IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Депресијата и Религијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Депресијата и Религијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 19:25
Tattoo - vistinskata verba vo Boga sama po sebe nosi verba vo sebe...
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 17:52
да да да и што ??? абе вербата у себе и добра и дефинирана реализација на проблемите а не  господ намигнување
Кон врв
Fantastic Lady Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јануари.2008
Локација: United States
Поени: 169
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Fantastic Lady Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 16:51

sekoj chovek vo nekoj period od svojot zhivot se chuvstvuva, bespomoshen, porazen, "full" so negativa energija,pesimist,,mozhebi kako rezultat na smrtta ne nekoj blizok, na finansiska zaguba, propushtena shansa, ili mozhebi razocaruvanje od rezultatite na ispitite,,

togash verbata vo Gospod,e od tolku ogromno znachenje za prodolzhuvanje so zhivotot, isto kolku sto e Oxygenot za Dishenjeto..

zboruvam od licna experience..
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 16:26
И еве да се запрашаме ... секој си знае зашто би бил депресивен но дали вребата во Бога и надежта би му помогнала???
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 14:35
DALI SE CHUVSTVUVATE DOBRO?tamu kade ste i toa sto go pravite tamu.postavete si go ovaa prashanje i dajte si odgovor,venash po dadeniot odgovor c'e znaete od kade da ja resh*te depresijata.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 02:02
Toa vtoroto go imam procitano vo edna psiholoska kniga, napisana isto taka od amerikanski svestenik, ne se sekavam na imeto, ama knigata e "Kako steci samopouzdanje."

A normalno e deka covekot ima slobodna volja, no ako zgresime ni nudi optimisticen nacin na razmisluvanje...
ova e dolga tema, a docna e...

ej, Ev. me interesira, sto veli vasata crkva za Antoni De Melo, ili mozebi ne se zamarate?

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:57
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

AKO E BOG SO NAS, KOJ MOZE DA BIDE PROTIV NAS!

"Ако е Бог со нас, кој ќе биде против нас?"
(Римјаните 8:31)
изненадувањеголема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:54

"Ona sto ti se slucilo nemozelo da te odmine, a ona sto te odminalo ne mozelo da ti se sluci..."

Ова збучи како се да е предодредено (судбина). Како ние да немаме слободна воља, како нашите постапки да не влијаат на иднината, како нашите молитви да не менуваат ништо.
Јас сум убеден поинаку.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:52

djavolot no toj e samo djavol
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:39
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:32

Pa covekot e telo i dusa zarem ne?
Kako na teloto mu treba hrana da opstojuva, taka i dusata treba da se hrani so spomnuvanjeto na Boga, vo sekoja sostojba i moment.

i bi dodal deka so toa se dobiva duseven mir a i mnogu dobar odbramben sistem protiv seto onaa loso sto ne opkruzuva vo zivotot, se nadevam ce se slozis so mene..
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 01:00
Pa covekot e telo i dusa zarem ne?
Kako na teloto mu treba hrana da opstojuva, taka i dusata treba da se hrani so spomnuvanjeto na Boga, vo sekoja sostojba i moment.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Doesnt Matter Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Февруари.2008
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Doesnt Matter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 23:41
прекрасна приказна Фантастична Дамо, само што не е секогаш така, бидејки мислам дека материјалната и духовната се две тесно поврзани работи меѓусебно
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 23:25

"Ona sto ti se slucilo nemozelo da te odmine, a ona sto te odminalo ne mozelo da ti se sluci..."

Vredi da se zapomni.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.