|
Раде Јовчевски Корчагин |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
filmakedon
Нов член Регистриран: 16.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E вака више може |
||
Reni-3
Група Регистриран: 15.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ti si bubalica ama jas ne sum
|
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=filmakedon]Мене ме интересира што е тоа бубалица?
малце офтопик бубалица е дете со константен успех, доволно паметно и интелигентно за сериозно да го сфати учењето,... не како обврска, туку како потреба во понатамошниот живот... често е на мета од другите ученици, демек цело време само на учење мисли... всушност, сите се љубоморни на успехот... на крај краева, од учење никој ништо лошо не видел п.с јас сум бубалица,..... и што ?? |
||
filmakedon
Нов член Регистриран: 16.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мене ме интересира што е тоа бубалица? Бубалица е дете кое учи во Корчагин или што?
Јас сум сега за 3 година во Корчагин и немам ни еден погрден збор за школото затоа што овие две години ги поминав без некој посебен труд. Главната финта е во активноста на часовите и тоа како ќе бидеш поставен со професорот, а не во тестовите. Професорите кои сеуште живеат во времето ан тито се бројат на прсти (2-3). Незнам во кое друго средно училиште професорите кои сега се и пред пензија се поставуваат другарски со вас и можат отворено да разговараат за било каква тема. Јас сум презадоволен од моето школо и за ништо не го менувам и дај баталете тоа `Корчагин - школо на бубалиците` зошто нема врска. |
||
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mene licno ne mi se dopaga, tatko mi zavrsil tamu huhuhuhu
bolje mi e ekonomsko |
||
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas zavrsiv vo korcagin.navistina treba redovnost i solidno ucenje.no skoloto si e zakon.mnogu dobra osnova dava za na fakultet.a za profesorite,ne znaci deka ako si baraat da ucis deka se strogi.imase profesori so koi na cas se smees i zezas,no sepak mnogu dobro ke te naucat.e da, ima i stari lamji,zlobnici,samo da te macat,ama tie ne se dovolno vredni za da ne se zapises tamu ako veke go sakas toa. a najverojatno kaj i da e ke zaminat vo penzija,ako veke nekoi od niv i ne zaminale.eden biten faktor:nacinot na koj se odnesuvate sprema profesorite-samo so pocit i ke ce zapomnat.pozdrav i so sreka
|
||
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Завршив средно во Корчагин пред петнаесетина години. Ако сега Корчагин се смета за строго, тогаш беше двапати построго. Имаше и многу терсене наставници (80%), но и неколку добри. Сега повеќето се во пензија или не се живи.
Што се однесува до учењето, скоро и да не е важно во која гимназија учиш, се' додека не дадеш се' од себе. И во Корчагин се "дуеја" многу оценки, а посебно пред крајот на школската година. Сега претпоставувам дека е слично така, ако не и полошо. Дали ми помогна што учев таму? Веројатно да. Она психолошко малтретирање што го издржав таму, добро ми се најде за на факултет. Јас не бев скроз одлична во сите години, ама имав одлични оценки по предметите коишто подоцна ги студирав. Стекнатото знаење, а и дисциплината во работата многу ми се најде подоцна во студирањето... |
||
|
||
emilyXX
Група Регистриран: 05.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja ucam u korcagin i bas e top. Ne e tooooooolku strogo ko so vikaat mislam si bara ucenje ali se naviknuvas na toa prva god prvo polugodie e malce tapa onaka si vikas ja ne sum za tuka ali posle svakas deka ne e se taka crno Da bi mozela pa da biram pak bi ucela u Korcagin uopste ne se kaam.
|
||
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала, фала, ама за една година ќе биде тоа |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i mnogu,mnogu petki
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
... so sreka... i mnogu uspeh... |
||
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ја ќе идам у корчагин
|
||
ljupka_naumo
Нов член Регистриран: 10.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja ucam vo Korcagin i mora da kazam deka skoloto e zakon.Iako e malku strogo toa ke ni koristi za na fakultet kade sto site sto izlegle od Korcagin si nemaam nikakvi problemi.Kako i sekoe skolo si ima nekoi zloglaseni profesori no drugite se TOP.So skoro site sto se pomladi sme kako so drugari.Mene mi e klasna germanski - Natasa i super e zenata ne e nesto stroga, normalno si bara za toa sto go predala da i odgovorime...Vo vrska so ucenjeto se e super samo malku sme revoltirani sto ne sme izlegle od skoloto celi dve godini (otkako ucam tamu)...t.e. ne ideme na eksk*rzii..kako sto idat na pr. JBT..ama nema veze.. se trpi..aj pozz
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еј ја учам во Корчагин и не сум бубалица
И да строго е, многу строго и бара малку повеќе труд и работа од другите школи, и сепак иако се многу строги професорите се праведни и го забележуваат и ценат тој труд и работа, а да не зборам што добивам здраво образование за понатака Ама во последно време се некако се обидуваат да направат нешто за да ја задржат својата репутација, што мислам дека не е потребно бидејќи е добро така како што е во моментов И незнам дали стварно ама викаат дека по факултетиве корчагинците се меѓу најдобрите студенти А да и заборавив да кажам, може некогаш да слушнете дека Корчагин е како Алкатраз, тоа е само заебанција произлезена од повеќе помали фрустрации |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |