IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Совест
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Совест

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
Автор
Порака Обратен редослед
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 11:21
So " Vest " denot e poubav  смеење
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2008 во 05:03

Што е СОВЕСТ?

Дали постои дефиниција за СОВЕСТ?

Дали СОВЕСТ е она што секој од нас го поседува и со кое го детерминираме ДОБРОТО од ЛОШОТО?

Дали Совеста претставува СТРАВ од КАЗНА?

Или пак Совеста е БОГ на секој СМРТНИК?

Изменето од mamma - 15.Јуни.2008 во 19:09
Кон врв
NiNa1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Регистриран: 07.Август.2007
Локација: Macedonia
Поени: 13795
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 22:40
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

НИНА, совест е именка од женски род.
znammm!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 22:06
I Zoro ne mozese da mu prosti na gadot, go grizese sovesta i nauci da se mecuva za da mu go zbiberi i isturi crevata ( sea ima Zoro na A1)...sea se mecuva so ubavata senjorita i skoro ja soblece mecuvajki se i gi iscepa alistata...i ona polugola stoi pred zoro i bez mec, a zoro ja prasuva : - Se predavas ? A ona polugola u stalata onaka gordo : - Ne se predavam ! I se zalapaa...za da ne ja grize sovest
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 21:49
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Sovesta e maligno zaboluvanje

газење%20од%20смеење

Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 21:47
Sovesta e maligno zaboluvanje
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 21:30
како што кажа еден член погоре..ако совеста е чиста,друго ништо не е важно...а искрено ги сожалувам луѓето кои живеат со грижа/и на својата совест,зошто страшно му е тешко и им се одразува на животите..бев во близина на таков чоцек,и никогаш не можев да го разберам зошто е таков ...се дури не излезе на виделина “тоа”
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 20:09
НИНА, совест е именка од женски род.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
NiNa1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Love and peace

Регистриран: 07.Август.2007
Поени: 13795
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NiNa1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 19:34
imam sovest i go koristam kolku so mozam
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 20:16
И совеста сами си ја креираме... колку и да ни вели некој дека нешто е погрешно, не може да знае како тоа се вклопува во нашата свест, нашата совест. Секој треба да се води спрема неа, тоа е сигурно, но таа треба и да биде креирана на вистинскиот начин... Колку само криминалци изјавиле дека не жалат за направеното дело, дека не ги пече совеста? Не дека ја немаат, едноставно не е оформена на здрав начин...

Изменето од Monuska - 12.Февруари.2008 во 20:17
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 19:58
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

KOGA SOVESTA E CISTA NISTA DRUGO I NE E VAZNO

Potpolno se soglasuvam,ubavo kazano
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 02:38
KOGA SOVESTA E CISTA NISTA DRUGO I NE E VAZNO
Кон врв
CONTESSA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Декември.2007
Поени: 1620
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CONTESSA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 02:35
SOVEST.....PA DA SEKOGAS MI ZBORUVA KAKO DRUGATA VO MENE A NEKOGAS I ME ZAMARA AMA VO POVEKETO SLUCAI POBEDUVA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 11:35

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,312 секунди.