|
СЕНКИ |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
smile*
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najrealisticni
|
|
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми се допадна филмот,поедноставно во содржината без некој големи заплети и сл,сепак го врзува вниманието на гледачите,а и актерите беа супер
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobar e filmot,ima dosta interesna tematika..te ostava onaka vo iscekuvanje so ke se desi:)
Mislam deka ima golemi sansi za oskar ovaa godina..daj Boze da se izraduvame i nie na nesto,a plus i Milco i celata ekipa go zasluzuvaat toa,fenomenalno ja zavrsija svojata rabota |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добра фотографија, и многу добро одржување на интересот на гледачите... Стварно милчо ме изненади колку има осет како филмот да одржува интерес.
за жал, сценариото е веќе видена работа, и тука милчо потфрли. мислам да се прави (не читај кој не гледал!) сега некаков мк римејк на Шесто Сетило со Брус Вилис, е едноставно невозможно.... Иако има разлики, наративата сепак беше ептен провидна и стерилна. |
|
VendettaB
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Локација: Cayman Islands Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека ова е негово најдобро остварување, дури и пред дождот... Јас до сега двапати бев во кино да го гледам
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас го чекам да си го гледам во домашно кино
да не има некој некое пиратско цд? |
|
speed
Сениор Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja go neam gleano
ali bi sakal da go gleam ako ne pomine rokot do koga se prikazuva vo kinata DO KOGA KE GO IMA PO KINATA DA NER ZNAETE?????????????? |
|
speed
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добар е...јас ке морам пак да го гледам уште 2 пати за да правам друштво а и искрено многу ми се свиѓа, добра фотографија, соживеано, интересна приказна, али како и секој македонски филм, премногу психологија, но сепак е добар!
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добар е филмот ?? сум немала можност да го гледам...а и не верувам дека ќе можам наскоро...
|
|
tic_tac
Група Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubav film,odlicno napraven,ama nekako ne me fascinirase prikaznata - ko veke videno vo drug film. If you know what i mean?
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал уште не, но се надевам дека наскоро и ќе го гледам. Речиси сите коментари се позитивни околу филмот, така да, едвај чекам
|
|
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го гледал ли некој СЕНКИ од М. Манчевски?
Дајте коментари
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam vpechatok...hmm...sepak ne blada i tropa Dogi...
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
се гледа до каде може да те однесе патриотизмот, во бизнис кој е само бизнис, а не и шоу.
едно нешто само ќе прашам. зошто се пушти снимката за парите и колку е потрошено над буџетот кој бил одобрен од почеток? нешто не ми штима. Милчо не го форсираше толку „пред дождот„, филмот сам се избори за место под сонцето. или староста носи и мудрост, да се почне од почеток со јака маркетингшка офанзива, па може и ќе лапнеме оскар, а? полека се формира погледот на милчо кон светот. а тој секогаш започнува со црвениот патлиџан. чудно, никој од овде не го праша за тоа. сите го прашуваат некои апстрактни работи, за кои не се даваат некои конкретни одговори. што очекуваш? - го прашуваат сите. какво е тоа прашање?! што може да очекува режисер? прво место и златен медал во трка на сто метри?! се знае што очекува, ОСКАР! мислите дека ИЗИ не сака Оскар? сака, ама ... неговите продуценти немаат 4 (четири) филма кои се во трката за оскари, па да го протнат и неговиот. лежерен е, дури и премногу го нагласува тоа во своето облекување и однесување нашиот Милчо. претендентот за Оскар, кој кажа и дека Холивуд не е уметнички, туку бизнис центар на филмот. филмот е интересен начин да раскажеш твоја приказна, скриена низ динамиката на брзи, но и спори слики, кои несвесно се примаат и ретко ја откриваат онаа прва идеја, која режисерот, т.е. сценаристот, ја имал кога се разбудил во ноќта и си рекол: има добро сценарио во овие мои мисли. сега некој ќе рече, што тропа па овој? е па ова: некако многу ми е аматерски првата сцена, тресењето на човекот, т.е. каскадерот во колата пред сообраќајката. не ми изгледа убедливо. дури сум и разочаран. со 3.8 милиони, а и малку повеќе и јас ќе снимам филм. понатаму низ откривањето на самиот себе, самиот Милчо ќе ни каже дека менувал, дека и предходните две сценарија ги менувал. дури и дека „пред дождот„ не требало да се одигра, т.е. случува, во Македонија, туку во Југославија. слично, но сепак различно. значи времето не менува, неминовно. линкови за да го доразберете ова мое полноќно бладање: http://www.manchevski.com.mk/html%20en/m_writings_rethinking2.html http://stylusmagazine.com/articles/interview/milcho-manchevski.htm |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |