку на спротивната страна на челото на старицата во последно време не се појавеше уште еден нов рог. Нејзината здравствена ситуација, односно ни малку пријатниот изглед со рог на челото, го загрижи нејзиното семејство, кое живее во селото Линлоу, во кинеската провинција Хенан. Нејзиниот најмал син, од вкупно шесте, 60-годишниот Цанг Гошенг, изјави дека од почетокот семејството не било загрижено за состојбата на старицата кога се појавувал тврд израсток. Но, сега кога таквиот израсток од 6 сантиметри добил типична форма на ѓаволски рог, семејството е во вчудовидувачка и загрижена ситуација. „Сега нешто почнува да ѝ расте и на десната страна, а по секоја логика и тоа ќе биде рог“, велат нејзините синови. Засега бабата не е однесена на лекар, па останува да се претпоставува дали се работи за некој природен феномен, или за ѓаволско привидение.. |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Момент кој се случува еднаш во животот: 11:11:11 11.11.11Денешниот датум според многумина е многу специјален. Денес, на 11 ноември 2011, во точно 11 часот 11 минути и 11 секунди датумот и времето може да се запишат како 11:11:11 11.11.11, настан кој најголем дел од луѓето ќе го доживеат само еднаш во животот.
Така запишаниот датум е палиндром со една цифра – тоа значи дека се чита исто и од лево и од десно. Близначките Бетси и Кати Оувермен денес ќе наполнат 11 години
Некои веруваат дека овој ден носи многу среќа и промени на подобро. Огромен број на млади парови го избраа овој ден за да го кажат судбоносното „Да“. Во некои земји како Јужна Кореја значително е зголемен бројот на бремени жени кои со царски рез сакаат денот на раѓање на нивните деца да е 11.11.11. Корејските медиуми известуваат дека во болниците со 20% е зголемен бројот на закажани породувања со царски рез. Во Кореја 11 ноември веќе е значаен и поради друга причина – познат е како Најслаткиот ден, корејска верзија на Св. Валентин. Холивуд овој ден ќе го одбележи со премиерата на филмот „11.11.11“, кој раскажува приказна за Американец кој е прогонуван од бројот 11. Последниот пат вакво поклопување на броевите се случило на 11 ноември 1911 година. Тој ден е запаметен поради екстремната промена на температурите во САД и е наречен „The Great Blue Norther“. Тогаш, многу градови во САД во претпладневните часови измериле рекордно високи температури, а до вечерта температурата екстремно опаднала. Во Канзас утрото температурата била 24°C, а до полноќ достигнала -11,7°C, т.е. разлика од 35°C за само 14 часа. Бројот 11.11.11 е класичен случај на апофенија, човечка потреба или желба да се пронаоѓа врска или поврзаност во сосема случајни нешта, како на пример одредени форми и облици во облаците или пак гледање на лица во компири или дрва. Изменето од Valerija - 11.Ноември.2011 во 17:40 |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите ги помниме раскажувањата според кои виножитото носи среќа и фактот дека колку и да го бараме, нема да стигнеме до неговиот крај, но оваа фотографија го покажува токму спротивното. За наше разочарување, крајот на виножитото не само што постои, туку беше "фатен" и на фотографија, на илјадници километри оддалеченост од нас. Имено, еден патник го забележал виножитото додека автомобилот се движел и успеал да го "сликне" неговиот крај кој завршувал на средната лента од автопатот М25, во Суреј, Англија. Иако постојат уште многу други митски толкувања за прекрасната природна појава, со оваа фотографија дефинитивно се побија старите англиски легенди што раскажуваат дека на крајот на виножитото се наоѓа митското суштество - леприкон кое со себе носи грне полно со злато и себично го крие од луѓето |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marti miisterija...може вода да му носи на ...ГАЈГУРОТ!
има три месеци...фора!. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Misticni i drugi 'izvrteni ' raboti .... ahhahh...
Dobro e sto ti si tuka ' glaven' i sto mozes na nekoj nacin
da gi ' odvrtuvas' izvrtenive raboti
Vo posledno vreme me interesira i misterijata , Palindrom,
ili obratniot govor ....
Moze li nekoj da mi kaze nesto poveke okolu ova ? Изменето од Klara-D - 06.Септември.2011 во 13:40 |
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se zavisi od toa sto ti e interesno tebe, taka da mozno e i voopsto da ne procitas nisto od mene sto bi go privleklo tvoeto vnimanie.......Kopii ima i od mene no sekoja kopija ima najdole moj komentar, cisto da mi se cue glasot...
No da ne me sfatis pogresno slobodno prodolzi so postiranje ti si pravo osvezuvanje za forumov, osobeno za misterii i drugi 'izvrteni ' raboti...Posebno vo momentot ti e misticen tvojot broj na postovi '666'...Koincidencija ili ne koj li ce demistificira... |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Klara-D
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I tamu nekoj pisuval, i ovde nekoj poglednal
No da procitavme i od tebe nesto interesno, clenu so titula,
pa neka e i kopija , mozno li e
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prodolzi slobodno, ostanaa uste mnogu raboti od mystodonia da se prekopiraat ovde...
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Klara-D
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majkl, i sto vikas sega, da prodolzam za ovoj Misticniov Mister ili ne ....
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А можеби се работи за погрешно користење на кирилични фонтови, па темата изворно требало да биде: Mister II - т.е. Господин 2.
|
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |