|
Свекрви |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | ||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas mislam taka, deka treba da mislime i na toa shto nas ne ceka koga nie ke staneme svekrvi. A velat starite "sto ke si posees toa ke ti nikne". E sega toa ne znaci deka treba da bideme ovci pa sekoj da ne strizi, tuku sepak da ima nekoe razbiranje i na nivnoto mislenje, pa malku cile-mile i taka nekako da se pominat denovite.
|
||
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
site svekrvi nekogas bile snai ....da dade Gospod i site snai da stanat svekrvi......
p.s. ne e kletva.. |
||
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секој зборува од свое искуство. Н епризнавам црно=бело, ни сиво. јас сум з апортокалова, розова, пастел сина |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mamamd многу идеалистички е ова. Дипломатијата не пали секогаш, работите не се црно-бели туку со многу нијанси на сиво помеѓу. |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
така е од гл.т. на свекрвите сегашни и за во иднината... а што е со невестите? А што ако е навредена незината маjка? |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секоја навреда кажана на мајката на дечкото/мажот е навреда упатена на самиот маж/дечко.
Секоја вратена со иста мерка навреда...провокација е покажување дека нештата не погодиле Многу е убаво чувството /погледот на лицето на оној кој навредил а ти си му вратил со добрина. Една недефинирана ситуација... збунетост/нелагодност/ љубомора... |
||
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 01.Февруари.2011 во 18:34 |
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како така..... може некој да те украде иначе, да искоментирам нешто на темава...... точно е, како што рече мамамд,... дека многу е важно домашното воспитување... ако некој е воспитан, многу добро ќе знае до каде е границата на однесување..... смешкај се, препотувај се,... прави се љубезна,... стискај со рацете... ама издржи и не тропнувај некоја глупост пред свекрвата |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оние троа „пошлакнатите и посесивни мајки„ на супер квалитетни синови имаат тенденција да ја преиспитуваат чесноста и квалитетите на нивните избранички поради фактот што мислат дека нивните синови се екстра а тие женски што се со нив се помалку вредни или недоволно добри за нив.
Бидејќи се придржувам стално до фактот дека секое грнче си го наоѓа своето капаче или секој си го добива она што го заслужува, заклучок ќе биде- неасално машко си наоѓа соодветна женска половина само пак ќе проговарам родителите се многу пристрасни кога станува збор за сопствените деца. Полесно им е да кажат абе таа е никаква а не си го гледаат синот исто што марка им е. Исто и за женските, мајките нивни стално зборат- еее можеше она поарен да најде а работава е ако и сечело поише на момата ќе нашла поарен хахахахх |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
IdiBegaj
Сениор Регистриран: 20.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Popi : Odsekogas sum sakala da imam svekrva, mislam ziveam so nea, ama ete za tie sto sakaat nema izgleda. Ja nemam taa sreka ili nesreka neznam, pa sami si ziveeme so mojata familija. Epa eve goodhard neka ti ja podari svojata svekrva ,nejze ne i treba
|
||
Zivi bili pa videli,.......
|
||
mistake
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 01.Февруари.2011 во 18:35 |
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мојата в.д. свекрва пред некој ден се уби од прашување ЗОШТО па ЗОШТО сме се договориле да излегуваме посебно женски, посебно машки............Пак по некое време: Мене не ми е јасно зошто ти Полжавче мора да излегуваш сама, не доликува девојка што има долга врска сама да шета, ти треба дома да си седиш.....По некое време пак: Мене не ми е јасно.......и јас ја прекинав....и реков....Абе не мора на тебе да ти е јасно.....доволно е на НАС да ни е јасно.......
|
||
МИР со сите
|
||
mistake
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
. Изменето од mistake - 01.Февруари.2011 во 18:36 |
||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Odsekogas sum sakala da imam svekrva, mislam ziveam so nea, ama ete za tie sto sakaat nema izgleda. Ja nemam taa sreka ili nesreka neznam, pa sami si ziveeme so mojata familija.
|
||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |