IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Трифун Костовски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Трифун Костовски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 22:41
Slucajno se poznavam so nekolku sovetnici-na lokalno nivo. Znaete li vie deka se e uceni-pazar-ako ne mi go vraboti ... ke go bojkotiram na sednicata za... ako ne mu dade dozvola za...na toj... ke go bojkotiram na seednicata za... e samo toa slusam-ama bilo od opozicija bilo od pozicija. Mislam deka Trifun e ne sposoben-ama i sovetnicite mu se "dobri"
Edno samo znam-deka vo Makedonija se e povrzano so procent- Prasuvam edna moja prijatelka direktorka vo osnovno uciliste -Zosto organiziras eksk*rzija preku turisticka agencija, zosto ne pravis direkten dogovor so transportna organizacija- 1 avtobus za dneven angazman ti e  5000-6000 den, 50 deca znaci po 100 den od dete. vaka relacijava ja pravis za 360 den po dete-suma od 16 000. kaj odat tie 10 000? Eeee aj shto se pravis glupa, ko da ne znaes! Iskreno i neznam-glava boli od shkolo so 700 deca. Nesakam ni da pomislam kolku pari ostanuvaat od 1 eksk*rzija, koj deli.
Кон врв
Филип II Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Филип II Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 16:16
Originally posted by TONI TONI напиша:

СЛАБО МЕ СЛУЖИ ПАМТЕЊЕТО.МОЖЕ НЕКОЈ ДА МЕ ПОТСЕТИ?КАКО ДОЈДЕ ТРИФУН ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК?

Jas kje ti kazham. Gradonachalnik stana po zasluga na toj shto gi dade ovie dve izjavi:
Цитирај Трифун Костовски е успешен човек во бизнисот, хуманист и човек што многу ќе даде за Скопје и за граѓаните на овој град. Долго време размислувавме и решивме да го поддржиме Костовски бидејќи се раководевме од поширокиот интерес на граѓаните.

Јас сум задоволен од работата на скопскиот градоначалник Трифун Костовски, кој што работи со голем ентузијазам и со големо залагање, а веќе има и опипливи резултати. Верувам во способностите на Костовски и неговото време допрва доаѓа.
Филип II Македонски (живеел: 382-336 п.н.е.), Крал на Македонија (владеел: 359-336 п.н.е.), сопруг на Олимпијада и татко на Александар Македонски и Филип III Аридеј.
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 11:58
Originally posted by аџија аџија напиша:

не се сложувам дека некој друг е виновен што Трифун не работи и што краде, освен Трифун! Никој не можеше ни да претпостави шо мутант ќе излезе од овој инаку успешен бизнисмен. Ја не знам стварно сега се прашувам, како овој чоек ги направил тие силни пари, кога е тотално неспособен да си ги врзе врвките...

Ме потсетува на Мистер Бурнс, од Симпсонови... плазењеплазењеплазење

Од кога се распадна Југославија МНОГУ "успешни" бизнисмени излегоанамигнување

Овој е нешто како успешниот бизнисмен Амди Бајрам кој украде од текстилна фабрика стока вредна 700 000 евранамигнување
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 11:04
не се сложувам дека некој друг е виновен што Трифун не работи и што краде, освен Трифун! Никој не можеше ни да претпостави шо мутант ќе излезе од овој инаку успешен бизнисмен. Ја не знам стварно сега се прашувам, како овој чоек ги направил тие силни пари, кога е тотално неспособен да си ги врзе врвките...

Ме потсетува на Мистер Бурнс, од Симпсонови... плазењеплазењеплазење
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:36
Davenikot i za slamka se fakja. Taka i Trifun Kostovski.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
TONI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај TONI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 00:09
НЕКАКО НЕ РАЗБИРАМ.СЛАБО МЕ СЛУЖИ ПАМТЕЊЕТО.МОЖЕ НЕКОЈ ДА МЕ ПОТСЕТИ?КАКО ДОЈДЕ ТРИФУН ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК?ДАЛИ ОДГОВОРНОСТА ЗА ТОА ПОКРАЈ НЕГО ТРЕБА ДА СЕ УПАТИ И КАЈ НЕКОЈ ДРУГ?ИМАЛ ЛИ НЕКОЈ ТОА ТОГАШ КАТАСТРОФАЛНО ЛОША ПРОЦЕНКА?КОЛКУ ПАРИ ОД СКОПСКИТЕ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ?ИЛИ ДЕТЕТО Е ВИНОВНО ЗАТОА ШТО Е РОДЕНО ГРБАВО?А ТАТКОТО?МАЈКАТА?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 14:07
хахаха... абе ти си бил патетечен ... Немало дупку у скопје... Абе слепец еден, симни се плави анџеле и погледај свој двор... пееја некогаш, ако памтиш...

ааа иначе околу Велија и Трифун ми се ко браќа близнаци, и двајцата само го товарат обичниот човек. Ама во овој случај, Велија е поголем лузер, зашто мисли дека го користи народот за своите интереси, а уствари, ние го користиме за нашите...плазењеплазењеплазење
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 13:35

со „математика“ почна ти, така да шо се буниш сеа кога го изеде стапот од сопствениот колец? плазењеплазењеплазење

аааа велија, е ист таков патетичен лузер како и Трифун... ама во случајов интересите му се поклопија со интересите на народот, што е ок...

ako za tebe e matematika "=" togas sigurno si podgotven za gradonacalnik, sega ke treba i uste "+" da go podnaucis i se ke bide vo red...ke te glasame i za premier ne samo za gradonacalnik...inaku Velija mi e ist kako tebe, ne razbira nisto samo trese zeleni.... ke treba mnogu povekje od plukanje za da se smeni Trifun...dupkite sto gi slikal gi nema vo SKOPJE
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 10:33
Dajte vo cela drzavo da gi smenuvame pod hitno. Site se kriminogeni. Kriminalot im e manija. Ne toa samo vo Skopje. Toa go ima vo Sv. Nikole, Veles, Kavadarci, Gostivar i na sekade. Zatoa treba pod hitno sekade da deluvame.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 10:30
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

гледам математиката ти иде, ама некако едносмерно. знаеш колку се милион денари, ама не знаеш колку се милион евра.... плазењеплазењеплазењеај ќе ти помогнам:

1 милион евра = 60.000.000 денари
88 милиони евра = 5.280.000.000 денари, или во превод:

500 милиони сијалици (за секој втор кинез по една голема%20насмевка)
    90 нови автобуси
    20 загубари како ЈСП

и сето ова помножи со 3 години колку што Трифун е на власт, и нешто може ќе ти стане јасно....

Bravo za tebe od takvi selski matematicari kako Velija Ramkovski mi e preku k*r da ti kazam pravo, a isto taka i od ponavljacite koi go podrzuvaat Velija i tuka objasnuvaat matematika koi ne samo sto se isti i sakaat za svoi licni interesi da go smenat Trifun - ZA DA NE PLATAT DANOK NA GRADOT- tuku sega im tekna deka Skopje zasluzuva dobar gradonacalnik...strasno e ova, a ti agjija prodolzi da brois sijalici

со „математика“ почна ти, така да шо се буниш сеа кога го изеде стапот од сопствениот колец? плазењеплазењеплазење

аааа велија, е ист таков патетичен лузер како и Трифун... ама во случајов интересите му се поклопија со интересите на народот, што е ок...
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 10:17

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеење
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 02:08

гледам математиката ти иде, ама некако едносмерно. знаеш колку се милион денари, ама не знаеш колку се милион евра.... плазењеплазењеплазењеај ќе ти помогнам:

90 нови автобуси
    20 загубари како ЈСП

и сето ова помножи со 3 години колку што Трифун е на власт, и нешто може ќе ти стане јасно....

Bravo za tebe od takvi selski matematicari kako Velija Ramkovski mi e preku k*r da ti kazam pravo, a isto taka i od ponavljacite koi go podrzuvaat Velija i tuka objasnuvaat matematika koi ne samo sto se isti i sakaat za svoi licni interesi da go smenat Trifun - ZA DA NE PLATAT DANOK NA GRADOT- tuku sega im tekna deka Skopje zasluzuva dobar gradonacalnik...strasno e ova, a ti agjija prodolzi da brois sijalici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2007 во 00:46
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

ако трифун не може со 88 милиони евра да ги замени сијалиците на партизанска, зошто некој овде мисли дека треба да му се дадат уште 12????

ја не би играл така...плазењеплазењеплазење

a kako bi igral ti...бакнеж....cel grad da zastane i da ne moze gragjanite da gi izvrsuvat svoite osnovni dejnosti sekojdnevni...znaes li ti deka JSP skopje e vo zaguba od 258 milini denari(1 mil. denari = 17 000 evra)....nema novi avtobusi nema kvalitet nema brzina...pa si bil li nadvor od nasav zemja da vidis kakov javen prevoz imaat tamu...barem do belgrad ako si bil ke ti stane jasno....sreduvanje  na eden takov sistm mora i treba da bide podrzan od site a najmnogu od drzavata...taka e sekade vo svetot

90 нови автобуси
    20 загубари како ЈСП

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 17:54
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

[

Ееее кога се крадеше тоа ти е(и уште се краде).Абе ајде некој ќе ми каже загуба а дневно по 300 000 луѓе се возат со автобусите на ЈСП.

Загуба, топки загуба.

eeeee se kardelo so godini...edna informacija...za eden del koj sto cini 240 denari se isplakale sumi od 18 000 denari...revizijata sto ja pravevme najde strasni podatoci...ke treba nabrzo nekoj da odgovara.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.