|
Борба против акни |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
gope
Нов член Регистриран: 11.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eden eftin no strasno dobar lek za akni.
Praktikuvajte ednas dnevno koga go miete liceto da napravite piling so soda bikarbona-izmesajte so malku voda i masirajte 10-15 sek.izbegnuvajki go delot okolu ocite.Odlicen piling , go obezmastuva liceto i gi cisti aknite.Probav i sum mnogu zadovolna. Lekot bil 5 pari ama koj da go znae. |
||
ganeto1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 26.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dobro be ajde de dajte konkretno resenie... jas ednostavno koristam preparati od doctors... P.S. za podobar efekt... dva pati na den mij go liceto so sapun dove so sini zrnca... prekrasen mal piling.... i sekako so dodatoci vo ishranata.. oligogal-se,vitamin b-comlex i b6,posebno vitamin c.. a ako vi se brza i nemate vreme za ova,, ednostavno izmijte go liceto so aspirin za rastvaranje.. vednas gi susi i posle toa malku pudra max-faktor ili young derm... toa od mene!
|
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe lugje jas nisto ne mu stavam na liceto i fala bogu dobro e,se slozuvam so mamma za hranata,sto pozdravo toa podobro,a toa za kozmetikata,kremi i pudri ne znam bas kolku e korisno,sepak stanuva zbor za hemikalii,prirodno si e prirodno!
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
tato
Нов член Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"Marija Magdalena"Jas imam golem problem so aknite na liceto i momentalno koristam medicinski sapun i eucerin gel..spored tebe so treba da pravam??BLAGODARAM ODNAPRED
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova ne go rekov za mene, jas mijam lice i sabajle i pred da si legnam...a tie devojki shto gi znam koi ne otstranuvaat shminka pred spienje, nekoi od niv i ne se bash mali... |
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za kogo-kako najverojatno, bidejki eve jas otkako znam za sebe jadam se sho mi saka dusha, pa nikogash ne sum imala problemi so akni otkoga ke izedam bilo shto...(a do pred nekoe vreme jadev dosta nezdrava hrana...) |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja mislam deka samo so redoven seks se stabilizira
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Поздрав и до тебе. Она што го кажав погоре дека проблемот лежи во зголеменото лашење себум од лојните жлезди-се однесува и овде. Значи, под дејство на машкиот полов хормон тестостерон се лачи повеќе лој, кој во комбинација со површинските нечистотии едноставно го затнува каналчето на лојната жлезда и се создава акна. 1. Е сега, кај женскиот пол, убаво забележа, се даваат хормонски, т.е. орални контрацептиви, кои успешно го решаваат проблемот. Имено, кога жена има полицистични јајници, истите (цистичките) предизвикуваат лачење на андрогени хормони, т.е. машки хормон тестостерон кој доведува до зголемено алчење себум. Контрацептивот делува антиандрогено, т.е. просто кажано, естроген против тестостерон, и проблемот се санира од внатре. 2. Но кога кај мажжи би се давале орални контрацептиви, секако дека ќе се постигнат ефекти кои НИКАКО нема да ти се допаднат, нели, ќе дојде до феминизација. Но тоа не значи дека нема решение.Напротив Постојат таблети кои се викаат Роакутан. По состав се дериват на ретиноична киселина (вит.А во поконцентрирана форма)Се земаат со консултација на лекар. Ефектот е ФЕНОМЕНАЛЕН. (Немој да се плашиш од листата на несакани ефекти кога ќе го читаш упатството. Тоа го пишува на секој лек па и на оралните контрацептиви. Всушност, човек од ништо не треба да се плаши) Ти посакувам што поскоро да започнеш со третманот и наскоро да бидеш задоволен со резултатите (А потоа ќе ме благословуваш, ќе викаш “абе една дадичка од форум ми ги кажа“. ) |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
nikuch
Група Регистриран: 04.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СЕ ОБИДЕ ЕДЕН ЛАБОРАНТ (СЕГА ВО ПЕНЗИЈА) ДА НАПРАВИ НЕКОИ КРЕМОВИ НО БЕЗ ТРАЕН ЕФЕКТ И РЕЧЕ ДЕКА ПРОБЛЕМОТ Е КОМПЛЕКСЕН т.е. ДЕКА САМОТО ТЕЛО Е СКЛОНО НА ОБИЛНОСТВАРАЊЕ НА АКНИ ПО ГРБОТ И ГРАДИТЕ ПОНЕКОГАШ И НА ГЛАВА ВО КОСАТА
|
||
ГОЛЕМИНАТА НА НЕШТОТО СЕКОГАШ НЕ СЕ МЕРИ ВО САНТИМЕТРИ ИЛИ КИЛОГРАМИ
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LABORATORIJA???ISPITUVANJE NA KRVTA??PROBA?
DALI NESHTO VOOPSHTO SE OBIDE DA NAPRAVISH VO VRSKA SO TOA?? |
||
nikuch
Група Регистриран: 04.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ГОЛЕМ ПОЗДРАВ ЗА МАРИЈА МАГДАЛЕНА И ЕДНО ПРАШАЊЕ ДО НЕА
ДАВАТЕ СОВЕТ ЗА ПРИПАДНИЧКИТЕ НА ПОНЕЖНИОТ ПОЛ, НО ШТО СО МАШКИТЕ КОИ ГО ИМААТ ИСТИОТ ПРОБЛЕМ, ИЛИ СО ЛИЦА КОИ И ВО 45 тата ГОДИНА ОД ЖИВОТОТ ГО ИМААТ ИСТИОТ ПРОБЛЕМ И НИКАКО ДА НЕ МОЖАТ ДА ГО РЕШАТ. ЖЕНИТЕ ГИ ПРИКРИВААТ СО РАЗНИ КОРЕКТОРИ А МАЖИТЕ НЕ МОЖАТ ДУРИ И ДА СЕ БРИЧАТ РЕДОВНО ИЛИ ПАК И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ ИМААТ НЕПРИЈАТНА ГЛЕТКА КОГА ЌЕ ЈА СОБЛЕЧАТ МАИЦАТА КОЈА ЈА НОСЕЛЕ ПРЕКУ ДЕНОТ И ЌЕ ВИДАТ ДЕКА ИМААТ ГНОЈНИ ИЛИ КРВНИ ФЛЕКИ ОД ИСКИНАТИ АКНИ. ЗАКЛУЧОК Е ДЕКА ОВОЈ ПРОБЛЕМ НЕ Е ЕДНОСТАВНО РЕШЛИВ И НЕ Е СЕКОГАШ ДО ГИНЕКОЛОГОТ КОЈ Е ЗА ДРУГ ВИД НА ПРОБЛЕМИ. |
||
ГОЛЕМИНАТА НА НЕШТОТО СЕКОГАШ НЕ СЕ МЕРИ ВО САНТИМЕТРИ ИЛИ КИЛОГРАМИ
|
||
iva_hot69
Сениор Регистриран: 26.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 204 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum imala barem dosega takov problem taka da ne mozam da pomognam
|
||
Andrea_Gail
Нов член Регистриран: 24.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti blagodaram "Marija Magdalena" za sovetot,taka mi bese receno i od strucno lice-ginikolog megutoa ima podeleni misenja dali se ili ne se policisticni jajnici,sum posetila nekolku i site razlicno mi se izjasnuvaat...Vo sekoj slucaj fala ti PREMNOGU!
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ishrata igra golema uloga !!! Znam po samata sebe si... retko jadam na primer cokolado, no koga ke izedam po den ili dva se gleda deka liceto mi e promeneto... |
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |