|
По што е посебен нашиот главен град Скопје? |
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Автор | ||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...koga nekoi majka "si dale" za toa...
,...mozebi i bash zatoa si teraat po svoe ,...zatoa shto i samite znaat deka nikoj ne saka da gi navreduva....
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мислам дека градските татковци (мислам дека така ги викаа)треба малку да размислат,да се стопира таа навика.Несакам да ги навредам, ама не ми е убаво по шалтерите и канцелариите да ми се обрати некој на дијалект.Се плашам дека владата ќе спроведе некој лев закон,за Скопјаните ди ги вработуваат надвор од Скопје,нешто би дошло како на пример трампа на територија и трампа на работни места.Така тргнало во нашава држава и така ќе биде,само да не му текне на некого....
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ни гладни ни ништо, то ти е селски комплекс.Сон му е на некои сељачишта в град да живеат.
Така познавав едни луге, со ненормално добри работни места во Битола, цел живот се трудеа да одат во странство.И по долго барање добија виза и тргнаја и можите да замислите шо работат таму... Зборам за луѓе со деца средношколци, значи времето за бегање одамна му било поминато. Мене татко/мајка да ми речи, ајде сине тргнуваме утре Америка, ќе му порачам да си ебат мајката и сами да тргнат на 50 години. ПС А скопје е полно со искомплексирани селани.Јас си мислев дека во Битола живеј најискомплексираниот народ во Македонија ама и Скопје арно било. Сите патат, ама страаадат од провинцијалски комплекси. Изменето од DragancoLeskoec - 17.Ноември.2010 во 19:24 |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што да прават луѓето кога не можат да си обезбедат егзистенција таму каде што живеат.....Светот се движи онаку каде го влечат потребите: само некаде се тоа потреби за себереализација, а некаде (кај нас) во потрага по основна материјална сигурност. Пола градови низ Македонија, оние помалите, пропаѓаат, заглавени во социјалистички филм... ниту се гради, ниту се одржува, ниту пак се инвестира во нив. Скопје е посебно по борбата за живот.... која секој ден си добива нов споменик... |
||
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
||
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И понатака доселеници од внатрешноста....баба ми ги викаше,дошљаци.Ретки се тие што дошле,и се вратиле назад во своите родни места.Незнам што приоритет,да си во главен град,или на свое, со работа и свои блиски.Ќе рече некои,па баш за работа доаѓаат...па тогаш ние што сме родени тука со нашите предци,кај да одиме да бараме работа,можеби во внатрешноста.....????!!!!
|
||
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само по то шо е главен град.
|
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Incredible Blue
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Таман работа...без нив никаде
|
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto? Sozitelite kje gi ostavime?
|
||
Incredible Blue
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...баш добро си ја врши работата бегот
аха, и посебен е по тоа што има продавници и пекари кои работат до подоцна, и во недела....тоа е ептен добар момент ...порано имаше повеќе и на повеќе места... ама, кога тргнуваш во Европа, и понешто добро мораш да оставиш |
||
Marko Polo 1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a posto oni se zafateni so bizmis, go postavija Skender-Beg da gi menja...
|
||
Incredible Blue
|
||
Kali
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не беше Чаршијата....Карпош.....некои цркви.....некои кафулиња и ресторани со прва ’’лига’’ храна....Скопје ќе немаше со што да се пофали.... освен на емотивна финта....
Фала Богу што се тука Албанците, да ми ја чуваат Чаршијата...златна ми е Изменето од Kali - 16.Ноември.2010 во 20:17 |
||
Внеси реплика | страница <12345 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |