|
Дали и како ги негувате вашите раце? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во мојата работа рацете ми се изложени на разни штетни влијаниа, така да им треба страшна нега секојдневно.
Заради тоа, си правам сама третман од: цеден сок од лимун, глицеринска крема и мед. Смесата ја размачкувам убаво по рацете, па ставам ракавици...за 10 минути се мијат рацете и потоа соодветна крема...
Така рацете се нежни и прекрасни, како никогаш со нив ништо да не сте работеле....
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
eva2marija
Нов член Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednas vo 2 nedeli Maska za Race, i cat-pat krema. Limon ne doagja vo predvid - mi gi susi raceve (kako sto procitav pogore).
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зумбулке, пред да ти кажам каков крем да употребиш, те молам одговори (си) на следниве прашања
1. Дали работиш некоја професија која налага толку често миење раце (автоемханичар, медицинар, хигиеничар....)?
Доколку одговорот е НЕ-
2. Тогаш, зошто таа потреба од толку агресивно миење раце (агресивно-бидејќи рацете те болат од миење). Ова те прашувам бидејќи твојата состојба ми личи на OCD (Опсесиво-компулсивно нарушување) за кое е потребно да побараш стручна помош.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
olja.b
Нов член Регистриран: 06.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA GLICERINSKI KREM KORISTAM I JAS POVREMENO OTPRILIKA NA 2 NEDELI SI PRAVAM PILING NA RACETE SO DOMASNA MASKA KOJA E MNOGU PO DOBRA OD SEKOJA DRUGA KOJA KE JA NAJDETE VO PRODAVNICA.KE JA NAPRAVITE OD MASLINOVO MASLO,MLEKO I MORSKA SOL(MOZE DA POSLUZI I SEKER NO SEPAK MOR.SOL E PO SUPER ZA VASATA KOZA).KOLICESTVOTO GO OPREDELUVATE SAMO OD TOA DALI KE JA KORISTITE SAMO ZA RACE ILI CELO TELO.KOZATA POTOA E BEBESKO MEKA.
|
|
zumbulka
Нов член Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakva krema za race e potrebna ako veke te bolat od toa sto cesto gi mies, na primer..poveke od 20 pati vo tek na 8 saata?
|
|
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najcesto nisto bidejki prirodno mi se mn meki i nezni racete. POnekogas vi zimskiot period se slucuva da stavam nekoja hidrantana krema za race.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tepana mast
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemam potreba, imam prirodno nezni i meki race.
koristam od vreme na vreme piling, a krem samo zime |
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
После глицеринските креми не би требало да ти пукаат. Зошто не пробаш хидратантни, можеби ти треба влага а не маснотија? Стави си крем за лице на рацете колку за проба, ако ти се допаѓа резултатот земи хидратантен крем за раце. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BIDEJKI MENE RACETE MI SE POSTOJANO LADNI, OSOBENO VO ZIMA VNIMAVAM BIDEJKI MNOGU LESNO MI PUKA KOZATA I ME BOLI.
KORISTAM GLICERINSKI KREMI I REDOVNO PRAVAM PARAFINSKI TRETMANI. PILINGOT MI E VEKE NAVIKA, ISTO TAKA. |
|
people are strange
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Крем за раце неколку пати дневно. Миење со понежни сапуни. И мијам садови со ракавици.
|
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maslinovo maslo i limon
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekojdnevnoto mienje na racete ne e dovolno za da tie bidat neguvani potrebno e da se koristat i kremi,maslo koe ja omeknuva kozata na racete i kutikulite.Sto najcesto koristite vie?
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |